Paula - podpisane mam dopiero tegoroczne rośliny i to też nie wszystkie. Najbardziej żałuję, że nie znam nazw host - bo nie wiem przez to, jaki mają potencjał - jak wielkie urosną.
Sylwia - w gazonach jest to, na co nie mam tak do końca pomysłu, co jeszcze nie wiadomo, gdzie będzie.
Kolejne fotki:
Schody strona "gorsza" - zabrakło mi tutaj jesienią roślin płożących, wieloletnich, więc powtykałam cebulowe - te pokazywałam wam na bieżąco. Teraz zostały po nich tylko liście, czekam na jednoroczne.
Strona "lepsza" w wieczornym słońcu. Tu też czeka mnie dużo poprawek. Różowe floksy są piękne, ale gdy zajmują połowę skalniaka, to znak, że już chyba za dużo, prawda??
A teraz już moja prawie biała rabata ;) Wylądował na niej jeden pień - póki co pomiędzy różami, za 3 dni dostanie biało-czerwoną dekorację

:) Nie mam gdzie zamontowac uchwytu do flagi, więc tymczasowo został przymocowany do pieńka - nawet fajnie to wygląda jak przymierzyliśmy
A to będzie na tej rabacie za chwilę...
No i dylemat rabaty jest taki, że ja już sama nie wiem, czy to nie będzie wszystko naciapane... Między dużymi krzewami jest szereg lilii białych, białe lilie są w donicy, czekają na wsadzenie białe mieczyki, są w donicy mieczyki abisyńskie, są białe tawułki, jest aster krzaczasty, drakiew kaukaska, liatry - te już widac w jednej doniczce, w pieńku będą tak jak na samym początku myślałam białe surfinie chyba, przed tawułą jest biały łubin.... za dużo tego wszystkiego chyba!