Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Amelko - bruner nie ma za wiele, to dało się 'pozbierać' nazwy, poza tym, to forum wymusza :wink: jakby pytaniami znajomość odmiany. Ciesze sę z Twoich odwiedzin ;:196 . Cień i u Ciebie kiedyś "urośnie" :;230 .

Dorota :wit - masz rację, najgorzej na słońce reagują te z białymi dodatkami na liściach, reszta radzi sobie w słońcu zupełnie nieźle.

bejka1970- pochlebiasz mi, ale lubię brunery od lat. Tylko kiedyś nie były tak dostępne. Poza tym, u mnie cienia dużo........ .

Maryniu - ciekawe, jak tam po pracach ogrodowych, bo ja chyba przesadziłam z możliwościami . Chęci były, ale to za mało ;:145 . No nic, reszta została na jutro.
;:168 ;:19

Marysiu- nie dziękowałam? niemożliwe - już się poprawiam (a dopiero co schudłam ;:306 ) ;:180 ;:180 ;:180 .

Maska- nie zwróciłam na to uwagi, bo Marysia jest dokładna, a ja szałaput, ale możesz mi wyjaśnić, jaki to jest ten styl sadzenia?. Zaciekawiłaś mnie ;:196 .

Stasiu - dwie odmiany mam powójne :?:

mati1999- witaj; tak, jest ładna, ale kapryśna, bo często przysycha na brzegach liści.

PEPSI- dla mnie wszyskie są ładne, szczególnie , jak zakwitną. Ogólnie nazywa się brunerę 'kaukazką' niezapominajką. Dwie odmiany kwitną na biało, a jedna ma kwiatuszki niebiesko-białe - cudo!, ale trzeba poczekać do wiosny ;:3 . Jest jeszcze kilka odmian, ale trudno je zdobyć - dwie jeszcze będę mieć niedługo :tan . Poza tym, łatwo się wysiewa, a niektóre siewki są ciekawe. No Pani, zrobiłam Ci cały wykład przed snem - wybacz ;:180 :;230 .
siewka brunery
Obrazek
trochę szaleństwa świetlnego
Obrazek
ciekawa żuraweczka - rozrasta się rozłogami, wystarczy przysypać ziemią przedłużone pędy, w tym roku sadzona :?:
Obrazek
hosta Dream Weawes i żurawki
Obrazek[/URL
Stasiu - dla Ciebie
[url=http://www.fotosik.pl]Obrazek

tu widać zmianę koloru w świetle
Obrazek
carex morowi Variegata 'zawitał' do host .....i nie tylko
Obrazek
znowu poprzesadzałam - jak one to znoszą ;:161
Obrazek
chyba wolę tę dziką malwę, nic się jej nie 'ima'
Obrazek

Obrazek
'do nieba'
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Czy ten cyprysik ma zlamany czubek bo tak wygląda ?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, Mateusz, to czubek cyprysika nutkajskiego odmiana 'pendula'. Krótko mówiąc, 'on tak ma' :D . Całe drzewo jest na poprzednim zdjęciu - ma ok. 25 lat.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No ładnie sobie poczynasz Anuś na tych rabatach... ;:138 ja też dostałam wczoraj powera byłam sama na działce eM mnie odwiózł i później przywiózł a ja sobie dałam 'czadu'...Gorzej było wieczorem nawet mycie sprawiało trudność...te kości jakieś takie zastane się zrobiły i reagują na wysiłek nadmiernie... ;:oj ;:oj Ale od czego apteczka... dzisiaj lepiej i cdn... :heja
Zlikwidowałam spore kępy samosiejki trzykrotki ...ładna była w sezonie miałam 3 kolory ale za dużo miejsca już zajęła a dla mnie miejsce jest bezcenne...
Wczoraj był dobry dzień na przesadzanie z czego skwapliwie skorzystałam i rozsadziłam trochę traw ..i było dobrze ale dzisiaj już widzę konieczność korekty..
Miłego dnia ! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu witaj :wit
Podziwiam Twoje brunery ;:215 i tak się zastanawiam dlaczego one takie drogie :?: skoro potrafią się rozsiać. Będąc u mnie na rynku rozmawiałam z panem, który handluje bylinami i twierdził, że brunery rozmnaża się tylko przez podział i dlatego są takie drogie. Już sama nie wiem co mam o tym myśleć :roll:
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ale trzeba przyznać że pokrój ma piękny ;:oj ciekawie by w nocy wyglądał podświetlony ;:108
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu - trzykrotki nie tak łatwo się pozbyć, coś o tym wiem; u mnie co jakiś czas wychodzi ;:14 . Wczoraj mimo ładnej pogody, niewiele zrobiłam. aha, nagotowałam gar gołąbków :;230 .
Dzisiaj jedziemy do Berlina; trochę daleko, ale czegóż się nie robi dla swojego 'hobby' ;:224 . Zobaczymy, czy maja tam coś, czego u nas nie ma ;:131 .
Miłego dnia ;:196

anym - siewki nie powtarzają cech rośliny matecznej; bywają bardzo różne, czasem nawet ciekawe, dlatego rozmnaża się odmiany z podziału. Mnie bardzo cieszą wiosną ich niebieskie kwiatki - jak niezapominajki. Kwitną dość długo. Te z białymi kwiatkami, to raczej ciekawostka ;:131

mati1999 - pewnie tak, kiedyś sprawdzę :)

Obrazek
paprociowo :roll:
Obrazek
jeszcze są borówki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
czego tu nie ma :;230
Obrazek
moja ulubiona - Piedmont Gold
Obrazek
Eye Catcher - napisali, że może rosnąć w słońcu; sprawdzam ;:306
Obrazek
nowa trawka - turzyca Buchanana
Obrazek
trochę słońca.
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

O to u Ciebie chyba nie ma w ogóle ptaków, że borówki się uchowały.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu- nie kracz, one po prostu jeszcze się nie połapały :;230 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
ale masz piękne żurawki, hosty, ja też lubię bardzo te roślinki ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A ja ostatnie borówki zostawiam dla ptaszków, a niech tez coś mają, ale na razie główne zainteresowanie wzbudza aronia :lol:
Aniu paprotki to i u mnie zagościły, coś nas łączy ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, czy ta brunnera ci się wysiała tak blisko mamusi, czy ją przesadziłaś z dalszego miejsca? Ja mam swoje brunnery już chyba cztery lata i choć piękną kwitną co roku wiosną, to żadnych siewek nie zauważyłam, a rozsadzać tej dużej się boję, żeby mi nie zmarniała. Może przegapiłam te siewki albo powyrywałam jako chwaściki? Muszę być uważniejsza ;:108
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Wandziu ja już 2 razy rozsadzałam moją ogromną najstarszę brunnerę ,ale jesienią ,nic się z nią nie stało obie są piekne
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Ta rabatka " czego tu nie ma :;230 " ;:167
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękna ta malwa można gdzieś dostać nasiona?Żurawki piękne moje coś nie chcą rosnąć takie jak kupiłam takie są kwitły ładnie ale się nie rozkrzewiają:(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”