Rośliny doniczkowe - effa

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale klawy ten fikus,superowy ma ten pieniek!Będziesz mu przycinać gałązki?Ja u swojego obcięłam taką najdłuższą i w wodzie puszcza korzonka!
A begonka taka mała i już kwitnie?Szok!
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo gratuluję udanego urlopu i zakupu.
Powiem ci, że uciekłaś od beznadziejnej pogody. U nas bylo zimno i deszczowo :twisted: Moje plany weekendowe legły w gruzach :cry: :cry: :cry:
Fikusik nowy po prostu prześliczny :shock: Nie wiadomo na co patrzeć - czy na kwiatka, czy na doniczkę. Rewelacyjnie w niej wygląda ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
judysia21
50p
50p
Od: 6 maja 2008, o 17:37

Post »

Piękny fikus :lol: A co do begonii to mam identyczną tylko większą i mi nie kwitnie :cry: Ewo wiecz może czy wszystkie begonie koralowe kwitną?
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19

Post »

Fikus miodzio!Doniczka też!
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Ewelina pisze:A mówią , że "kradzione nie tuczy". Co oni tam wiedzą :wink: Begonka niech rośnie zdrowo.
Dokładnie :) ale w świecie roslin to się sprawdza że kradzione lepiej rośnie, wstyd się przyznawać, ale co tam warto :lol:

basga pisze:Będziesz mu przycinać gałązki?Ja u swojego obcięłam taką najdłuższą i w wodzie puszcza korzonka!
A begonka taka mała i już kwitnie?Szok!

Basiu na razie to nic nie zamierzam przycinać bo nie ma tych liści aż tak duzo ale jak się rozszaleje to jak najbardziej :)
Begonia tez mnie zadziwiła a przy tym i bardzo ucieszyła, jak w przysłowiu "małe a cieszy" :;230
tulipanka pisze:Ewo gratuluję udanego urlopu i zakupu.
Powiem ci, że uciekłaś od beznadziejnej pogody. U nas bylo zimno i deszczowo
Wiem właśnie, ze nie ciekawie było :? Szkoda że Tobie plany nie wypaliły, ale nie martw się za dwa tygodnie kolejny weekend majowy a wtedy pogoda musi być na bank piękna :)
tulipanka pisze:Fikusik nowy po prostu prześliczny :shock: Nie wiadomo na co patrzeć - czy na kwiatka, czy na doniczkę. Rewelacyjnie w niej wygląda ;:63 ;:63 ;:63
Dziękuję bardzo :oops:

judysia21 pisze:Piękny fikus :lol: A co do begonii to mam identyczną tylko większą i mi nie kwitnie :cry: Ewo wiecz może czy wszystkie begonie koralowe kwitną?
Judysiu nie jestem zbyt doświadczona jeśli chodzi o begonie, bo to moja pierwsza, ale z tego co czytałam na jej temat to kwitnie. Nie martw się poczuje teraz ciepłe słoneczko to na pewno zakwitnie i u Ciebie. Trzymam kciuki :)
Ziel-ona pisze:Fikus miodzio!Doniczka też!
ojej znowu się zaczerwieniłam :oops: dziękuję w moim i fikusia imieniu :)
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ Ci zazdroszczę tej kwitnącej begonki... Nie mogę się doczekać, aż moja "koralówka" mnie tak uszczęśliwi :D
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Ewo! Super fikus !Ale powiem szczerze ,że serce mocniej mi zabiło na widok kwitnącej begonii. Nie wiem czemu ,ale mam słabość do kwitnących roślin.
Nie tak dawno widziałam Twoją begonijkę w słoiku z wodą , a teraz już kwitnie.
Super!
Pozdrawiam
Jagoda:P
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kari i Ciebie też na pewno wkrótce uszczęśliwi Twoja. Moja tak szczerze mówiąc to na początku mi troszkę taka obojętna była, bo bardzo długo ją trzymałam w wodzie i już po prostu nerwów do niej nie miałam bo ona w ogóle korzonków wypuścić nie chciała. Trzymałam ją w słoiku i nawet już o niej zapomniałam. No ale w końcu sobie odpuściła, i się ukorzeniła. :D

Jagódko dziękuję za miłe słowa :) Pewnie tak zareagowałaś ze względu na kształt kwiatów - w końcu kwiaty begonki też są w kształcie serca :wink:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Nowy fikus więcej niż interesujący. A zrozumie po polsku jak mu powiesz - rośnij szybko? :wink:
Begonie pozostawiam bez komentarza. 8)
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dewuka pisze:Nowy fikus więcej niż interesujący. A zrozumie po polsku jak mu powiesz - rośnij szybko? :wink:
Begonie pozostawiam bez komentarza. 8)
Mam nadzieję, że tak, powiem: rośnij duży i zdrowy :D Begonce, może nie będę musiała - zobaczymy :D
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Jejku jaki ciekawy ten fikus. Pierwszy raz widzę taki okaz.
Zaczynam się zachwycać fikusami :)

A begonia koralowa .... widziałam jak wpuszczała korzonki i proszę już kwitnie!
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izko, ja też się nimi zachwycam :) Nie wiem jak ta odmiana, bo do benjamina to trzeba mocne nerwy mieć :? Mam nadzieję, że ten jest taki kapryśny i długo u mnie wytrzyma :wink:

Wiolu dziś rano jak poszłam na zakupy zobaczyłam że jest znowu kiermasz, więc od razu popędziłam do budowlanki, aczkolwiek nie było nic rewelacyjnego :? Była jedna hoja, chyba za 35zł z tego co pamiętam, ale jakaś taka blada i matowa mi sie wydawała, więc nie masz czego żałować :wink:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Beata703
500p
500p
Od: 27 mar 2008, o 09:46

Post »

Witaj Ewo zaglądam do Ciebie często,ale nie zostawiam śladu. :lol: Roślinki Masz śliczne :lol: bardzo ciekawy fikusik. :lol: :lol:
Pozdrawiam Beata
agnieha7
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 5 mar 2008, o 16:12

Post »

Ładna kolekcja kwiatuszków :D Podoba mi się twoja Dracena Deremeńska. Też mam taką ale nie tak dużą.
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beata703 pisze:Witaj Ewo zaglądam do Ciebie często,ale nie zostawiam śladu. :lol: Roślinki Masz śliczne :lol: bardzo ciekawy fikusik. :lol: :lol:
Dziękuję Beatko za odwiedziny i zapraszam częściej :D

agnieha7 pisze:Ładna kolekcja kwiatuszków :D Podoba mi się twoja Dracena Deremeńska. Też mam taką ale nie tak dużą.
Witaj Agnieszko :D Ta moja też nie jest aż taka duża, ale powoli wypuszcza listek po listku i przybiera centymetrów. Jedyny plus, że nie jest duża to taki że nie trzeba się długo męczyć przy myciu liści :wink:
Pozdrawiam Ewa
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”