Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Gratuluję rozpoczęcia sezonu różanego ;:63 niezłe kolce, nawet większe niż na dzikiej róży ;:oj
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

BASIU Kwieciak ma może jakieś 3mm długości ,na fotce wygląda wręcz na wielkoluda :;230 Wonnica na roślinach nie robi szkód w każdym razie tego nie zauważyłam. Ta na fotce to młodzież nie ma więcej jak 1 cm i wciąż przesiadywała na kwiatach tulipanów tu akuratnie na liściu różanym a żywią się pyłkiem kwiatów, ale może sie też zainteresować mszycami ,chociaż praktycznie jest jaroszem .Także tego owada sę nie bój .Chyba będę musiała zacząć oznaczać który do tępienia a który pożyteczny ,bo nie każdemu chce sie szukać po imieniu u wujka G,,,,Udanej majówki Basiu.
Niestety połowa powojnika Omoshiro padła na uwiąd, a miał tyle cudownych kwiatów ;:174

Obrazek

Obrazek

NATALKO niestety to bardzo kolczata róża ma wielkie i małe kolce jednak jak zakwita to o nich zapominasz.Rano miała już sporo otwartych kwiatów, niestety są zbyt wysoko, bo to wielki krzew a Zoom nie załatwia sprawy ,żeby zrobić fajna fotkę

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Jadziu, gratuluję otwarcia sezonu różanego ;:63 u mnie do pierwszego kwiatu daleko, jest dużo pąków ;:333
Jest bardzo ciepło i sucho, pojawiło się dużo szkodników ;:145 opylam czosnkiem , wypróbowałam gorczycę . W każdej wolnej chwili
chodzę i strzepuję mszyce i zrywam pozwijane listki e trąbki ;:131 będę musiała zastosować chemię. Szkoda twojego powojnika,
ale róza cudowna ;:4
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu - nawet u mnie było dobrze slychać te fanfary na Twoją cześć i Twojej róży Maigold.
No pewnie, że od razu serce skrzydeł dostaje na taki widok ;:215
Ja teraz czekam na Thereskę, pewnie jutro już zobaczę jej kwiaty, bo pąki mają już widoczny jej kolorek.
Dziękuję za info co do gorczycy. ;:196
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jadziu gratuluję pierwszej kwitnącej róży , też ja mam , ale jeszcze nie prędko zakwitnie , pierwsza będzie Aicha lub Mary Austina u mnie dziś popadało , ale jest zimno ;:3
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Jak przykro że uwiąd zaatakował takiego pięknego powojnika....od czego to zależy? Pieknie rośnie, kwitnie i nagle bach...Pozdrawiam Jadzieńko. ;:196 Popadało u ciebie?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU ;:196 u mnie wciąż pada jednak nie jest to ulewa tylko podlewanie . Oj chyba teraz wzmaga się ten deszcz i dobrze ,ze młode sadzonki pomidorów i ogórków okryłam butelkami . Pierwszy raz mi sie przydarzyło ,żeby miał uwiąd ten powojnik czy obojętnie jaki .To moje nowe doświadczenie.

Obrazek
TERENIU Maigold każdego roku jest taka wyrywna ,ale Aicha tez idzie w jego ślady ,a to cudna róża i te jej kwiaty ;:167 U nas jest upalnie jak na razie i na ochłodzeniem wcale sie nie zmartwię chociaż roślinki trochę odpoczną od upału

Obrazek

BEATKO kurcze słyszałaś u siebie moje fanfary i dlatego cie przywołały do mnie .Oczywiście cieszę sie każdym różanym kwiatkiem, a martwią mnie owady które mi je niszczą. Moja Thereska też pokazuje juz kolorek i mimo ,ze kwiatów nie bedzie wieli bukiet to i tak się cieszę .Doktorek tez pokazuje kolor szkoda tylko ,ze ten przy pergoli padł nie wiadomo dlaczego

Obrazek

Obrazek

WANDZIU u mnie mszyce jakby znikły ,ale kto wie może po deszczach pojawią sie ze zdwojona mocą ,więc trzeba mieć przygotowany zapas odstraszaczy.Oby Migoldowi udało sie długo utrzymać kwiaty i oby niszczylistki nie prędko się o nim dowiedziały .Jednego roku zniszczyły mi wszystkie jego kwiaty, jednak wtedy to była ich prawdziwa inwazja nie tylko u mnie

Obrazek

Życzę wszystkim miłego udanego weekendu

Obrazek
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Gratulacje z okazji zakwitnięcia pierwszych róż. U mnie jeszcze trochę. Szkodniki już też są. Unicestwiłam pierwsze mszyce, usunęłam zwinięte liście z zawartością oraz wycięłam 2 pędy z wgryzającym się stworzeniem. Oglądam prawie codziennie. Pąki rosną ale do kwiatów jeszcze trochę.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Patrzę Jadziu na Twoje zdjęcia i jak obrazki - takie są piękne! Naprawdę mi się podobają! Gdzie Ty Kobieto mieszkasz, że już Doctorek pokazuje swój kolor? U mnie dopiero zieleni się. Mam nadzieję, że w tym sezonie się wzmocni. Teraz rósł zasłonięty sosną, ta została wykopana i słoneczko zacznie w końcu mu przyświecać. Może więc się wzmocni!
Maigold chyba zawsze kwitnie wcześnie? To prawda?
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Jadziu u Ciebie jak zwykle piękne kolorowe zdjęcia ,no i pierwszy kwiat róży ;:215 Widzę też pełnego żółtego hibiskusa ,mam takiego samego i bardzo go lubię ,a on lubi lato na tarasie i pięknie kwitnie.Jak tam po burzy?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Cudny kolor tego rodka Kali. ;:215
Orliki już się w kwiatach rozwinęły. Moje jeszcze nie. Bardzo je lubię. ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po wczorajszej burzy ogródek znów napojony, a rośliny zadowolone.Pojemniki się zapełniły i woda z nich poszła do beczki .Niestety to takie pojemniczki, a nie pojemniki jednak dobre i to .

ANIU następny powojnik w prawie takim samym kolorze właśnie tez się budzi to Nova Zembla .Kali wygląda cudnie razem z azalią japońską Schneeperle szkoda ,ze ma tylko 3 kwiaty

Obrazek

Obrazek

TOLINKO nie mam żadnego hibiskusa, a właściwie to mam, ale kwitnie późno bo to raczej drzewko .Coraz więcej kwiatów pojawia się na Maigoldziku ;:167 Doktorek też już pokazał kwiat, a Munstead też przymierza sie do tego

Obrazek

Obrazek

EWCIA masz rację Maigold zaczyna najszybciej kwitnąć potem dopiero Doktorek , LO i Alpenfee a potem już cała reszta .Kończy pierwsze kwitnienie Hansestadt Rostock i Rose der hoffnung W ubiegłym sezonie Twoje róże juz kwitły a moje dopiero sie zbierały.Teraz jest odwrotnie :) teraz ja pierwsza się cieszę z różanych kwiatów :heja

Obrazek

Obrazek

IRENKO ;:180 z tego co widziałam to i Twoje różyczki są zapaczkowane na maxa. Na razie gady odpuściły jednak trzymam rękę na pulsie nic nie może mi umknąć

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super, że już mamy pierwsze kwiaty róż, u mnie zaczyna kwitnąć Nevda, za nią pójdą M.Hilling, Harrison's Yellow i Rosa Sp."Altaica".
Pięknie masz już w ogrodzie, o "robaczkach" czytam z wielkim zainteresowaniem. Uczę się, które pożyteczne, które trzeba tępić. Jeszcze niedawno na zwinięte listki nie zwróciłabym uwagi, teraz wiem, że trzeba szybko reagować. Dobrze, że przypominasz co roku o takich rzeczach ;:215 . Dzięki ;:196
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, szkoda tego pięknego powojnika. Powiem Ci, ze ten uwiąd mnie rozwala! Dlatego bardzo chcę powojniki i bardzo wstrzymuję się. Chociaż kilka mam... w ubiegłym roku padł mi "Beskidzki Anioł" (nie Błękitny), ale padł tak do ziemi... widzę, że w tym roku odbija takie maleństwo. Nie wiem co z niego znowu będzie, ale patrzę z nadzieją... jest taki uroczy. Powojnik Jan Paweł II musiałam zlikwidować bo nie rósł w ogóle (docierał do pewnej wysokości i padał, a potem od nowa). Mam teraz m.in. Solinę - to powojnik z włoskich - też piękny, ale jednak wielkokwiatowe bardziej mi się podobają.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Inni gratulują otwarcia sezonu różanego, to ja pogratuluję otwarcia sezonu goryczkowego :lol: Piękna jest!
A ja dziś wywaliłem (rękami ojca, którego poznałaś) krzak róży, który usechł po przesadzeniu. Zawadzał mi na rabacie daliowej i przesadziłem za płot jesienią.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”