Pozdrawiam.
Mój malutki zakątek - Priam
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Elizabetko - będziesz bardzo miłym gościem w moim ogrodzie ;)
Oliwko - pokazuję Wam swoje tulipany bo w tym roku sie w nich zakochałem! Chociaż nie mam ich zbyt wiele to na fotkach ich ilość wydaje sie być ogromna - co nie jest niestety prawdą
W moim ogrodzie już prawie wszystkie tulipany przekwitły, ale jak znajdę jakieś fotki to jeszcze wstawię 
KaRo - ja również lubię patrzeć na tą niesamowitą żółć ;) Ładnie to wygląda z drogi. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie, ale jeżeli chodzi Ci o to dlaczego podpisuję zdjęcia to już tłumaczę. Otóż z racji tego, że ogrodnictwo stało się moją pasja od niedawna i nie znałem wcześniej tych wszystkich nazw roślin to teraz próbuje to wszystko nadrobić! dzięki temu że podpisuję zdjęcia ich nazwy łatwiej mi się utrwalają ;)
Zuziu - dziękuję za odwiedziny
Sam byłem zaskoczony tym że pierwiosnki potrafią się tak rozrosnąć, natomiast tego niebieskiego kupiłem tegorocznej wiosny (mam nadzieję, że równie szybko się rozrośnie).
30) Różowa lilia:
odmiana wysoka

odmiana niska

* jeden z ostatnich tulipanów

Oliwko - pokazuję Wam swoje tulipany bo w tym roku sie w nich zakochałem! Chociaż nie mam ich zbyt wiele to na fotkach ich ilość wydaje sie być ogromna - co nie jest niestety prawdą
KaRo - ja również lubię patrzeć na tą niesamowitą żółć ;) Ładnie to wygląda z drogi. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie, ale jeżeli chodzi Ci o to dlaczego podpisuję zdjęcia to już tłumaczę. Otóż z racji tego, że ogrodnictwo stało się moją pasja od niedawna i nie znałem wcześniej tych wszystkich nazw roślin to teraz próbuje to wszystko nadrobić! dzięki temu że podpisuję zdjęcia ich nazwy łatwiej mi się utrwalają ;)
Zuziu - dziękuję za odwiedziny
30) Różowa lilia:
odmiana wysoka

odmiana niska

* jeden z ostatnich tulipanów

-
bożena170365
- 500p

- Od: 17 lut 2008, o 22:48
- Priam
- Przyjaciel Forum

Twój ogródek odwiedziłem i stwierdzam że będzie niezły kwiatostan.bożena170365 pisze:Witam PriamPiękne kwiatuszki nam pokazujesz....., zajrzyj do mojego ogrodu........ swojego czasu byłeś ciekaw jak zakwitnie moja juka.................,możesz teraz zobaczyć, wychyla główkę do
Zapraszam...........
Jeśli chodzi o mój to w ten weekend odwiedzili go rodzice. Oczywiście wszystko było pozarastane. Trzeba było kocić trawę, plewić i przerzedzać niektóre rośliny. Róże, rododendron i powojnik musiały zostać zasilone nawozami i porządnie podlane. Jednak najgorzej jest z tulipanami
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
Przemku przykro mi , tak strata , ale głowa do góry ... jakby co możesz liczyć na mnie 
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- Priam
- Przyjaciel Forum

Wiem że nie ja pierwszy i nie ostatni straciłem tulipany przez nornice
ale szkoda mi samego faktu i mojej pracy włożonej w wysadzanie i jak mi się wydawało ochronę. Jak Ci pokaże zdjęcia (kilka) zrobione przez moją mamę to padniesz -zobaczysz jak to wyglądało miesiąc temu a jak teraz. Wiem, że mogę na Ciebie liczyć,ale zdaję sobie też sprawę z tego, że Ty tez poświęcasz swój czas dla ogrodu, na dbanie o niego, na opryski, tracisz energię na plewienie i co najważniejsze tracisz pieniądze na nowe rośliny, więc nie mogę na Tobie żerować - jak nornica na tulipanach!
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
Przemku to nie żerowanie , sama przecież proponuję
A w ogródek , każdy z nas wkłada sporo serca , siły i kaski nie jestem tutaj osobkiem , a że Cie lubie to i podzielic się milej ... zobaczę jakie będą zbiory , adres mam więc .... tylko nie marudź , że nie ... 
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki