Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Przerażające te śniegowe zaspy, gdy u nas trawa się zieleni a miałam nadzieję, że chociaż połowa Ci już stopniała. ;:202
A te śliczne domki to działkowe czy letniskowe, latem używane. :?: :?: Piękna okolica, rzeczka, las, czyste powietrze aż chce się żyć. ;:215
Zdróweczka Ci życzę i udanych, bezkrwawych łowów na czaple białe i szare. ;:167 ;:177 ;:177 :wit
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj Halinko, u Ciebie zima w pełnej krasie ;:oj U mnie też trochę śniegu jeszcze leży, ale nie tak dużo. Bażant fajnie Ci pozował, kilka fotek udało się strzelić ;:63
Dobrego tygodnia i słońca Ci życzę ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko śniegu jeszcze sporo leży u Ciebie, u nas wszystko spłynęło.
Domki drewniane, które pokazujesz czy to jakiś ośrodek wypoczynkowy. Czytam, że Stasia też o nie pyta.
Krokusy już niedługo zobaczymy na rabatkach. Dobrze, że odliczasz dni do wiosny, u nas od soboty piękna typowo wiosenna pogoda.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Mazurka71
50p
50p
Od: 4 lut 2021, o 18:16
Kontakt:

Post »

Cudny ogród, szczególnie hosty żurawki wpadły mi w oko gdyż jestem ich miłośniczką i troszkę ich posiadam. Jeżówki też bardzo obrodziły u Ciebie, niestety na naszych piaskach bardzo źle rosną, parokrotnie próbowałam je uprawiać, ale darowałam sobie. Pozdrawiam
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

O ratunku ile śniegu ;:306 oby do maja nie leżał ;:196 :wink: Halinko z ptakami tak jest ,aparat trzeba mieć ciągle przy sobie , a tak się nie da niestety.Kiedyś czaple fotniesz. Dziękuję za foteczki dla mnie super są . ;:196
My byliśmy dzisiaj ,było tak ciepło ,ze dało się chodzić bez ciepłych kurtek ,oj oby do wiosny .
Buziaczki I spokojnego wieczorka .
;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Halinko dawno mnie nie było, ale muszę pochwalić zdjęcia lodowe, bo ślicznie wyszły. Tak samo jak zdjęcia fauny. Nie wiem jak u Was ale u mnie leśnicy dbają o zwierzynę i mamy paśniki pełne siana w lesie zarówno państwowym jak i prywatnym, oprócz tego są też tzw lizawki czyli sól.
Bażanty teraz tak pojedynczo chodzą pewnie panie wysiadują już jajeczka bo widzę tylko koguty.
Ciekawa jestem dlaczego lobelia nie przyjęła się po pikowaniu, ja pikuję kępkami i jest zadowolona :D
Wiosnę czuć bo nie dość że ciepło, śnieg topnieje to i ptaszki zajęte umizgami mniej odwiedzają karmniki. Pozdrawiam i zdrówka życzę, bo trzeba teraz uważać na siebie. ;:196 :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Halinko mieszkasz w tak pięknej scenerii więc nawet zima potrafi uprzyjemniać Ci ten czas. Odwiedzin dzikich zwierząt zazdroszczę, oglądając Twoje zdjęcia często wzdychałam... miałam sporo do nadrobienia.
Bliskość natury i piękny ogród jaki stworzyłaś sprawia, że czas na emeryturze jest piękny i na pewno nie nudzisz się.
Pokaż jak wyglądają teraz siewki kanny, swoje siałam 12 stycznia ale tylko kilka sztuk, tak dla zaspokojenia ciekawości. Mało miejsca na parapetach a dopiero na dobre ruszam, z siewami...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

U Ciebie podobna ilość śniegu jak i u mnie . Nie chce się za bardzo topić nawet przy słonecznej pogodzie :wink: Z drugiej strony dobrze nawodni nasze rośliny w ogrodach .
Dokarmiasz może bażanty ?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Pięknie wygląda biała zima ale całe szczęście, że już się kończy. Tęsknimy za wiosną, za kolorem ;:108 . Śnieg powoli się topi ;:108 . Każdy by chciał żeby stopniał w jeden dzień ale jednak bezpieczniej kiedy taka ilość topnieje powoli. O podtopienia nie trudno ;:185 . Liczę że początkiem marca będziemy mogli coś już podziałaś w ogrodzie ;:108 . Pozdrawiam serdecznie :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Halinko, to wprost niewiarygodne, że zima tak dobrze się u Ciebie trzyma! ;:111
Dzisiaj wyszłam na dłuższy spacer i muszę przyznać, że prawie przedwiośnie się pokazało, choć miejscami śniegu spłachetki jeszcze leżą. Na działce ziemia zmarznięta i dużo więcej śniegu. ;:108 Nie ma żadnych oznak wiosny, zresztą nie miałam czasu szukać z nosem przy ziemi, musiałam szybko wracać, bo M pilnował Misi i czekał na zmianę.
Zapowiadają ochłodzenie od piątku, to może lepiej, że na działce śniegu nie ubywa w takim tempie jak w mieście. ;:218
Dzisiaj słońce wprawdzie świeciło, ale takie lekko przymglone i nie było takie gorące jak wcześniej. Na balkonie w samo południe miałam zaledwie 16*.
Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrówka. ;:3 ;:3 ;:196
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Hej :) Nie dziwię się, że jeszcze tyle śniegu na Roztoczu, w Lublinie podobnie.
Ale teraz jestem jeszcze na Pomorzu i tak jak Ty, poluję na czaplę :;230 Dzisiaj jednak tylko jakaś nowa kaczka, jeszcze jej nie zidentyfikowałam. Seba pyta, czy nie dokarmiasz bażantów, 'moje' bażanty wydziobywały oprócz karmy, wszystkie kwitnące u mnie krokusy. Od tamtego czasu, niech radzą sobie same.
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witajcie :wit

Marto faktycznie śnieg u nas poleży chyba do maja i szybko do ogródka nie wejdziemy.
Lobelia po pikowaniu jeszcze się trzyma, to może da radę. Kobea nadal ma po dwa listki.
Pozdrawiam cieplutko.

Stasiu zazdroszczę Ci wiosny i słoneczka, wprawdzie i dzisiaj u mnie go trochę było
Domki na zdjęciach są to letniskowe i prywatne. Ogródki działkowe są naprzeciwko tych domków po drugiej stronie rzeki, ale mało kto już teraz je użytkuje.Przykro patrzeć na te zarośnięte działki.Czterdzieści lat temu też mieliśmy tam działkę.
Pozdrawiam wiosennie.

Halszko u mnie śnieg tak szybko nie zginie, za dużo go było, dzisiaj jeszcze można lepić bałwany ;:306 Wczoraj było w miarę ciepło i słonecznie. Tam gdzie było dobrze odśnieżone to i śnieg prawie stopniał, a zwiastuny wiosny są pod zwałami śniegu.
Sprawdzałam pogodę na 45 dni to raczej już większych mrozów nie przewidują .
Pozdrawiam cieplutko.

Dorotko śnieg u mnie jeszcze trochę poleży, aby nie do maja ;:306 Krokusów u siebie szybko też nie zobaczę, bo wszystkie są pod zwałami śniegu, chyba że będę go przerzucać ;:65 U mnie zawsze wszystko opóźnione ze 3 tygodnie w stosunku do innych regionów. ;:oj
Te domki są prywatne letniskowe i coraz więcej jest ich w naszym rejonie.
Pozdrawiam cieplutko.

Aniu witam serdecznie i miło mi, że odwiedziłaś mój ogródeczek. Furteczka zawsze otwarta i zapraszam kiedy masz ochotę ;:168
U mnie też ziemia kiepska, sam piasek, ale jak sadzę sypię ziemię z worka. Jeżówki są czasem kapryśne, cżęsto giną nie wiadomo kiedy i z jakiej przyczyny :wink: Wymagają też odmładzania podobnie jak żurawki.
Pozdrawiam i miłego dnia.

Bogusiu i u Ciebie jest tego śniegu co nie miara, a może i więcej jak u mnie. Miejmy nadzieję, że do maja zginie i wiosna do nas też zawita.
Dziękuję za miłe słowa, ale ja i tak wiem swoje. Czapelki jeszcze nie uchwyciłam ;:145
Buziaczki.

Marysiu dziękuję za miłe słowa.
Z tym dożywianiem zwierzyny nie wiem jak to teraz wygląda, ponieważ zimą nie chodzę do lasu. Dobrze że zrobię sobie jakieś zakupy.Kiedyś to wiem, że robiono to często ponieważ mój ojciec był myśliwym i sm często to robił.
Lobelię przetrzymałam i się wyłożyła, dlatego miałam problem z pikowaniem, ale jeszcze się trzyma.
Zazdroszczę Ci ciepełka i zwiastunów wiosny, ale ja muszę jeszcze trochę poczekać .
Pozdrawiam wiosennie.

cd. w następnym poście

Witam ponownie

Krysiu dziękuję ;:167 Faktycznie jest ładny, wiele osób się zachwyca, ale są i tacy co twierdzą, że to miejscowość tylko dla emerytów.
Cieszę się, że wciągnęłam się w ten ogród, bo dzięki niemu mam trochę ruchu. Do pięknego mu daleko, ale jest jaki jest na miarę moich możliwości.
Pierwsze nasiona cann namoczyłam 5 stycznia, tydzień później od Kacpra i ostatnia tura koniec stycznia.Kilka nasion nie wykiełkowało i cztery mi uschły, być może uszkodziłam korzonki przy wkładaniu ich do ziemi.Moje może mają za chłodno, bo tylko 19 stopni :wink:
Pozdrawiam cieplutko.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Seba u mnie podobnie jak u Ciebie śnieg słabo się topi. Dopiero po wczorajszym dniu widać, że go trochę ubyło.
Bażantów nie dokarmiam, i nie widzę aby ktoś to robił.

Ewelinko i ja mam taką nadzieję, że to już koniec tej zimy :wink: Troszkę zazdroszczę innym pierwszych zwiastunów wiosny, a z drugiej strony się cieszę, że śnieg powoli topnieje i nie ma podtopień.
Pozdrawiam wiosennie.

Lucynko to są uroki naszego regionu,wszystko opóźnione o 3 tygodnie. Cieszę się, że spacerujesz i korzystasz z powietrza, ja jeszcze staram się nie chodzić, jedynie po zakupy. Droga do głównej ulicy jeszcze ma sporą warstwę śniegu i jest ślisko . Wczoraj było trochę cieplej i trochę śniegu ubyło.Patrzyłam na długoterminową pogodę , to wielkich mrozów już nie będzie.
Pozdrawiam cieplutko i dla Wszystkich zdrówka.

Wiktorio raptem od Lublina tylko 100 km to i warunki atmosferyczne podobne, chociaż często tylko kilka km i jest duża różnica. Bażantów też nie dokarmiam, bo i za stara już jestem . Czapelkę już upolowałaś? bo ja jeszcze nie
Pozdrawiam cieplutko .

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Halinko nie pomyślałam, że to dmki prywatne, ja zatrzymałam się w dobie zakładowych ośrodków wypoczynkowych :lol: nie wiem czy takowe jeszcze w ogóle istnieją.
Śniegu masz sporo, ja te większe górki rozsypywałam, tylko w cienistych zakątkach coś leży cienką warstwą, dziś na pewno zniknie.
Halinko żółte kwiatuszki co to https://images85.fotosik.pl/877/40cd861cef90e075.jpg , myślałam, że ziarnopłon wiosenny, sprawdziłam w necie, ale on ma inne liście, kwiaty niby podobne. Poproszę o nazwę tego cuda.
Kanny rosną jak na drożdżach, czy te siewki tego sezonu zakwitną, jest na to szansa.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witaj Dorotko :wit

Były i u nas takie 2 ośrodki z domkami, ale od lat ich już nie ma :wink:
Te żółte kwiatuszki to zawilec gajowy, mam jeszcze biały :tan
Dorotko pierwszy raz wysiałam nasiona canny, prawdopodobnie zakwitnią w tym sezonie, zobaczymy?
Dzisiaj będzie ładny dzień to może też trochę tego śniegu poodrzucam :D
Miłego dnia ;:3 ;:196

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Dzisiaj ustrzeliłam bażancika ;:306
Pomyślałam, że na jakichś krwawych łowach byłaś a Ty jednak na bezkrwawych z aparatem.. ;:138
Zapowiada się ładny dzień słoneczko od rana przyświeca myślę o działce :tan ...już prawie 10 st. za oknem mam

Miłego dnia Halinko! ;:168

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”