Rośliny doniczkowe - effa
- effa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
DokładnieEwelina pisze:A mówią , że "kradzione nie tuczy". Co oni tam wiedząBegonka niech rośnie zdrowo.

basga pisze:Będziesz mu przycinać gałązki?Ja u swojego obcięłam taką najdłuższą i w wodzie puszcza korzonka!
A begonka taka mała i już kwitnie?Szok!
Basiu na razie to nic nie zamierzam przycinać bo nie ma tych liści aż tak duzo ale jak się rozszaleje to jak najbardziej

Begonia tez mnie zadziwiła a przy tym i bardzo ucieszyła, jak w przysłowiu "małe a cieszy"

Wiem właśnie, ze nie ciekawie byłotulipanka pisze:Ewo gratuluję udanego urlopu i zakupu.
Powiem ci, że uciekłaś od beznadziejnej pogody. U nas bylo zimno i deszczowo

Dziękuję bardzotulipanka pisze:Fikusik nowy po prostu prześlicznyNie wiadomo na co patrzeć - czy na kwiatka, czy na doniczkę. Rewelacyjnie w niej wygląda
![]()
![]()

Judysiu nie jestem zbyt doświadczona jeśli chodzi o begonie, bo to moja pierwsza, ale z tego co czytałam na jej temat to kwitnie. Nie martw się poczuje teraz ciepłe słoneczko to na pewno zakwitnie i u Ciebie. Trzymam kciukijudysia21 pisze:Piękny fikusA co do begonii to mam identyczną tylko większą i mi nie kwitnie
Ewo wiecz może czy wszystkie begonie koralowe kwitną?

ojej znowu się zaczerwieniłamZiel-ona pisze:Fikus miodzio!Doniczka też!

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- effa
Kari i Ciebie też na pewno wkrótce uszczęśliwi Twoja. Moja tak szczerze mówiąc to na początku mi troszkę taka obojętna była, bo bardzo długo ją trzymałam w wodzie i już po prostu nerwów do niej nie miałam bo ona w ogóle korzonków wypuścić nie chciała. Trzymałam ją w słoiku i nawet już o niej zapomniałam. No ale w końcu sobie odpuściła, i się ukorzeniła. 
Jagódko dziękuję za miłe słowa
Pewnie tak zareagowałaś ze względu na kształt kwiatów - w końcu kwiaty begonki też są w kształcie serca 

Jagódko dziękuję za miłe słowa

- effa
Izko, ja też się nimi zachwycam
Nie wiem jak ta odmiana, bo do benjamina to trzeba mocne nerwy mieć
Mam nadzieję, że ten jest taki kapryśny i długo u mnie wytrzyma
Wiolu dziś rano jak poszłam na zakupy zobaczyłam że jest znowu kiermasz, więc od razu popędziłam do budowlanki, aczkolwiek nie było nic rewelacyjnego
Była jedna hoja, chyba za 35zł z tego co pamiętam, ale jakaś taka blada i matowa mi sie wydawała, więc nie masz czego żałować 

Wiolu dziś rano jak poszłam na zakupy zobaczyłam że jest znowu kiermasz, więc od razu popędziłam do budowlanki, aczkolwiek nie było nic rewelacyjnego

- effa
Dziękuję Beatko za odwiedziny i zapraszam częściejBeata703 pisze:Witaj Ewo zaglądam do Ciebie często,ale nie zostawiam śladu.Roślinki Masz śliczne
bardzo ciekawy fikusik.
![]()

Witaj Agnieszkoagnieha7 pisze:Ładna kolekcja kwiatuszkówPodoba mi się twoja Dracena Deremeńska. Też mam taką ale nie tak dużą.