Mój fuksjowy zawrót głowy i nie tylko........
- MagdaB2701
- 200p
- Od: 26 cze 2013, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój fuksjowy zawrót głowy i nie tylko........
Monia wiem że pytałaś Alenke ale nie byłabym sobą gdybym nie wtrąciła swoich pięciu groszy. Fuksja o którą pytasz Alenke wygląda jak Corsage, zerknij na najnowsze fotki w moi wątku.
- Alenka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To Orange King !!!!!!
Jak ja Ci zazdroszczę. ..moja nie przeżyła.
Gratuluję ;)
Jak ja Ci zazdroszczę. ..moja nie przeżyła.
Gratuluję ;)
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Moniczko nigdy w życiu z własnej woli nie zostawię Twojego wątku w spokoju
za piękne kwiaty masz
czekam na datury kwitnienia również.Gdzie kupiłaś nasiona datur jednorocznych?

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Paulinaaa
- 1000p
- Od: 9 sty 2013, o 15:35
O jaka piękna
Monika podpowiedź mi proszę jakich odmian fuksji szukać, żeby miały duże kwiaty?

Monika podpowiedź mi proszę jakich odmian fuksji szukać, żeby miały duże kwiaty?

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 lip 2015, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Paulinaaa można stosować nawozy na wielkość kwiatów: NPK 10,18,36
chyba nawozy do pomidorów mają takie NPK 

Nareszcie jestem u Ciebie 
Mówiłaś co prawda, że masz dużo odmian ale jednak nie spodziewałam się takiego widoku
Imponujące, to chyba właściwe słowo! W przyszłym roku Twoje ściany pokryją się gęsta zielenią i gronami kwiatów to będzie po prostu szok!
Miałam kiedyś na parapecie kilka zwykłych fuksji mini i bardzo je lubiłam, kwitły jak szalone całe lato. A czy odmianowe są trudniejsze w uprawie? Postawiłam te śliczności od Ciebie na wschodnim parapecie, mam nadzieję, że wytrzymają, słońce jest tam do godziny 9-10 a potem cały dzień chłodno i przyjemnie
Wypatrzyłam kilka perełek na przyszłość, które podbiły moje serce

Mówiłaś co prawda, że masz dużo odmian ale jednak nie spodziewałam się takiego widoku

Imponujące, to chyba właściwe słowo! W przyszłym roku Twoje ściany pokryją się gęsta zielenią i gronami kwiatów to będzie po prostu szok!
Miałam kiedyś na parapecie kilka zwykłych fuksji mini i bardzo je lubiłam, kwitły jak szalone całe lato. A czy odmianowe są trudniejsze w uprawie? Postawiłam te śliczności od Ciebie na wschodnim parapecie, mam nadzieję, że wytrzymają, słońce jest tam do godziny 9-10 a potem cały dzień chłodno i przyjemnie

Wypatrzyłam kilka perełek na przyszłość, które podbiły moje serce

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Nadrabiam zaległości, przyszedł czas na Twój wątek
Jestem pod wrażeniem i kwitnień (wszystkich) i ilości roślin
Ile fuksji
A przecież masz nie tylko fuksje... Brawo, oby tak dalej

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Paulinaaa
- 1000p
- Od: 9 sty 2013, o 15:35
Mi chodziło o odmiany fuksji z dużymi kwiatami.Damian M pisze:Paulinaaa można stosować nawozy na wielkość kwiatów: NPK 10,18,36chyba nawozy do pomidorów mają takie NPK
Nawóz mam do nich według mnie odpowiedni - ładnie rosną i kwitną

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 lip 2015, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Paulinaaa aa to przepraszam
źle zrozumiałem 

- Ania76
- 200p
- Od: 6 sty 2006, o 18:46
Ale piękne kwiaty, piękne fuksje..
Ja stosuję tylko nawóz do pomidorów i mogę potwierdzić, że jest bardzo dobry. Kwiaty pięknie kwitną.
Ja stosuję tylko nawóz do pomidorów i mogę potwierdzić, że jest bardzo dobry. Kwiaty pięknie kwitną.
- Kirunia
- 200p
- Od: 25 sie 2013, o 14:40
Witam serdecznie wszystkich miłych gości
Damianiejestem pewna, że Twoja lista fuksjowych chciejstw do wiosny wydłuży się znacząco
Jeszcze tyle pięknych odmian na forum zobaczysz i uznasz, że nie wyobrażasz Sobie bez nich życia. I dopiszesz kolejną pozycję, a potem kolejną i jeszcze kolejną. A jak dużo miejsca planujesz przeznaczyć na nowe rośliny?
Madziu wywołałam do odpowiedzi Alenkę bo to roślinka którą w zeszłym roku od niej przywiozłam. Oglądam Twoje zdjęcia na wątku regularnie. Bardzo pięknie wszystko Ci kwitnie
tylko czasu mi brak żeby coś napisać
Fuksję Corsage mam i wiem, że to nie ta bo kwiaty jednak znacząco się różnią.
Madziu Alenko nie zazdrość kochana bo mi kwiatki pospadają
Powróci do Ciebie sadzoneczka Orange King i dalej będziesz się cieszyć z jej niesamowitych kwiatów.
Iwonko bardzo dziękuję za słowa uznania
Nasiona datury mix kupiłam na all...a fioletową Ballerinę w LM.
Na przyszły rok już na pewno ich nie wysieję. Za dużo problemów
Wciąż przestawiam doniczki. A to słońce, a to ślimaki, a to wiatr za mocno wieje. Do tego liście wydzielają nieprzyjemny zapach, a przepiękne kwiaty są bardzo nietrwałe.
Zastanów się dobrze kochana czy warto się tak męczyć kiedy wokół pełno pięknych i bezproblemowych roślin?
Paulinko fuksji o dużych kwiatach posiadam kilka. Największe mają Bella Rosella, Jannie Adriana, Marcus Graham, Masquarade, Taffeta Bow, Leon Pauwels. Niektóre po osiągnięciu dojrzałości wyglądają jakby piorun w nie trzasnął i wcale nie są atrakcyjnie jak np. Masquarade. A Jannie Adriana do samego końca trzyma fason. Najdłuższe kwiaty u mnie ma fuksja Averbode Boven. W tej chwili to 12 centymetrów
Ilonkobardzo mi miło Ciebie gościć
Za każdym razem jak oglądam swój listkowy, fiołkowy żłobek wspominam nasze spotkanie
Mam nadzieję, że kiedyś to jeszcze powtórzymy
Melduję, że wszystkie listeczki żyją, sadzoneczki fiołkowe też mają się świetnie
Teraz z niecierpliwością czekam na maluszki
Wschodni parapet jest doskonałym miejscem dla Fuksji i na pewno będą tam Ci pięknie rosły. Są łatwiejsze w uprawie od fiołków, a Ty ze Swoim doświadczeniem poradzisz Sobie bez problemów. A ja w każdej chwili służę radą i pomocą
Natalko Bardzo Ci dziękuję i zapraszam częściej
A przede wszystkim dużo zdrówka Ci życzę i radości z pięknych roślin. Jestem skrytoczytaczem na Twoim wątku
obiecuję, że się wreszcie odezwę
Aniu
miło mi Cię gościć w moich skromnych progach. Nawóz do pomidorów zawiera dużą dawkę potasu odpowiedzialnego za budowę kwiatów, ich wybarwienie, wielkość i trwałość. Doskonale sprawdza się przy uprawie roślin balkonowych
Obiecywałam sobie, że już żadna doniczka nie przybędzie w moim ogrodzie w tym sezonie. Oczywiście do czasu kiedy zobaczyłam taką piękność
Lebiodka okrągłolistna Kent Beauty Origanum rotundifolium

Fioletowa datura metel Ballerina

I jej jaśniejsza koleżanka

Begonia Bouton de Rose

Fuksja Walz Doedelzak

Zigfield Girl

Damianiejestem pewna, że Twoja lista fuksjowych chciejstw do wiosny wydłuży się znacząco

Madziu wywołałam do odpowiedzi Alenkę bo to roślinka którą w zeszłym roku od niej przywiozłam. Oglądam Twoje zdjęcia na wątku regularnie. Bardzo pięknie wszystko Ci kwitnie

Madziu Alenko nie zazdrość kochana bo mi kwiatki pospadają

Powróci do Ciebie sadzoneczka Orange King i dalej będziesz się cieszyć z jej niesamowitych kwiatów.
Iwonko bardzo dziękuję za słowa uznania

Na przyszły rok już na pewno ich nie wysieję. Za dużo problemów

Zastanów się dobrze kochana czy warto się tak męczyć kiedy wokół pełno pięknych i bezproblemowych roślin?
Paulinko fuksji o dużych kwiatach posiadam kilka. Największe mają Bella Rosella, Jannie Adriana, Marcus Graham, Masquarade, Taffeta Bow, Leon Pauwels. Niektóre po osiągnięciu dojrzałości wyglądają jakby piorun w nie trzasnął i wcale nie są atrakcyjnie jak np. Masquarade. A Jannie Adriana do samego końca trzyma fason. Najdłuższe kwiaty u mnie ma fuksja Averbode Boven. W tej chwili to 12 centymetrów

Ilonkobardzo mi miło Ciebie gościć

Za każdym razem jak oglądam swój listkowy, fiołkowy żłobek wspominam nasze spotkanie

Wschodni parapet jest doskonałym miejscem dla Fuksji i na pewno będą tam Ci pięknie rosły. Są łatwiejsze w uprawie od fiołków, a Ty ze Swoim doświadczeniem poradzisz Sobie bez problemów. A ja w każdej chwili służę radą i pomocą

Natalko Bardzo Ci dziękuję i zapraszam częściej

Aniu

Obiecywałam sobie, że już żadna doniczka nie przybędzie w moim ogrodzie w tym sezonie. Oczywiście do czasu kiedy zobaczyłam taką piękność

Lebiodka okrągłolistna Kent Beauty Origanum rotundifolium

Fioletowa datura metel Ballerina

I jej jaśniejsza koleżanka

Begonia Bouton de Rose

Fuksja Walz Doedelzak

Zigfield Girl

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Pierwszy raz widzę Lebiodkę okrągłolistną i muszę powiedzieć, że wzbudziła moją ciekawość
Taka nietypowa, niespotykana

Taka nietypowa, niespotykana

- aledra7
- 1000p
- Od: 21 paź 2008, o 14:17
Lebiodka okrągłolistna jest piękna
to jest jednoroczna roślina? cudna jest, taka oryginalna 

- MagdaB2701
- 200p
- Od: 26 cze 2013, o 16:34
Monika w sprawie Orang King się wypowiedziałam bo czasem muszę wtrącić swoje 5groszy już taką mam wadę. Twoja lebiodka okrągłolistna jest piękna nie spotkałam się z rośliną.
Co do mojego wątku to nawet nie chce mi się wstawiać nowych fotek,praktycznie tylko Alenka coś ostatnio pisze. ...a może wszyscy urlopuja i nie zaglądaj,albo zaglądają a nie piszą. ......
Co do mojego wątku to nawet nie chce mi się wstawiać nowych fotek,praktycznie tylko Alenka coś ostatnio pisze. ...a może wszyscy urlopuja i nie zaglądaj,albo zaglądają a nie piszą. ......
-
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
Mnie też zachwyciła ta lebiodka