Mój fuksjowy zawrót głowy i nie tylko........

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój fuksjowy zawrót głowy i nie tylko........

Post »

Monia wiem że pytałaś Alenke ale nie byłabym sobą gdybym nie wtrąciła swoich pięciu groszy. Fuksja o którą pytasz Alenke wygląda jak Corsage, zerknij na najnowsze fotki w moi wątku.
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To Orange King !!!!!!
Jak ja Ci zazdroszczę. ..moja nie przeżyła.
Gratuluję ;)
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Moniczko nigdy w życiu z własnej woli nie zostawię Twojego wątku w spokoju :;230 za piękne kwiaty masz ;:215 czekam na datury kwitnienia również.Gdzie kupiłaś nasiona datur jednorocznych?
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Paulinaaa
1000p
1000p
Od: 9 sty 2013, o 15:35

Post »

O jaka piękna ;:oj
Monika podpowiedź mi proszę jakich odmian fuksji szukać, żeby miały duże kwiaty? ;:224
Damian M
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 lip 2015, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Paulinaaa można stosować nawozy na wielkość kwiatów: NPK 10,18,36 :D chyba nawozy do pomidorów mają takie NPK :D
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Nareszcie jestem u Ciebie :)
Mówiłaś co prawda, że masz dużo odmian ale jednak nie spodziewałam się takiego widoku ;:oj :lol:
Imponujące, to chyba właściwe słowo! W przyszłym roku Twoje ściany pokryją się gęsta zielenią i gronami kwiatów to będzie po prostu szok!
Miałam kiedyś na parapecie kilka zwykłych fuksji mini i bardzo je lubiłam, kwitły jak szalone całe lato. A czy odmianowe są trudniejsze w uprawie? Postawiłam te śliczności od Ciebie na wschodnim parapecie, mam nadzieję, że wytrzymają, słońce jest tam do godziny 9-10 a potem cały dzień chłodno i przyjemnie :)
Wypatrzyłam kilka perełek na przyszłość, które podbiły moje serce ;:173
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Nadrabiam zaległości, przyszedł czas na Twój wątek :) Jestem pod wrażeniem i kwitnień (wszystkich) i ilości roślin ;:108 Ile fuksji ;:oj A przecież masz nie tylko fuksje... Brawo, oby tak dalej ;:63 ;:63 ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Paulinaaa
1000p
1000p
Od: 9 sty 2013, o 15:35

Post »

Damian M pisze:Paulinaaa można stosować nawozy na wielkość kwiatów: NPK 10,18,36 :D chyba nawozy do pomidorów mają takie NPK :D
Mi chodziło o odmiany fuksji z dużymi kwiatami.
Nawóz mam do nich według mnie odpowiedni - ładnie rosną i kwitną :wink:
Damian M
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 lip 2015, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Paulinaaa aa to przepraszam :oops: źle zrozumiałem :D
Awatar użytkownika
Ania76
200p
200p
Od: 6 sty 2006, o 18:46

Post »

Ale piękne kwiaty, piękne fuksje..
Ja stosuję tylko nawóz do pomidorów i mogę potwierdzić, że jest bardzo dobry. Kwiaty pięknie kwitną.
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40

Post »

Witam serdecznie wszystkich miłych gości

Damianiejestem pewna, że Twoja lista fuksjowych chciejstw do wiosny wydłuży się znacząco ;:306 Jeszcze tyle pięknych odmian na forum zobaczysz i uznasz, że nie wyobrażasz Sobie bez nich życia. I dopiszesz kolejną pozycję, a potem kolejną i jeszcze kolejną. A jak dużo miejsca planujesz przeznaczyć na nowe rośliny?

Madziu wywołałam do odpowiedzi Alenkę bo to roślinka którą w zeszłym roku od niej przywiozłam. Oglądam Twoje zdjęcia na wątku regularnie. Bardzo pięknie wszystko Ci kwitnie ;:215 tylko czasu mi brak żeby coś napisać ;:223 Fuksję Corsage mam i wiem, że to nie ta bo kwiaty jednak znacząco się różnią.

Madziu Alenko nie zazdrość kochana bo mi kwiatki pospadają ;:306
Powróci do Ciebie sadzoneczka Orange King i dalej będziesz się cieszyć z jej niesamowitych kwiatów.

Iwonko bardzo dziękuję za słowa uznania ;:196 Nasiona datury mix kupiłam na all...a fioletową Ballerinę w LM.
Na przyszły rok już na pewno ich nie wysieję. Za dużo problemów ;:223 Wciąż przestawiam doniczki. A to słońce, a to ślimaki, a to wiatr za mocno wieje. Do tego liście wydzielają nieprzyjemny zapach, a przepiękne kwiaty są bardzo nietrwałe.
Zastanów się dobrze kochana czy warto się tak męczyć kiedy wokół pełno pięknych i bezproblemowych roślin?

Paulinko fuksji o dużych kwiatach posiadam kilka. Największe mają Bella Rosella, Jannie Adriana, Marcus Graham, Masquarade, Taffeta Bow, Leon Pauwels. Niektóre po osiągnięciu dojrzałości wyglądają jakby piorun w nie trzasnął i wcale nie są atrakcyjnie jak np. Masquarade. A Jannie Adriana do samego końca trzyma fason. Najdłuższe kwiaty u mnie ma fuksja Averbode Boven. W tej chwili to 12 centymetrów ;:138

Ilonkobardzo mi miło Ciebie gościć :tan
Za każdym razem jak oglądam swój listkowy, fiołkowy żłobek wspominam nasze spotkanie ;:131 Mam nadzieję, że kiedyś to jeszcze powtórzymy ;:180 Melduję, że wszystkie listeczki żyją, sadzoneczki fiołkowe też mają się świetnie :heja Teraz z niecierpliwością czekam na maluszki ;:65
Wschodni parapet jest doskonałym miejscem dla Fuksji i na pewno będą tam Ci pięknie rosły. Są łatwiejsze w uprawie od fiołków, a Ty ze Swoim doświadczeniem poradzisz Sobie bez problemów. A ja w każdej chwili służę radą i pomocą :uszy

Natalko Bardzo Ci dziękuję i zapraszam częściej ;:108 A przede wszystkim dużo zdrówka Ci życzę i radości z pięknych roślin. Jestem skrytoczytaczem na Twoim wątku ;:168 obiecuję, że się wreszcie odezwę :D

Aniu :wit miło mi Cię gościć w moich skromnych progach. Nawóz do pomidorów zawiera dużą dawkę potasu odpowiedzialnego za budowę kwiatów, ich wybarwienie, wielkość i trwałość. Doskonale sprawdza się przy uprawie roślin balkonowych ;:215

Obiecywałam sobie, że już żadna doniczka nie przybędzie w moim ogrodzie w tym sezonie. Oczywiście do czasu kiedy zobaczyłam taką piękność ;:306

Lebiodka okrągłolistna Kent Beauty Origanum rotundifolium

Obrazek

Obrazek

Fioletowa datura metel Ballerina

Obrazek

Obrazek

I jej jaśniejsza koleżanka

Obrazek

Obrazek

Begonia Bouton de Rose

Obrazek

Fuksja Walz Doedelzak

Obrazek

Zigfield Girl

Obrazek

Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Pierwszy raz widzę Lebiodkę okrągłolistną i muszę powiedzieć, że wzbudziła moją ciekawość ;:oj
Taka nietypowa, niespotykana ;:oj
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

Lebiodka okrągłolistna jest piękna ;:oj to jest jednoroczna roślina? cudna jest, taka oryginalna ;:215
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Monika w sprawie Orang King się wypowiedziałam bo czasem muszę wtrącić swoje 5groszy już taką mam wadę. Twoja lebiodka okrągłolistna jest piękna nie spotkałam się z rośliną.
Co do mojego wątku to nawet nie chce mi się wstawiać nowych fotek,praktycznie tylko Alenka coś ostatnio pisze. ...a może wszyscy urlopuja i nie zaglądaj,albo zaglądają a nie piszą. ......
halinkab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2015, o 14:00

Post »

Mnie też zachwyciła ta lebiodka :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”