Storczyki Blondysi :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

Jeanne pisze:Edysejo :shock:
musiałam mieć jakiegoś pecha i wszystkie ciapate zostały wykupione zanim dotarłam do Arkadii :twisted: byłam tam w czwartek rano i żadnego takiego osobnika nie widziałam :(
dowiedziałam się, że w piątek była ostatnia dostawa, a dziś pojawiły się na sklepie 3 wózki nowych falków - widocznie trzymali je na zapleczu (cena = 29 zł)
Edyta
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

z dostawami nietypowych jest tak, że jak LM uda się wynegocjować atrakcyjną cenę (20-30 zł) to wtedy biorą, a jak jest za wysoka (ok. 40 zł) - rezygnują
Edyta
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czyli po prostu trzeba zaglądać przy każdej możliwej okazji i liczyć na szczęście :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

warto też obejrzeć falki stojące przy kasie bo można na rodzynka trafić.. ja kupiłam takiego cudaka jak na zdjęciu za całe 10 zł - ma 2 kwiatki na łysych pędach ale idzie mu kolejny.. trafiłam na sprzedawcę nie znającego się na rzeczy - jego zdaniem nadawał się do reanimacji, ze 3 razy się dopytywał czy aby na pewno go chcę (a storczyk jest b. ładny i zdrowy tylko przekwitający)

Obrazek
Edyta
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

jeśli Ci się nie uda kupić plamiastego falka w LM jest jeszcze inna możliwość jego zdobycia: napisz albo zadzwoń do allegrowiczki o nicku Jessica_Decor.. kobitka sprzedaje m.in. storczyki (widziałam na jej aukcjach 'ciapate', dokładnie takie jakiego szukasz) i poproś żeby jak się trafią zarezerwowała dla Ciebie jednego.. pani Anna kupuje rośliny od kogoś, kto je przywozi bezpośrednio z Holandii.. istnieje możliwość osobistego odbioru na Woli, ja jestem b. zadowolona z dotychczasowych zakupów
Edyta
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p
Od: 23 paź 2008, o 18:29

Post »

Edyseja jaki śliczny storczyk z LM powyżej :)hihi co wchodzę na forum, jestem coraz bardziej chora :)
życie pełne jest pasji...:) i urody:)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Blondysia pisze:Edyseja jaki śliczny storczyk z LM powyżej :)hihi co wchodzę na forum, jestem coraz bardziej chora :)
to może pokażę go jeszcze w świetle dziennym żeby spotęgować chorobę ;)

czemu ja jedna mam mieć pokręconą Psyche, a co! :P

Obrazek
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny jest i bardzo oryginalny. może założysz swój wątek z fotkami storczyków?
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:piękny jest i bardzo oryginalny. może założysz swój wątek z fotkami storczyków?
jak słoneczko wreszcie wypełznie zza chmurki i uda mi się zrobić ładne zdjęcia - czemu nie ;)
Edyta
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

edyseja pisze:jeśli Ci się nie uda kupić plamiastego falka w LM jest jeszcze inna możliwość jego zdobycia: napisz albo zadzwoń do allegrowiczki o nicku Jessica_Decor.. kobitka sprzedaje m.in. storczyki (widziałam na jej aukcjach 'ciapate', dokładnie takie jakiego szukasz) i poproś żeby jak się trafią zarezerwowała dla Ciebie jednego.. pani Anna kupuje rośliny od kogoś, kto je przywozi bezpośrednio z Holandii.. istnieje możliwość osobistego odbioru na Woli, ja jestem b. zadowolona z dotychczasowych zakupów
Edysejo baaaaardzo Ci dziękuję na namiar do tej Pani, oglądałam parę razy na Allegro jej aukcje i często ma bardzo ciekawe roślinki :wink:
A Twój falenopsis wypatrzony w LM faktycznie urokliwy :wink: półki przy kasach tez zawsze oglądam, ale jakoś nie wpadłam na to by spytać o przecenę, ciapa ze mnie :oops: :twisted:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Jeanne pisze: półki przy kasach tez zawsze oglądam, ale jakoś nie wpadłam na to by spytać o przecenę, ciapa ze mnie :oops: :twisted:
oficjalnie nie ma przecen (widać wolą przekwitnięte rośliny wyrzucić niż sprzedać po cenie zakupu) ale jak się pomarudzi zrobią indywidualną promocję ;)
Edyta
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Piękne storczyki Blondysiu :) Bardzo mi się podoba Twój wątek, wiele ważnych informacji zawiera ;) A to bardzo przydatne :)
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Miło mi Szamanko :)
Jak się domyślasz dopiero raczkuję w temacie, ale zarówno ja jak i moje roślinki bardzo się staramy :)
Pozdrawiam!!
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Witajcie!
Dawno mnie tu nie było. Powoli zaczyna się przedświąteczna gorączka.
U mnie trochę zmian. Cymbidium przekwitło. Dzisiaj obcięłam usychający pęd kwiatowy i ku swej uciesze zauważyłam nowe przyrosty :). Jedna z moich miniaturek Linea całkowicie przekwitła. Pęd wkrótce pójdzie pod nożyczki. Druga miniatura Monsignore powoli zaczyna przekwitać, choć na jednym z rozgałęzień nadal ma nierozwinięty pąk :) Florian również gubi kwiaty. Mój prześliczny kolos szykuje się do wypoczynku. Cambrie już dawno bez kwiatków- jednak w zieleń rosną na potęgę ;) Z kwitnących pozostały mi trzy Phalaenopsisy - Biedroneczka, Ciapulek i Helios. Helios od dołu zgubił już dwa kwiatki ale zaczyna przedłużać pęd, natomiast Biedroneczka ma dwa pąki, które rosną i czekają na rozwinięcie. Ciapulek jako, że niedawno kupiony jest nadal w pełnum rozkwicie i szykuje nowe pąki do otwarcia. Zauważyłam jednak, że usechł mu jeden ze szczytowych pączków :( szkoda.
Jak znajdę więcej czasu, zrobię sesję nowym przyrostom i wrzucę na wątek.
Pozdrawiam Was świątecznie ;):)
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Witam :)
U mnie wszystko jakby na rozkaz szykuje sie do zimy. Florian kończy przekwitać, miniaturki już bez kwiatków, Cambrie całe zielone. Jeśli chodzi o Cambrie to się zmartwiłam. Dwie z nich i Oncidium dostały miękkie lepkie korzonki. Pomyślałam, że może mają zbyt wilgotno (choć ostatnie namaczanie było robione gdy miały już sucho jak pieprz). Wyjęłam je, opłukałam i póki co włożyłam do doniczek bez podłoża. Niech sobie odpoczną od wilgoci. Mam nadzieję, że to nie żaden wirus. Radość i kolor dają w tej chwili Biedroneczka i Helios. Oba Phalaenopsisy przedłużają pędy kwiatowe i tworzą nowe pąki. Ciapatek otwiera kolejne dwa pąki ale uschły mu pączki na odgałęzieniu. Szkoda liczyłam na to, że zakwitną.
Kochane moje i Kochani!
Nawał pracy w kuchni powoduje, że rzadko zaglądam ostatnio, więc już teraz składam Wam najserdeczniejsze życzenia wesołych, pogodnych i zwłaszcza zdrowych Świąt!!!! Zdrowych zarówno dla Was, Waszych Rodzin i Pupili :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”