Zakątki na Dębowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zakątki na Dębowym

Post »

Aniu słoneczka to ja od czterech dni nie widzę ;:202 Uwielbiam wiosenne zielenie, szczególnie podobają mi się nasze lasy mieszane! W ogrodzie berberysy o różnych kolorach, hosty i wszelkie krzewy cudne są!
Rzodkiewki mix wysiałam i już zbieram do tego czosnek niedźwiedzi ;:333
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

duju-Justynko U mnie tez eis zachmurzyło.W nocy chyba padało.Teraz nie .
hosty możesz sadzić same.ale do kona kwietnia tam trochę pustawo będzie.Ja zaczęłam dosadzać tam krokusy i tulipany miedzy nimi.Poki hosty ursona , te przekwitną. albo sadzić luźniej i soc jeszcze dodać miedzy nie wyższe.
tulipanka-Wiolu Aj rzodkieweczki sa pyszne, chrupiące, najlepsze.Co raz je podjadam.
floks kanadyjski jest śliczny ciesze eis ze go kupiłam od pani kiedyś na ryneczku.
Teraz pogodne niego trzeba łapać jak tylko się pojawia, ;:173
Maska-Marysiu U mnie wczoraj trochę popołudniu było trochę słonka.Teraz trochę zachmurzone ale znośnie.
U mnie ten blisko lasek a nawet róg jest nasz , to w większości sosnowy.
Ale zza lak już jest bardziej liściasty.
Hosty to wiesz,ze mam słabość do nich ;:167
I ja mam mix rzodkiewek .Ale więcej normalnych.Czosnek niedźwiedzi całkowicie już zbierasz do suszenia ??

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ANIU jaką farbą malujesz np.ten kosz? Ja mam jakiś kosz ale nie wiem jaką farbą pomalować?Doradż mi. :D
Tak funkii u nas też w sklepach nie brakuje,ale ja szukam ładnych i taką znalazłam w B.
Taką pomarańczową pelargonię widziałam u nas na rynku.Bardzo mi się spodobała.Lubię takie wyraziste kolory.
Z bodziszków mam taki z chyba ciemno niebieskimi takimi większymi kwiatami.Nie płoży się zbytnio tylko rośnie w kępie.Raczej. :)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, a powiedz mi czy u Ciebie kocimiętka w pełnym słońcu? Ona ma taką tendencję pokładania się i robi się dziura w środku, wydaje mi się, że są też jej różne odmiany i niektóre są bardziej zwarte (patrząc na zdjęcia). Bo moja też rozwala się, ale z drugiej strony... jak tak lubi ;:306 Po kwitnieniu tnę ją mocno (około połowę).
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj, Aniu :wit

Te paprociowe pastorały skojarzyły mi się jakoś ze zwiniętymi gąsienicami ;:306 Ale musisz mi wybaczyć, mam już jakieś zboczenie, bo wszędzie widzę te paskudy, zżerają mi pół ogródka ;:224

Ogród bajeczny i kolorowy, uwielbiam szersze ujęcia, ale i w detalu pięknie zaprezentowałaś swoje roślinki. Piękną kolekcję host zgromadziłaś. Dobrze, że mój ogrodniczy fioł jeszcze o hostach nie usłyszał, bo widzę, że też można popłynąć na fali kolejnego szaleństwa :D
Ozdoby dopełniają całości.
4 godziny koszenia? ;:oj Kurczę, to ja po ok godzinie mam dosyć, choć u mnie to więcej tego lawirowania, niż trawnika :;230
Będziecie musieli zakupić traktorek koszący :D
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu, miło popatrzeć na ;:3 fotki gdy za oknem ciemne chmury :( Uwielbiam Hosty właśnie o tej porze roku, mają takie piękne soczyste kolory, Var Paint ;:167 Koszenia nie zazdroszczę, też mam sporo do koszenia, teraz to w ogóle trawa rośnie jak na drożdżach ;:oj oj będzie sporo pracy jak przestanie padać nie dość,że plewienie to i koszenie trzeba będzie zrobić, pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, z ogromną przyjemnością ogląda się Twoje zdjęcia. ;:215 Takie są słoneczne, cieplutkie. ;:3
Kolekcja host fantastyczna ;:138 i co jedna to ładniejsza, a wszystkie dorodne. ;:215 Piękne! ;:63 ;:63 ;:63
Moja pigwa jabłkowa też w tym roku zakwitła. ;:333 Pierwszy raz. ;:108 Czekam na owoce, bo chyba będą... ;:218
Pozdrawiam i ;:3 życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Zachwycająca ta twoja dżungla host :D i piękne zdjęcia :!: Jak wysoki jest floks kanadyjski niebieski? Marzy mi się taki bo mam tylko biało-różowe.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziękuje wszystkim za odwiedziny. ;:196 ..Jutro odpisze szczegółowo. ;:173

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Orliki zaczynają.
Obrazek
Dyptam
Obrazek
Azalki
Obrazek
stipa
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,bardzo masz wymuskany ogródek i miło się w nim przebywa ,to niesamowite oglądać tyle pięknych ogródków,różowe tulipany przepiękne ,a te kolorowe poduchy to marzenie ,u mnie dyptany ,biały i różowy wyginęły po paru latach ,może jeszcze raz z nimi spróbuję ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ojjj a gdzie ptaszek uciekł z klatki ;:202 zamiast niego siedzi sobie kłujak :wink: Aniu ależ masz kolorowo i te poduchy są przepiękne i czerwień żurawek są cudne o tej porze .Nawet nie wiem czy mój Dyptam już pokazał pąki chyba jeszcze nie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196
fajne masz te kolorowe poduchy.
Czy to floksy szydlaste ?
Ile sztuk sadziłaś na jedną taką poduchę ?
:wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Pięknie Aniu w ogrodzie Twoim, hosty już takie duże, u mnie dopiero pokazały noski, no i orliki kwitna, a u mnie jeszcze w pączkach, jakos dziwnie mi kwitną rosliny w tym roku ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu u mnie zero słońca, ale przynajmniej przestało padać :wink: Czosnek niedźwiedzi głównie mrożę i mam do zimowej jajecznicy. Poza nim używam własny czosnek (główki).
Znam Twoją słabość do host i ja wracam do nich, bo jakiś czas skupiłam się na innych roślinach :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani ;:196
Znowu dzień pochmurny.W nocy chyba znowu padało.Ale może tak jak wczoraj w południe się rozpogodzi i wyjdzie słoneczku i ciepełko ;:173
danuta z -Danusiu Chodzi ci o biały kosz ? Jakas biała olejna, nie pamiętam firmy.Ale każda olejna jest dobra.
To prawda funkii nie brakuje.Ja już amol ich dokupuje i tylko takie jakie mnie więcej porusza i chce..Oj i ja lubię wyraziste kolorki.
Ja z bodziszków mam żałobny, biały i różowy.A ciemno niebieskiego nie mam.
apus-Basiu Tak kocimiętka u mnie rośnie w pełnym słońcu.I tak się pokłada.I dokładnie tak jak piszesz , dziura w środku i nie wygląda to fajnie. Sa , są inne odmiany.I wiem,ze sa takie nie pokładające się.Ja takiej nie mam.
Fajnie,ze mi przypominasz,ze po kwitnieniu trzeba je przyciąć.
Minnie-Aniu Te paprociowe pastorały to naturalna spirala natury. Hmm zwinięte gąsienice
tez fajne skojarzenie. :wink: Ale ,ze już zżerają to już nie fajnie.
Bardzo dziękuje za mile słowa pod adresem mojego ogrodu i roślin.Oj każdy chyba ma jakąś słabość do pewnej grupy roślin.Ja mam do host i hortek ii cala reszta. ;:173
Ozdoby dopełniają całości. i jak dla kobiety korale czy torebki... :)
O tak ,4 godziny koszenia tylko na nowym.a tu mam z godzinkę w tych zakamarkach i rabatach.A tam już prosto lepiej.
Wiem, wiem,ze będziemy musieli zakupić traktorek koszący .Ale nie w tym roku, bo dużo jeszcze rożnych prac i wydatków.Także co jakiś czas będę miała swoja siłownię z aerobikiem. ;:109
Krychna-Krysiu I u mnie chmury,ale codziennie gdzieś na trochę słonko zagląda.
Ja tez uwielbiam Hosty .Teraz maja inne barwy, za jakiś czas inne. w lecie trochę inne i na jesieni inne.Przez to są bardzo ciekawe.
Koszenia mam teraz sporo, cóż jak sie zachciało, tak eis teraz ma.
Zielsko rośnie jak szalone.Moze jutro wezmę sie za nie.
plocczanka-Lucynko Bardzo mi milo czytać tak pozytywne słowa o moich zdjęciach. ;:196
Hosty bardzo lubię.A nie w sposób każda przedstawić.ale w sezonie może każda będzie pokazana.
Jak ci pigwa jabłkowa zakwitła to powinnaś mieć owoce. Ma wielkie jabłka. ;:173
Dziękuje bardzo i ja pozdrawiam i dużo ;:3 życzę.

Obrazek
Bodziszek żałobny
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Igala-Igus Host jest sporo.ale dżungli jeszcze nie mam. :wink:
Dziękuję bardzo za pochwale moich zdjęć. ;:196
Tak, floks kanadyjski jest niebieski, średni.Ok 30-40 cm.Bardzo ładnie wygada.
koziorozec-Martus Dziękuję, ale nie wszędzie mój ogródek jest wymuskany.dobrze,ze tyłów nie pokazuje. ;:306
Tulipany jeszcze kwitną.Juz w mniejszości.ale sa i cieszą.Ta aura deszczowo chłodna trochę je powstrzymała przed przekwitnięciem,.
Poduchy floksikowe sa cudne.Jeszcze je chce trochę rozmnożyć. Krotko je przycinacie ??
Ja tez mam 2 dyptany ,biały i różowy.I oba były przesadzane na jesieni.
JAKUCH-Jadziu Jest ptaszek w klatce.Schował sie za motylka. tylko brzuszek mu widać.źle zdjęcie zrobi lam. :oops:
Żurawki w większości odmładzałam na jesieni i teraz na wiosnę. Na pewno i twój dyptam ma paki.Ty masz wszystko wcześniej niż u mnie.
Ignis05-Krysiu Tak kolorowe poduchy to floksy szydlaste .To po jednej sztuce sadzone,A po kilku latach tak wyglądają.Ja jak przekwitna to trochę skubie i w inne miejsce p dosadzam.Za jakichs czas będzie takich poduch więcej.
Iwonko0042 Hosty ładnie idą po przodu.Ale kilka jeszcze tez mam mniejsze w kłach.Ale co pera dni większe i ładniejsze.
U mnie orliki tez dopiero zaczynają. :wink:
Maska-Marysiu Szkoda ,ze nie masz słoneczka.U mnie prawie codziennie coś podpada.Ale i słonko wchodzi.Teraz już się przejaśnia.
O widzisz, Czosnek niedźwiedzi mrożony,Suuper sprawa.Moze i ja tak zrobię.Suszony i tak sobie kupuje i jako herbatkę pije.
każdy ma swoje rośliny, które bardziej lubi.Mnie hosty wzięły jeszcze przed forum.A dzięki forum masę innych roślin przybyło.ale i host tez. ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Skalnica
Obrazek
Obrazek
Dobrego dnia życzę i słoneczka. ;:3
Zaraz ide do waszych ogrodkow. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”