Witajcie kochani
Znowu dzień pochmurny.W nocy chyba znowu padało.Ale może tak jak wczoraj w południe się rozpogodzi i wyjdzie słoneczku i ciepełko
danuta z -Danusiu Chodzi ci o biały kosz ? Jakas biała olejna, nie pamiętam firmy.Ale każda olejna jest dobra.
To prawda funkii nie brakuje.Ja już amol ich dokupuje i tylko takie jakie mnie więcej porusza i chce..Oj i ja lubię wyraziste kolorki.
Ja z bodziszków mam żałobny, biały i różowy.A ciemno niebieskiego nie mam.
apus-Basiu Tak kocimiętka u mnie rośnie w pełnym słońcu.I tak się pokłada.I dokładnie tak jak piszesz , dziura w środku i nie wygląda to fajnie. Sa , są inne odmiany.I wiem,ze sa takie nie pokładające się.Ja takiej nie mam.
Fajnie,ze mi przypominasz,ze po kwitnieniu trzeba je przyciąć.
Minnie-Aniu Te paprociowe pastorały to naturalna spirala natury. Hmm zwinięte gąsienice
tez fajne skojarzenie.

Ale ,ze już zżerają to już nie fajnie.
Bardzo dziękuje za mile słowa pod adresem mojego ogrodu i roślin.Oj każdy chyba ma jakąś słabość do pewnej grupy roślin.Ja mam do host i hortek ii cala reszta.
Ozdoby dopełniają całości. i jak dla kobiety korale czy torebki...
O tak ,4 godziny koszenia tylko na nowym.a tu mam z godzinkę w tych zakamarkach i rabatach.A tam już prosto lepiej.
Wiem, wiem,ze będziemy musieli zakupić traktorek koszący .Ale nie w tym roku, bo dużo jeszcze rożnych prac i wydatków.Także co jakiś czas będę miała swoja siłownię z aerobikiem.
Krychna-Krysiu I u mnie chmury,ale codziennie gdzieś na trochę słonko zagląda.
Ja tez uwielbiam Hosty .Teraz maja inne barwy, za jakiś czas inne. w lecie trochę inne i na jesieni inne.Przez to są bardzo ciekawe.
Koszenia mam teraz sporo, cóż jak sie zachciało, tak eis teraz ma.
Zielsko rośnie jak szalone.Moze jutro wezmę sie za nie.
plocczanka-Lucynko Bardzo mi milo czytać tak pozytywne słowa o moich zdjęciach.
Hosty bardzo lubię.A nie w sposób każda przedstawić.ale w sezonie może każda będzie pokazana.
Jak ci pigwa jabłkowa zakwitła to powinnaś mieć owoce. Ma wielkie jabłka.
Dziękuje bardzo i ja pozdrawiam i dużo

życzę.

Bodziszek żałobny
Igala-Igus Host jest sporo.ale dżungli jeszcze nie mam.
Dziękuję bardzo za pochwale moich zdjęć.
Tak, floks kanadyjski jest niebieski, średni.Ok 30-40 cm.Bardzo ładnie wygada.
koziorozec-Martus Dziękuję, ale nie wszędzie mój ogródek jest wymuskany.dobrze,ze tyłów nie pokazuje.
Tulipany jeszcze kwitną.Juz w mniejszości.ale sa i cieszą.Ta aura deszczowo chłodna trochę je powstrzymała przed przekwitnięciem,.
Poduchy floksikowe sa cudne.Jeszcze je chce trochę rozmnożyć. Krotko je przycinacie ??
Ja tez mam 2 dyptany ,biały i różowy.I oba były przesadzane na jesieni.
JAKUCH-Jadziu Jest ptaszek w klatce.Schował sie za motylka. tylko brzuszek mu widać.źle zdjęcie zrobi lam.
Żurawki w większości odmładzałam na jesieni i teraz na wiosnę. Na pewno i twój dyptam ma paki.Ty masz wszystko wcześniej niż u mnie.
Ignis05-Krysiu Tak kolorowe poduchy to floksy szydlaste .To po jednej sztuce sadzone,A po kilku latach tak wyglądają.Ja jak przekwitna to trochę skubie i w inne miejsce p dosadzam.Za jakichs czas będzie takich poduch więcej.
Iwonko0042 Hosty ładnie idą po przodu.Ale kilka jeszcze tez mam mniejsze w kłach.Ale co pera dni większe i ładniejsze.
U mnie orliki tez dopiero zaczynają.
Maska-Marysiu Szkoda ,ze nie masz słoneczka.U mnie prawie codziennie coś podpada.Ale i słonko wchodzi.Teraz już się przejaśnia.
O widzisz, Czosnek niedźwiedzi mrożony,Suuper sprawa.Moze i ja tak zrobię.Suszony i tak sobie kupuje i jako herbatkę pije.
każdy ma swoje rośliny, które bardziej lubi.Mnie hosty wzięły jeszcze przed forum.A dzięki forum masę innych roślin przybyło.ale i host tez.

Skalnica

Dobrego dnia życzę i słoneczka.
Zaraz ide do waszych ogrodkow.