Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...

Post »

Aniu, ptaszki mnie rozbrajają za każdym razem. Okami stróż- przyjaciel. Chyba miał ochotę troszkę poszaleć :D Cudny widok ;:167
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu!...moje ptaszki mają jeszcze sporo owoców w ogrodzie/ berberys, winobluszcz/ ...nie chcą jeszcze korzystac ze stołówki.
Do mnie jeszcze zima nie zawitała...wręcz wiosenne temp. +9C
Pozdrawiam serecznie ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak jak napisałaś Byle do Wiosny :heja ;:138 w ogrodzie zostały tylko jakieś suchliny po pięknie kwitnących roślinach . Tyle nowości się trafia na wiosnę że ogród co rok wygląda inaczej ,piękniej -jak u Ciebie ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit
Zajrzałam z ciekawości na pierwszą stronę 8 cz. i bardzo mi się podoba,jeśli pozwolisz będe jeszcze zaglądać.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Obie śpiące Przytulanki urocze ;:167 , a biesiadujące sikorki wyglądają na oswojone ;:303 skoro udaje Ci się tak pięknie je fotografować. Mi się to nie udaje :oops:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu myślę żeś już zdrowa ;:333 bo znowu parę dni mnie nie było :oops:
Sesja ptasia wspaniała a Okami to taki przytulak który lubi spać z kimś ;:167
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Aniu, warto trochę poczatować, żeby uchwycić takie scenki skrzydlatych przyjaciół. ;:215
Śpiąca królewna słodziutka a królewicz nie dotrwał, żeby obudzić ją całuskiem, tylko smacznie zasnął. ;:306
Czy zdrówko już o key , bo Święta za pasem. ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aniu ;:168
orzeszki dla sikorek już kupione :D ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Czy i Wam ciągle brakuje czasu, a i ochoty także, szczególnie w takie ponure dni, jak ten dzisiejszy? Niedługo jednak święta, czytaj: urlop, więc jest światełko w tunelu :wink:

Jadziu (e-babcia)! A co by się mogło stać? Okami to faktycznie straszny słodziak i nie jesteś jedyną, której ukradkiem skradł serce. A jutro ma zabieg.
Teresko (tesia39)! Piesek wymiziany :uszy Z jego i moją przyjemnością :D Cattleya już niedługo otworzy kwiat. Akurat zdąży przyjść nowa ;:224
Aniu (mamafrania)! Moja córcia tez kiedyś tak robiła , wrzeszcząc do ucha "Mamo śpisz!?" Ale czystości nie sprawdzała ;:306 A tak a propos: jak wypadła kontrola?
Lucy (Arabella)! Wiosną oczywiście zdam Ci relację o stanie bulw. Okami ;:167
Pati (survivor26)! Moje łóżko ma na prawdę cudowne właściwości, tylko niekiedy bywa w nim tak ciasno, że wiszę nad brzeżkiem. A ma 180cm szerokości - najszersze, jakie w tym czasie robiono. Sikorek faktycznie jest mnóstwo. Innych ptaków jakoś nie. Pojedyncze się pojawiają. A wróbli w ogóle nie ma. U nas było zimno. Może dlatego karmnik się zaptaszył ;:224
Ewo (ewamaj66)! Chyba raczej dla ptaków, w Twoim przypadku, lepiej nie wieszać karmników. Mogły by być ofiary...
Aguniu (Agness)! Okami bezkrytycznie kocha niemal wszystkich. Na szczęście teraz - z wzajemnością. Sikorki szybko opróżniają karmik i robią niezły bałagan. Dziś doszły nowe elementy wianka od Ciebie i już został naprawiony. Zrobiłam to jak umiałam najlepiej. Dziękuję!
Aniu (akl62)! ;:196
Iwonko (iwona0042)! W sumie poddałaś mi pomysł, by przyozdobić nieco gałązkami świerkowymi karmnik. Będzie przytulniej i bardziej ... świątecznie!
Kasiu (robaczek_Poznan)! Cieszę się, że Ci się podobało. Wspomnienia już niedługo!
Asiu (asia2)! Główny amant przesłodki, to i zdjęcia nie mogły nie wyjść!
Ulu (UlaL)! Ogród jest w trakcie urządzania. Nie ukrywam -metodą prób i błędów. Ale roślin mam już sporo i faktycznie udało się osiągnąć podstawowy efekt, by niemal cały rok było kolorowo :D Doniczkowe kocham od zawsze i przyznam, że rosną mi tak, że w międzyczasie ukwieciłam moje miejsce pracy, a i wiele roślin rozdałam. Zwyczajnie się nadmiernie rozrosły. I ja wiosny nie mogę się doczekać, choćby dlatego, że w tym roku co nieco kupiłam i chce zobaczyć, jak pięknie będzie to wyglądać. Cebulowych też dosadziłam. Niech zima będzie krótka :wink: A bomb(k)ową róże mam jeszcze jedną - czerwoną.
Gosiu (Margo2)! Oj działa, działa. Gdyby nie mój lekki opór wszystkie dzieciaki by ze mną w nim spały. Nie okrywałam róż, bo u mnie róże przysypane śniegiem, a ziemia wokół zmarznięta na kość. Podobnie ta w workach - przygotowana na kopczyki. I na prawdę nie wiem, kiedy to będzie możliwe, bo u mnie jakiegoś gwałtownego ocieplenia nie zapowiadają.
Teresko (Teniak)! Cattleye kupuję od Ani (amoroso) na forum. Wiem, że ona niekiedy kupuje u Tomaszewskiego, ale w tym celu trzeba mieszkać w Warszawie. U nas bywają niezwykle rzadko i są drogie. No i znowu skusiłam się na kolejną... Kutię je się w rodzinie mojego eMa (choć jadło, bo obecnie tylko ja ją robię). Dzięki temu i mój tato wrócił 'do korzeni', bo on, podobnie jak Teściowa, pochodzą z okolic Stanisławowa. Kutii robię dużo. Ostatnio wyszło mi jej 7 litrów. Mój eM je ją aż do nowego roku, kilka razy dziennie. Może sobie na to pozwolić, bo jest szczupły. Moczki nie jadłam, a tylko makówki, bo z kolei jedna z moich bratowych pochodzi ze Śląska. Czyżbyś miała niedługo urodziny? Ja mam 13stego ;:224
Teresko (tija)! I moje dziecię jest nieco starsza od owej śpiącej królewny. Jakieś 3 razy. I na wspominki też mnie bierze... Moja królewna była jeszcze grzeczniejsza i przyznam, że spała z wielką ochotą, nawet popołudniu i to przez całe przedszkole. A i potem jej się zdarzało i zdarza mimo wejścia w dorosłość. I nie smuć się, że te czasy, gdy dzieci były małe minęły. Każdy wiek ma swoje zalety :D
Krysiu (Christinkrysia)! Znowu tak nie pędzi. Bywało znacznie szybciej... Nie prowadzę osobnych wątków ogrodowego i domowego, bo niestety nie mam na to czasu. Poza tym uważam, że ogród to niejako przedłużenie mojego domu. Stąd ta różnorodność. I przyznam, że wolę pokazywać zdjęcia, niż zastępować je słowami. Rozmawiać lubię. Prowadzić dialog - nie bardzo.
Marysiu (maska)! W zasadzie dopiero dziś mogę powiedzieć, że jestem zdrowa i dobrze się czuję. Słowem, święta mam nadzieję spędzić w pełni sił. Jak się domyślasz, przyda mi się to, bo pracy jak zawsze wiele, ale i radości... Co do karmnika. U mnie zapewne jest zimniej, leży śnieg (choć jest go teraz mniej), to i ptaki szukają pożywienia. Królewna kiedyś bała się Okamiego, a teraz ani trochę i robi z nim takie rzeczy, że podziwiam jego anielską cierpliwość.
Aniu (anabuko1)! Szczególnie teraz, jak ogród śpi miło jest obserwować takie żywe i kolorowe obrazki. Toteż staram się urozmaicać menu, by ściągnąć do karmnika jak najwięcej ptaków.
Magdo (lulka)! Okami z Natalią szaleją codziennie, a gdybyś słyszała jak ona do niego mówi. Jak mamusia do dziecka. I ciągle go przytula, całuje, a on znosi to bez protestów. Ptaszków faktycznie mam całe mnóstwo, co bardzo mnie cieszy.
Bogusiu (bwoj54)! Niesamowite, że u Ciebie jest tak ciepło. U mnie od dobrych 3 tygodni regularna zima i ptaki pojawiły się na balkonie zanim jeszcze wystawiłam karmnik. Same dały sygnał, że już czas!
Olku! I mnie w ogrodzie jedynie iglaki wyglądają spod śniegu. W sumie mogłoby jeszcze więcej napadać śniegu, bo jak zima, to taka prawdziwa. Wiosną zobaczymy jak rosną tegoroczne nowości i dlatego nie możemy się jej tak doczekać!
Alu (alicjad31)! Oczywiście, ze pozwolę. Jest mi bardzo miło ;:168
Marylu (mmaryla)! Sikorki są bardzo płoche, więc nieźle się napoluje zanim uda mi się zrobić im fajne zdjęcie. Specjalnie zmieniłam nieco położenie karmnika, by móc je obserwować z pewnej odległości, bo na jakikolwiek ruch one reagują i uciekają. Przytulaczek jutro ma zabieg i trochę się tym denerwuje!
Majeczko (edukot)! Jestem :D A Okamuś to pieszczoch i najbardziej lubi spać wtulony w kogoś. No i co będę ściemniać - śpi w moim łóżku. Nie umiem mu odmówić. A i nie widzę powodów.
Stasiu (stasia_ogrod)! Okamuś polizał ją po uchu, ale ona już smacznie spała. On też jest śpiochem i około 23ciej mocno zasypia. I śpi grzecznie do 7mej najmniej, a i dłużej też - śniadaniu. Jak mam czas, to spokojnie czekam, by zrobić ptaszkom ładne portrety. Warto! Zdrowa przygotowuje się powoli do świąt.
Majeczko (majka411)! Zobaczysz, jak się ptaszki zwiedzą, to znikną raz dwa!

Z nowości :wit
Dziś wianuszki od Agness znalazły swe miejsce w domu.

W przedpokoju

Obrazek

Towarzyszy mu ptaszek, który zawsze tam stoi. A nad nim, na lustrze, zawisł dzwonek

Obrazek

Kolejny, po wklejeniu dwóch nowych elementów, zniszczonych przez rzucanie paczką przez pocztę, zawisł na drzwiach wejściowych

Obrazek

A do kompletu, na wieszaku do kwiatów, zawisła kula

Obrazek

W ganku postawiłam także nową latarenkę. Nie mogłam sobie odmówić.... Do środka kupię jeszcze kwiaty gwiazdy betlejemskiej i będzie gotowe!

Obrazek

Ostatni wianuszek znalazł swe miejsce w salonie. Dokupiłam mu tylko odpowiednią paterę

Obrazek

W salonie stoi już także Mikołaj, który śpiewa 'Santa is coming to town' :wink:

Obrazek

Za 2 dni mam urodziny. Nie ma się czym chwalić. Pochwalić się jednak muszę prezentem od forumowej siostry - Kasi - Kubasi :D Zobaczcie sami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Są przepiękne. Dziękuję ;:196 Szczególnie ten irysek ;:167

Córcia natomiast dostała 3 rybki

Obrazek

Kubaś zapunktował :uszy
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Dobrze, że uratowałaś wianek. To widzę, że nie tylko u mnie poczta dostarcza przesyłki z taką subtelnością...
Ale masz już świątecznie ;:224 Ciekawe, czy byłaś grzeczna i możesz spodziewać się prezentów :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Prezenty przecudne....te bombeczki są bajeczne ;:oj
a wianki Agi podziwiam na bierząco w jej wątku a właśnie z tamtąd tu przyszłam....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie jutro wianki Agi zagoszczą na stołach.
Czas zabrać się za dekoracje.
Latarenka cudna, pewno sporo kosztowała.
No i prezent od Kubasi też uroczy. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Trzeba przyznać wystrój już piękny masz oby do świąt, prezenciki dostałaś super
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Bombki w kształcie kwiatów obłędne. Nawet nie przypuszczałam, że takie są ;:oj
Co prawda mam słonia...samochód...Mikołaja, ale kwiatka, ani jednego.
Aniu nie chcę cię straszyć, ale w ciągu najbliższych dni czas zacznie przyspieszać, więc zapewne wpadniemy w lekką panikę,
czy ze wszystkim zdążymy...oczywiście, że damy radę, a w nagrodę czeka nas słodkie lenistwo przy suto zastawionych stołach :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu jestem zachwycona w jaki piękny sposób dekoracje wkomponowały się w Twój dom...... troszkę niezręcznie mi się zachwycać :oops: ale naprawdę pięknie je wyeksponowałaś. Po wianuszku nie widać, że był jakikolwiek uszczerbek, ciesze się, że brakujące elementy dotarły bez problemu :D
Od Kasiu bombeczki cudne..... a ta latarenka.... no brak mi słów......przepiękna.... kocham takie przedmioty ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”