Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Post »

Witaj Aniu

Madziu - dziękuję za życzenia. Mam nadzieję, że twoje święta były udane.

A ja... w niedzielę późnym popołudniem zaczęłam przekładac kamienie na skalniaku :) :) Dziś skończyłam. Nie mam jeszcze zdjęc, może jutro uda mi się pokazac wam efekt, ale wydaje mi się, że schody są już "obustronnie" zakończone. Zdjęcie tej lepszej strony muszę wam pokazac - dopiero dziś, gdy popatrzyłam na schody zza płotu to przekonałam się, że jednak mi się podoba. Ale jesienią wysadzę stąd smagliczkę i niezapominajki - są za wysokie i zasłaniają inne, niższe kwiatki.

Obrazek
Przepraszam za modela, ale akurat tutaj ładnie widac kwiatki.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko, model nam wcale nie przeszkadza, a dodaje tylko zdjęciu dynamizmu ;:108 i uroku ;:196
Te wiosenne kobierce cieszą co roku :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Skalniak z kwieciem prezentuje się rewelacyjnie. Gdzie zamierzasz postawić pniaczki?
athshe
500p
500p

Post »

Iwono - modelowi trzeba przyznac, że jest baaardzo dynamiczny ;) |Dziś dla poświątecznego odpoczynku zawiozłam go do przedszkola, a sama delektuję się ostatnim wolnym dniem.

Aguś - pieńki planuję w cieniu, początkowo myślałam o wsadzeniu w nie jednorocznych, ale obawiam się, że są za wielkie... wylądują w cieniu a w nich najprawdopodobniej hosty. Ale to wszystko powoli, najpierw taras.... na razie leżą więc na brzegu podjazdu i czekają na lepsze czasy.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Pytałam z ciekawości :wink: hosty, fajny pomysł.
Faktycznie forma pni może przytłoczyć delikatność jednorocznych.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko imponujące donice sie szykują z pni drzewa. Kamienie też uwielbiam i nie wyobrażam sobie żeby u mnie w ogródku ich zabrakło. W tej chwili zrobiłam sobie przerwę od zbierania ale już niedługo zacznę znowu zbierać :) Tulipany prześliczne jest co podziwiać. Roślinki na skarpie cudne, smagliczka, skalnica, niezapominajka jak sie nie mylę.
Jeszcze pozwolisz ze odniosę się do roślinek posadzonych w trawie a nie myśłałaś żeby wokół nich wyłożyć agrowłukniną i posypać np drobnymi kamyczkami lub kora. Wtedy nie będą musiały walczyć o wode i jak będziecie kosić to nie uszkodzicie ich. Mam ten sam problem z koszeniem w przypadku trzech płożących się iglaków i też tak planuję dookoła wyłożyć agrowłólniną i wysypać korą.
Pozdrawiam cieplutko
athshe
500p
500p

Post »

Aguś - też tak kombinuję, że hosty będą lepszym pomysłem. Mam 8 zeszłorocznych, a w tym roku na razie wzbogaciłam się o 2szt. W grunt raczej nie będę kupowała więcej na razie, może jedynie do pni, o ile się na to zdecyduję.

Sylwia - myslałam o kamyczkach, ale tam mają byc też byliny takie, które zanikają na zimę, mają byc lilie, a włóknina będzie raczej dla nich problemem.

A u nas dziś była burza. Taka porządna, z gradem i wysiadającymi bezpiecznikami. Ogrodowo dziś nic, tyle, co chowanie siewów by ich grad nie umordował. Jutro jeszcze mniej, bo z domu wychodzę 6.20, wrócę pewnie po 12 godzinach - jak ja nie cierpię takich imprez... Znaczy pracy tak długo :) Dobrze, że to sporadycznie.

W ogrodzie rozkręcają się truskawki - z jadalni widzę, że kwitną powoli, tulipany powoli przekwitają, za to schodu mnie zauroczyły, siadam sobie co rano i patrzę na nie, tak po prostu...

Dziś wybraliśmy się do miasta po rower dla młodej - 2 maja ma urodziny, na razie wahamy się między dwoma modelami. Jeden to kross, drugi mexller. Pierwszą firmę znam, za to podobno produkuje coraz gorsze rowery. O drugiej nigdy nie słyszałam, ale podobno warta rozważenia. Więc rozważam....
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aga rabata przy schodach wygląda rewelacyjne ;:215 i model też fajowy.
Koniecznie się pochwal jak wyglądają pieńki po zasadzeniu roślin.
Jeszcze chwilka i weekend, odpoczniesz...słoneczka życzę chociaż zapowiadają ochłodzenie :(
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Agniesiu ja też mam posadzone bylinki w kamyczkach i korze i dla nich zrobiłam wieksze dziury w agrowłókninie. Z rowerami to nie pomogę , najważniejsze żyby był bezpieczy i wszystko miał dobrze skręcone. Pochwal się co posadziłaś w pnie drzew.
Cieplutko pozdrawiam ;:168
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aguś i na jaki rower się zdecydowałaś? Pięknie Ci się zrobiło na tym skalniaczku. Model absolutnie nie przeszkadza. Wręcz upiększa foto :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Super wygląda ten skalniak przy wejściu. Te dywanowe kwiaty robią niesamowity efekt.
I niezły pomysł z pieńkami. Mam nadzieję, że pokażesz efekty.
athshe
500p
500p

Post »

Na początek kilka zdjęc:

Roślinki od Ani - anym przyjęły się świetnie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
To nie wszystkie skarby, niektórym dziś zdjęc nie robiłam.

Teraz roślinki od Pauliny Steasi:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A u nas od kilku dni niepogoda, więc jedno kolorowe na poprawę nastroju:
Obrazek

Więcej nie napiszę, bo stoi tu takie małe i .... masz kawę jeszcze? Włączysz mi Boba? Ja nie chcę kaszy! Zrób mi kaszę! Kocham cię! Biiiip! i tak na okrągło
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Łał wszystko masz podpisane? :shock: Ja dosłownie żadnej plakietki nie mam, denerwuje mnie (ale tylko u siebie) ich widok. Całą rozpiskę mam w zeszycie. Plakietki z pewnością wygodniejsze ale z moim zacięciem do przesadzania nie zdążyłabym pewnie ich przekładać i tak wyszło by zamieszanie :D
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Plakietki to fajna sprawa. Tak patrzę i zastanawiam się czy czegoś takiego nie wprowadzić u siebie. Tylko właśnie nie wiem czy mi Misia ich nie powyciąga. A ja bedę chodzić i je zbierać z rabat i trawnika.
Agnieszko bardzo ładne roślinki dostałaś i część posadziłaś w gazonach.
Kompozycja wiosenna super, poprawia nastrój ;:215
Cieplutko pozdrawiam ;:168
athshe
500p
500p

Post »

Paula - podpisane mam dopiero tegoroczne rośliny i to też nie wszystkie. Najbardziej żałuję, że nie znam nazw host - bo nie wiem przez to, jaki mają potencjał - jak wielkie urosną.

Sylwia - w gazonach jest to, na co nie mam tak do końca pomysłu, co jeszcze nie wiadomo, gdzie będzie.

Kolejne fotki:
Schody strona "gorsza" - zabrakło mi tutaj jesienią roślin płożących, wieloletnich, więc powtykałam cebulowe - te pokazywałam wam na bieżąco. Teraz zostały po nich tylko liście, czekam na jednoroczne.
Obrazek

Obrazek

Strona "lepsza" w wieczornym słońcu. Tu też czeka mnie dużo poprawek. Różowe floksy są piękne, ale gdy zajmują połowę skalniaka, to znak, że już chyba za dużo, prawda??
Obrazek

A teraz już moja prawie biała rabata ;) Wylądował na niej jeden pień - póki co pomiędzy różami, za 3 dni dostanie biało-czerwoną dekorację :):) Nie mam gdzie zamontowac uchwytu do flagi, więc tymczasowo został przymocowany do pieńka - nawet fajnie to wygląda jak przymierzyliśmy :)
Obrazek

Obrazek

A to będzie na tej rabacie za chwilę...
Obrazek

No i dylemat rabaty jest taki, że ja już sama nie wiem, czy to nie będzie wszystko naciapane... Między dużymi krzewami jest szereg lilii białych, białe lilie są w donicy, czekają na wsadzenie białe mieczyki, są w donicy mieczyki abisyńskie, są białe tawułki, jest aster krzaczasty, drakiew kaukaska, liatry - te już widac w jednej doniczce, w pieńku będą tak jak na samym początku myślałam białe surfinie chyba, przed tawułą jest biały łubin.... za dużo tego wszystkiego chyba!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”