Mati Szekspir jest

A te angielskie śliczności wyhodował David Austin... stąd często jego róże są nazywane austinkami
Te pomidorki ze zdjęcia to malinowe i one są zdrowe, ale mam jeszcze żółte i po ostatnich chłodniejszych nocach też łapią jakieś brzydkie plamy...na szczęście nie wszystkie...tylko na dwóch krzaczkach.
Alu dzięki za dobre słowo odnośnie W S
Za trawniczek wezmę się jak zacznie brakować miejsca
Mój Robin Hood w tej chwili ma ok. 150 cm. Ładnie kwitnie...całymi pękami, kwiaty nie pachną, ale są urocze. Trzeba tylko uważać, bo potrafi wypuszczać dzikie pędy... tak Straciłam jednego wiosną, bo za późno zauważyłam dzika i tak zagłuszył szlachetną odmianę, że nie było czego ratować

Na jej miejsce posadziłam już inną różę...Grand- Duc Jean
Pomidorkom ostatnio sprzyja

i dlatego zaczęły wreszcie dojrzewać
Grażynko nie wiem jak się uchowały, może dlatego, że to moje pierwsze w życiu własną ręką wyhodowane

One mają u mnie bardzo trudne warunki...rosną w donicach, a mimo to radzą sobie całkiem nieźle. Ja dopiero teraz wstawiłam ich fotkę, ale zbieram je od połowy sierpnia...po kilka szt. dziennie. To wielka radość, że udały mi się i na dodatek są naprawdę smaczne

A za pochwałę różyczek
Aniu -
Annes 77 dziękuję

Hot Chocolate już cieszy. Dzisiaj kwiat już w pełni rozwinięty...będzie fotka.
Jolu dziękuję

Tulipanki żółto - czerwone też są bardzo ładne i wiosną docenimy ich piękno. A miejsce na pewno znajdziesz

i będziesz zadowolona jak zakwitną. Ja też trochę nakupiłam cebulek tulipanów i narcyzów...tylko nie mam czasu ich powsadzać do ziemi.
Greath North jest w realu jeszcze ładniejsza. Zamawiałam ją w F w sierpniu, więc za dużo o niej nie wiem. Po posadzeniu na rabacie bardzo ładnie ruszyła i chyba miejsce trafione, bo wypuściła już nowy pęd

Kolejne kwity codziennie się rozwijają. Utrzymują się kilka dni.
Aniu - an-ka masz rację nie można ich nie kochać

Wszystkie są piękne i każda oryginalna. Ja wszystkie je

, nawet za przewieszające się czasami kwiaty, że o zapachu nie wspomnę.
Byłam u Ciebie i widziałam. Jeszcze raz dziękuję
Dzisiaj trochę bieli...trochę czerwieni...a trochę innych kwitnących
Dzisiejsze zdjęcie rozwiniętego kwiatu Hot Chocolate
Hella
Dzisiejszy kwiat Munstead Wood
Great North
Piano szykuje się do ponownego kwitnienia
Nie może zabraknąć nadal kwitnącego Novalisa
Stary, dobry Westerland
Pastella