Róże u Doroty

Zablokowany
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże u Doroty

Post »

O jejku jaki piękny William, fantastyczne ujęcie w pełni rozwiniętych kwiatów, prawdziwe purpurowe kule. Cudnie.
Odnośnie Bernstein to ja też tak myślałam, że trafiła mi się marna sadzonka (mimo, iż z licencja i wiodącej polskiej szkółki) :wink: ale najwyraźniej ta róża coś ma nie tak :wink: A trawniki chyba u każdego uszczuplają się coraz bardziej... :D
A Robin Hood pokaźnych rozmiarów jest? Bo też mi się spodobała ta odmiana...
Twoje pomidory dojrzewają, a moje jak były zielone kilka tygodni temu, tak nadal pozostają. Gratuluję sukcesu w uprawie i życzę smacznego ;:138
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:138 za pomidorki.
Jak Ci się uchowały jeszcze zdrowe, moje mają już całkiem chore liście i będę musiała je skasować do reszty.
Różyczki....... ;:167
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

U mnie pomidorki bardzo dobrze się zapowiadały a tu złapały plamistość i zgniliznę i po ;:145
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dorotko gratuluję pomidorków ;:333 Hot Chocolate będzie cieszyć ;:108
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Dorotko piękne pomidorasy ;:215 gratulacje!
Wiliam piękny, ale zdecydowanie nie w moim kolorze :oops: ostatnio mam obsesję tylko na fiolety, róż i biel :;230 a mama wczoraj dzwoni do mnie i mówi, że kupiła mi w biedronie fajną mieszankę tulipanów żółto- czerwonych :;230 bo różowych nie było :;230 i gdzie ja je teraz wcisnę? dobrze, że wiosną to każde kolorki cieszą :D
Spodobała mi się za to bardzo Great North, możesz napisać o niej więcej i podać źródło zakupu?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

"No i jak tu nie kochać angieleczek"-nie można ich nie kochać.Często zwisają i trudno je utrzymać w ryzach ale kwiaty wynagradzają wszystko co zle.Są bezkonkurencyjn e.Dorotko u mnie wkleiłam Garden Of Roses dla porównania z Twoją.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Mati Szekspir jest ;:215 A te angielskie śliczności wyhodował David Austin... stąd często jego róże są nazywane austinkami :)
Te pomidorki ze zdjęcia to malinowe i one są zdrowe, ale mam jeszcze żółte i po ostatnich chłodniejszych nocach też łapią jakieś brzydkie plamy...na szczęście nie wszystkie...tylko na dwóch krzaczkach.

Alu dzięki za dobre słowo odnośnie W S ;:196
Za trawniczek wezmę się jak zacznie brakować miejsca :)
Mój Robin Hood w tej chwili ma ok. 150 cm. Ładnie kwitnie...całymi pękami, kwiaty nie pachną, ale są urocze. Trzeba tylko uważać, bo potrafi wypuszczać dzikie pędy... tak Straciłam jednego wiosną, bo za późno zauważyłam dzika i tak zagłuszył szlachetną odmianę, że nie było czego ratować :( Na jej miejsce posadziłam już inną różę...Grand- Duc Jean ;:173
Pomidorkom ostatnio sprzyja ;:3 i dlatego zaczęły wreszcie dojrzewać :)

Grażynko nie wiem jak się uchowały, może dlatego, że to moje pierwsze w życiu własną ręką wyhodowane :) One mają u mnie bardzo trudne warunki...rosną w donicach, a mimo to radzą sobie całkiem nieźle. Ja dopiero teraz wstawiłam ich fotkę, ale zbieram je od połowy sierpnia...po kilka szt. dziennie. To wielka radość, że udały mi się i na dodatek są naprawdę smaczne ;:108
A za pochwałę różyczek ;:196

Aniu - Annes 77 dziękuję ;:196 Hot Chocolate już cieszy. Dzisiaj kwiat już w pełni rozwinięty...będzie fotka.

Jolu dziękuję ;:196 Tulipanki żółto - czerwone też są bardzo ładne i wiosną docenimy ich piękno. A miejsce na pewno znajdziesz :) i będziesz zadowolona jak zakwitną. Ja też trochę nakupiłam cebulek tulipanów i narcyzów...tylko nie mam czasu ich powsadzać do ziemi.
Greath North jest w realu jeszcze ładniejsza. Zamawiałam ją w F w sierpniu, więc za dużo o niej nie wiem. Po posadzeniu na rabacie bardzo ładnie ruszyła i chyba miejsce trafione, bo wypuściła już nowy pęd ;:224 ;:224 Kolejne kwity codziennie się rozwijają. Utrzymują się kilka dni.

Aniu - an-ka masz rację nie można ich nie kochać ;:108 Wszystkie są piękne i każda oryginalna. Ja wszystkie je ;:167 , nawet za przewieszające się czasami kwiaty, że o zapachu nie wspomnę.
Byłam u Ciebie i widziałam. Jeszcze raz dziękuję ;:196

Dzisiaj trochę bieli...trochę czerwieni...a trochę innych kwitnących

Dzisiejsze zdjęcie rozwiniętego kwiatu Hot Chocolate

Obrazek

Hella

Obrazek

Dzisiejszy kwiat Munstead Wood

Obrazek

Great North

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piano szykuje się do ponownego kwitnienia

Obrazek

Nie może zabraknąć nadal kwitnącego Novalisa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Stary, dobry Westerland

Obrazek

Pastella

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Great North przypadkiem nie świeżo kupiona ? :lol: śliczna jest ;:138 A Abraham Darby ci choruję :wink: ?
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Dorotko dziękuję za kolejne zdjęcia Great North, jest piękna ;:196
Muszę sobie wygooglać o niej więcej info i poważnie rozważyć sprowadzenie do swojego ogrodu.
Novalis jak zwykle ;:167
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne róże Dorotko :wit
Wczoraj ,miała w ręku Pastelkę i się zastanawiałam i zastanawiam i nie kupiłam,,poczekam na te moje :wink:
Munstead Wood ,piękna swoją przycinałam,ale widzę listki wypuszcza to żyje :D
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko zauroczyła mnie Great North. Możesz skrobnąć o niej słówko? Duża rośnie? Jaki ma pokrój krzewu? Nie mogę wygrzebać nic konkretnego w necie.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Great North- cudeńko. I zaczęłam się zastanawiać czy jej nie powinnam mieć w ogrodzie ;:223
Źle się kończy zaglądanie do wątków różomaniaczek :;230
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Pierwsza trójka z fotografii niesamowicie się prezentuje, te barwy, cud miód malina :D Uwielbiam róże o wyrazistych i intensywnych kolorach, w innej tonacji też :wink:
Już całkowicie mnie przekonałaś do Robin Hooda tą wysokością. I Hella mi wpadła w oko... Oj, trzeba przerwać tą różaną chciwość 8-)
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16

Post »

Przy tylu różach, opisy mogą zająć pół zimy :wink:
Czekam z niecierpliwością na kolejne.
Faktycznie ten great north ładniutki.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hot Chocolate cudnie wygląda ;:333 Novalis nie zawodzi,u mnie też wciąż ma pąki ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”