dowiedziałam się, że w piątek była ostatnia dostawa, a dziś pojawiły się na sklepie 3 wózki nowych falków - widocznie trzymali je na zapleczu (cena = 29 zł)Jeanne pisze:Edysejo![]()
musiałam mieć jakiegoś pecha i wszystkie ciapate zostały wykupione zanim dotarłam do Arkadiibyłam tam w czwartek rano i żadnego takiego osobnika nie widziałam
Storczyki Blondysi :)
Edyta
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czyli po prostu trzeba zaglądać przy każdej możliwej okazji i liczyć na szczęście 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
warto też obejrzeć falki stojące przy kasie bo można na rodzynka trafić.. ja kupiłam takiego cudaka jak na zdjęciu za całe 10 zł - ma 2 kwiatki na łysych pędach ale idzie mu kolejny.. trafiłam na sprzedawcę nie znającego się na rzeczy - jego zdaniem nadawał się do reanimacji, ze 3 razy się dopytywał czy aby na pewno go chcę (a storczyk jest b. ładny i zdrowy tylko przekwitający)

Edyta
jeśli Ci się nie uda kupić plamiastego falka w LM jest jeszcze inna możliwość jego zdobycia: napisz albo zadzwoń do allegrowiczki o nicku Jessica_Decor.. kobitka sprzedaje m.in. storczyki (widziałam na jej aukcjach 'ciapate', dokładnie takie jakiego szukasz) i poproś żeby jak się trafią zarezerwowała dla Ciebie jednego.. pani Anna kupuje rośliny od kogoś, kto je przywozi bezpośrednio z Holandii.. istnieje możliwość osobistego odbioru na Woli, ja jestem b. zadowolona z dotychczasowych zakupów
Edyta
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Edysejo baaaaardzo Ci dziękuję na namiar do tej Pani, oglądałam parę razy na Allegro jej aukcje i często ma bardzo ciekawe roślinkiedyseja pisze:jeśli Ci się nie uda kupić plamiastego falka w LM jest jeszcze inna możliwość jego zdobycia: napisz albo zadzwoń do allegrowiczki o nicku Jessica_Decor.. kobitka sprzedaje m.in. storczyki (widziałam na jej aukcjach 'ciapate', dokładnie takie jakiego szukasz) i poproś żeby jak się trafią zarezerwowała dla Ciebie jednego.. pani Anna kupuje rośliny od kogoś, kto je przywozi bezpośrednio z Holandii.. istnieje możliwość osobistego odbioru na Woli, ja jestem b. zadowolona z dotychczasowych zakupów

A Twój falenopsis wypatrzony w LM faktycznie urokliwy

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Witajcie!
Dawno mnie tu nie było. Powoli zaczyna się przedświąteczna gorączka.
U mnie trochę zmian. Cymbidium przekwitło. Dzisiaj obcięłam usychający pęd kwiatowy i ku swej uciesze zauważyłam nowe przyrosty
. Jedna z moich miniaturek Linea całkowicie przekwitła. Pęd wkrótce pójdzie pod nożyczki. Druga miniatura Monsignore powoli zaczyna przekwitać, choć na jednym z rozgałęzień nadal ma nierozwinięty pąk
Florian również gubi kwiaty. Mój prześliczny kolos szykuje się do wypoczynku. Cambrie już dawno bez kwiatków- jednak w zieleń rosną na potęgę ;) Z kwitnących pozostały mi trzy Phalaenopsisy - Biedroneczka, Ciapulek i Helios. Helios od dołu zgubił już dwa kwiatki ale zaczyna przedłużać pęd, natomiast Biedroneczka ma dwa pąki, które rosną i czekają na rozwinięcie. Ciapulek jako, że niedawno kupiony jest nadal w pełnum rozkwicie i szykuje nowe pąki do otwarcia. Zauważyłam jednak, że usechł mu jeden ze szczytowych pączków
szkoda.
Jak znajdę więcej czasu, zrobię sesję nowym przyrostom i wrzucę na wątek.
Pozdrawiam Was świątecznie ;):)
Dawno mnie tu nie było. Powoli zaczyna się przedświąteczna gorączka.
U mnie trochę zmian. Cymbidium przekwitło. Dzisiaj obcięłam usychający pęd kwiatowy i ku swej uciesze zauważyłam nowe przyrosty

Jak znajdę więcej czasu, zrobię sesję nowym przyrostom i wrzucę na wątek.
Pozdrawiam Was świątecznie ;):)
życie pełne jest pasji...
i urody:)

Witam 
U mnie wszystko jakby na rozkaz szykuje sie do zimy. Florian kończy przekwitać, miniaturki już bez kwiatków, Cambrie całe zielone. Jeśli chodzi o Cambrie to się zmartwiłam. Dwie z nich i Oncidium dostały miękkie lepkie korzonki. Pomyślałam, że może mają zbyt wilgotno (choć ostatnie namaczanie było robione gdy miały już sucho jak pieprz). Wyjęłam je, opłukałam i póki co włożyłam do doniczek bez podłoża. Niech sobie odpoczną od wilgoci. Mam nadzieję, że to nie żaden wirus. Radość i kolor dają w tej chwili Biedroneczka i Helios. Oba Phalaenopsisy przedłużają pędy kwiatowe i tworzą nowe pąki. Ciapatek otwiera kolejne dwa pąki ale uschły mu pączki na odgałęzieniu. Szkoda liczyłam na to, że zakwitną.
Kochane moje i Kochani!
Nawał pracy w kuchni powoduje, że rzadko zaglądam ostatnio, więc już teraz składam Wam najserdeczniejsze życzenia wesołych, pogodnych i zwłaszcza zdrowych Świąt!!!! Zdrowych zarówno dla Was, Waszych Rodzin i Pupili

U mnie wszystko jakby na rozkaz szykuje sie do zimy. Florian kończy przekwitać, miniaturki już bez kwiatków, Cambrie całe zielone. Jeśli chodzi o Cambrie to się zmartwiłam. Dwie z nich i Oncidium dostały miękkie lepkie korzonki. Pomyślałam, że może mają zbyt wilgotno (choć ostatnie namaczanie było robione gdy miały już sucho jak pieprz). Wyjęłam je, opłukałam i póki co włożyłam do doniczek bez podłoża. Niech sobie odpoczną od wilgoci. Mam nadzieję, że to nie żaden wirus. Radość i kolor dają w tej chwili Biedroneczka i Helios. Oba Phalaenopsisy przedłużają pędy kwiatowe i tworzą nowe pąki. Ciapatek otwiera kolejne dwa pąki ale uschły mu pączki na odgałęzieniu. Szkoda liczyłam na to, że zakwitną.
Kochane moje i Kochani!
Nawał pracy w kuchni powoduje, że rzadko zaglądam ostatnio, więc już teraz składam Wam najserdeczniejsze życzenia wesołych, pogodnych i zwłaszcza zdrowych Świąt!!!! Zdrowych zarówno dla Was, Waszych Rodzin i Pupili

życie pełne jest pasji...
i urody:)