Mój malutki zakątek - Priam

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przemku dzięki za zaproszenie i chętnie w miarę wolnej chwilki będę do Ciebie zaglądać i patrzeć co tam porabiasz nowego. Jeżeli chodzi o cebulkowe to bardzo chętnie bym się z Tobą podzieliła ale sama też dostałam od dobrych duszyczek z forum. Chyba, że się rozmnożą. :D
Pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Bardzo masz ładną tę kolekcję tulipanów i chyba tak dobrane odmianami, że kwitną długo, bo już od kilku tygodni nam je pokazujesz. :)
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No ładnie,ładnie Przemku...
Słoneczniczka szorstkiego tez mam u siebie ,bardzo rozwesela ogród do samej mrożnej i śnieżnej zimy kwitnie.
powiedz mi proszę,jeśli to nie tajemnica,czemu oznaczasz zdjęcia w wątku? :D
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Witaj ! Tulipany super .ileż ty masz tych pierwiosnków !!!!!!!!!!!!!!!Ten niebieski to oryginał...Pa
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Elizabetko - będziesz bardzo miłym gościem w moim ogrodzie ;)

Oliwko
- pokazuję Wam swoje tulipany bo w tym roku sie w nich zakochałem! Chociaż nie mam ich zbyt wiele to na fotkach ich ilość wydaje sie być ogromna - co nie jest niestety prawdą :( W moim ogrodzie już prawie wszystkie tulipany przekwitły, ale jak znajdę jakieś fotki to jeszcze wstawię :)

KaRo - ja również lubię patrzeć na tą niesamowitą żółć ;) Ładnie to wygląda z drogi. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie, ale jeżeli chodzi Ci o to dlaczego podpisuję zdjęcia to już tłumaczę. Otóż z racji tego, że ogrodnictwo stało się moją pasja od niedawna i nie znałem wcześniej tych wszystkich nazw roślin to teraz próbuje to wszystko nadrobić! dzięki temu że podpisuję zdjęcia ich nazwy łatwiej mi się utrwalają ;)

Zuziu - dziękuję za odwiedziny :) Sam byłem zaskoczony tym że pierwiosnki potrafią się tak rozrosnąć, natomiast tego niebieskiego kupiłem tegorocznej wiosny (mam nadzieję, że równie szybko się rozrośnie).

30) Różowa lilia:

odmiana wysoka
Obrazek Obrazek
odmiana niska
Obrazek

* jeden z ostatnich tulipanów
Obrazek
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

31) Moje pierwsze frezje:

Obrazek Obrazek Obrazek
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Witam Priam ;:3 Piękne kwiatuszki nam pokazujesz....., zajrzyj do mojego ogrodu........ swojego czasu byłeś ciekaw jak zakwitnie moja juka.................,możesz teraz zobaczyć, wychyla główkę do ;:3 Zapraszam...........
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

bożena170365 pisze:Witam Priam ;:3 Piękne kwiatuszki nam pokazujesz....., zajrzyj do mojego ogrodu........ swojego czasu byłeś ciekaw jak zakwitnie moja juka.................,możesz teraz zobaczyć, wychyla główkę do ;:3 Zapraszam...........
Twój ogródek odwiedziłem i stwierdzam że będzie niezły kwiatostan.

Jeśli chodzi o mój to w ten weekend odwiedzili go rodzice. Oczywiście wszystko było pozarastane. Trzeba było kocić trawę, plewić i przerzedzać niektóre rośliny. Róże, rododendron i powojnik musiały zostać zasilone nawozami i porządnie podlane. Jednak najgorzej jest z tulipanami ;:98 moje kochane tulipanki szlag trafił :( przynajmniej 70% zostało zjedzonych przez nornice. Mama mówiła, ze wyciągała same liście. Najgorsze jest to że z tulipanów przeszły na szafirki ;:98 Natomiast w miejscu w którym rośnie szachownica zostało kilka, ale oczywiście dokoła niej nie ma ani jednego tulipana!! tak się cieszyłem na początku wiosny, a teraz pozostają mi po nich zdjęcia i wspomnienia. Dlatego zazdroszczę Wam - ogrodnikom, którzy mogą częściej zaglądać do ogrodu i lepiej zadbać o swoje piękoności oraz powstrzymać plagi szkodników.
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Przemku przykro mi , tak strata , ale głowa do góry ... jakby co możesz liczyć na mnie :wink:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiem że nie ja pierwszy i nie ostatni straciłem tulipany przez nornice :twisted: ale szkoda mi samego faktu i mojej pracy włożonej w wysadzanie i jak mi się wydawało ochronę. Jak Ci pokaże zdjęcia (kilka) zrobione przez moją mamę to padniesz -zobaczysz jak to wyglądało miesiąc temu a jak teraz. Wiem, że mogę na Ciebie liczyć,ale zdaję sobie też sprawę z tego, że Ty tez poświęcasz swój czas dla ogrodu, na dbanie o niego, na opryski, tracisz energię na plewienie i co najważniejsze tracisz pieniądze na nowe rośliny, więc nie mogę na Tobie żerować - jak nornica na tulipanach!
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Ech, rozumiem Twój żal i rozgoryczenie...
Samej mi się zrobiło przykro, jak to przeczytałam.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Przemku to nie żerowanie , sama przecież proponuję :wink: A w ogródek , każdy z nas wkłada sporo serca , siły i kaski nie jestem tutaj osobkiem , a że Cie lubie to i podzielic się milej ... zobaczę jakie będą zbiory , adres mam więc .... tylko nie marudź , że nie ... :wink:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak jak wam obiecałem pokazuje (z opóźnieniem) wynik szkód spowodowanych przez nornice ---zdjęcia robione przez mamę :)

32) Zniszczenie dokonane przez nornice

Było
Obrazek
Jest
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

33) A oto moje "dalie kaktusowe".
Miały być 100cm, a wyszły 30 cm. Miały być kaktusowe a wyszły dziwaki :)

Odmiana 'Vuurvogel'

Tak powinna wyglądać:
Obrazek
A jest (mam nadzieję że chociaż kwiaty będą sie zgadzały)
Obrazek

Odmiana "Color Spectacle"

Tak powinna wyglądać:
Obrazek
A jest
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota-C
500p
500p
Od: 25 wrz 2007, o 21:18

Post »

Ja kupiłam taką samą (Color spectacle) i ciekawe jak będzie kwitła, bo na razie jeszcze nie ma pączków :?
"Wszędzie kwitną kwiaty dla tego, kto chce je dostrzec."
Storczyki i ogródekDorotki
Doniczkowe
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”