Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Cieszę się razem z Wami z tego spotkania... Tak je cudnie opisałeś, że chciałam tam z Wami być...
Może kiedyś i mnie dane będzie spotkać się z Marysią w jej ogrodzie...
Serdeczności dla Was i buziaki... ;:cm
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Michale jak zwykle pięknie napisałeś tylko teraz tematem Twojej opowieści byłam ja i fajnie jest czytać o swoim ogrodzie i o sobie takie miłe słowa - bardzo Wam dziękuję za przemiłą wizytę i mogę się odwzajemnić, że czułam jakbyśmy się od zawsze znali. jeszcze tyle było do powiedzenia i zobaczenia, a faktycznie czas nas gonił. Wrócisz po bambus i nie przywoź kilofa, bo mamy go tylko czasu musimy mieć więcej. Bardzo chętnie odstąpię połowę, bo koło niego rośnie kilka roślin to musimy dbać żeby miały miejsce. Roślina, której nazwy nie mogłam sobie przypomnieć to żywokost.
Michale masz przemiłą i ładną mamę, a w dodatku też jest zapaloną ogrodniczką. Wszystkie zioła będę dla niej rozmnażać bo ja uwielbiam ludzie z pasją. Posadziłam wiele roślin i parę nazw zapomniałam ;:131 i proszę Cię o identyfikację. Pozdrów ciotkę i podziękuj jej za przyjazd, bo dzięki niej mogłam Was poznać. Teraz drogę znasz więc zapraszam, a my na wiosnę odwiedzimy Twój piękny ogród.

-- 17 paź 2013, o 21:50 --

Przepraszam Michale, ale odpowiem Dorotce: ja też mam taką nadzieję, a skoro Michał zrobił mi taka reklamę to czuję że gości będę miała dużo co mnie niezmiernie cieszy ;:4
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Michale, wybacz... ;:196
Marysiu, nie trzeba było reklamy Michała, żebym chciała odwiedzić Twój ogród i Ciebie... Tyle, tylko, że po jego wpisie odważyłam się napisać... ;:196
Pozdrawiam serdecznie Was, Kochani... Marysiu i Michale... Koty proszę pomiziać... Mój Felek właśnie leży razem ze mną i domaga się pieszczot... :)
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Darmokot pisze:J

Po wyjściu za ogrodzenie moim oczom ukazało się to i do tej pory nie wiem w jakim celu zostało postawione ;:306
Obrazek
To jest winnica mojego M słupki drewniane wbijał z ukosa i na nich są rozpięte druty, do których przywiązuje winorośl. ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu O tę łopatkę na czubku mi chodziło ;:306
Dorotko Może kiedyś wszyscy razem się spotkamy a Marysię polecam odwiedzić bo naprawdę warto :D Kot w sztuce jednej Tojotka wymiziany ;:108
Ewo Dokładnie, sama przyjemność :wink:
Marysiu Mama ogrodniczką stała się jak zacząłem swój ogród zakładać bo ogólnie to jest bibliotekarką :D Ciotce jutro podziękuję, nawet bym się nie spodziewał, że przyczyni się do naszego poznania. Marysiu zapraszam końcem kwietnia jak sad będzie kwitł ;:136
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Maska pisze:
Darmokot pisze:J

Po wyjściu za ogrodzenie moim oczom ukazało się to i do tej pory nie wiem w jakim celu zostało postawione ;:306
To jest winnica mojego M słupki drewniane wbijał z ukosa i na nich są rozpięte druty, do których przywiązuje winorośl. ;:306
No dobra, ale ta łopatka wieńcząca dzieło to po co jest? :)

Michale, piękna relacja! W Twoim obiektywie ogród Marysi nabiera nowego wymiaru przestrzennego, jakby ze trzy razy szerszy był... teraz to się już od wizyty u mnie nie wykręcisz, też chcę żebyś mi takie reklamowe zdjęcia zasieków na mamuty porobił :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Łopatka po to, żeby nie zginęła ;:306 taki sposób :oops:
No to powiedz mamie, że ja z wykształcenia jestem też bibliotekarką co prawda od bibliotek technicznych i informacji technicznej (taka dawna specjalność ) i przez kilka lat wykonywałam ten zawód potem poszłam w urzędy :lol: a ogrodniczką stałam się jak mnie koleżanka namówiła na działkę (poletko doświadczalne AR) jakieś 17 lat temu :oops:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michał - zazdroszczę (pozytywnie :wink: ) spotkania!
AR - to Akademia Rolnicza prawda?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Michałku :wink: życie towarzyskie pięknie kwitnie. :D
Dzięki temu forum możemy się odnaleźć w tłumie, wszyscy zakręceni ogrodowo. ;:138
:wit
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pat Teraz żałuję, że do Wrocławia nie zaplanowałem dłuższego wyjazdu bo jeszcze bym Ciebie chętnie odwiedził, tylko nie wiem jak bym z kamieniami dojechał ale mamy cały przyszły rok i mam nadzieję, że się u Ciebie zjawię :D Gdybyś była ponownie u Marysi daj znać a na pewno nie wyjedziesz ode mnie z pustymi rękami (wanienkami?) ;:306
Marysiu Ambo Zgadza się a ostatnio ją przemianowali na Uniwersytet Rolniczy.
Krysiu Bardzo miło tak z kimś na żywo porozmawiać o wspólnym hobby , żeby tylko czasu było więcej , ale świat się nie kończy (chyba , że znów wymyślą kolejny koniec świata) więc za rok Marysię odwiedzę na dłużej ;:108

Pogoda dziś strasznie wietrzna, na szczęście nad ranem padało, nie chce się nawet na dwór wychodzić ;:222
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale coś nie wierzę żebyś wytrzymał rok bez bambusa, chyba mama wywierci Ci dziurę w brzuchu :;230
dzień paskudny, ale mój M wysłuchał że od płn-zach idzie poprawa, może na jutro dojdzie!
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, też widziałem, za 3 czy 4 dni ma być 23 stopnie ;:138 w sam raz na grzyby po dzisiejszym deszczu ;:215
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Super się czyta Twoją relację z ogrodu Marysi :!:
Kolory Twoich drzew - niesamowite! Na czereśnię patrzyłem z zachwytem, jakbym pierwszy raz ją zobaczył. No po prawdzie - w takim ujęciu pierwszy raz ;:180
A ja szukam domu dla ślicznej panienki trzymiesięcznej. Skoro napisałeś, że to częściowo wątek poświęcony kotom, to pozwolę sobie wkleić zdjęcie Śnieżki:
Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku Wiesz, że nawet ostatnio ktoś mnie pytał o małego kotka tylko nie pamiętam kto. Skleroza ;:14 Jeśli tylko będę mógł pomogę w znalezieniu nowego domku dla Śnieżki. Gdybym nie miał piątki sam bym ją chętnie zabrał :D

Dziś a właściwie wczoraj był ostatni dzień złotej jesieni w sadzie, wiatr był tak silny przez cały dzień, że poza dwoma największymi czereśniami zerwał liście z wszystkich drzew owocowych :evil: Już nie będzie ładnych zdjęć liści, trzeba rok poczekać. Nawet na jakieś 4 minuty wyszło słońce ale zaraz wiatr zagonił na nie chmury. Teraz jest pełnia, chociaż będzie mi się dobrze spało ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale u mnie też pierzyna z liści w ogrodzie nawet ostatnie orzechy spadły. Udało Ci się coś posadzić, bo u mnie było tak nieprzyjemnie, że nic nie robiłam bo potem mogłabym żałować :wink:, a pełnia raczej nie pozwala mi spać bo księżyc świeci prosto w oczy, no chyba że niebo będzie zachmurzone tak jak wczoraj :D
Śliczna ta Śnieżka!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”