Cześć dziewczynki
Jadzieńko,--- dzionek minął szybciutko, gorąco, i szybko, jakoś tak nie miałam na nic fazy
troszkę liści w pomidorkach poobrywałam, no i chałupkę odgruzowałam, pojechałam z wizytą do synowej
i już wieczór, dobrze że Ty nic dzisiaj nie robiłaś, bo to przecież zabójstwo dla Twoich przedsionków.
Iwonko,--- fajnie że się znalazłaś.ale ciekawe co będziesz podziwiać, teraz mam byle co, zresztą zawsze miałam, ale
teraz to kicha, pomidory, i jeszcze raz pomidorki, to moja miłość, a jak wiadomo nie zaczerwienione nie są zbyt fotogeniczne
Dorotko,--- lilii mam parę sztuk, bo grad mi wtłukł, i fuksje też- pąki, ale cebulki przetrwały, więc do następnego roczku trzeba
czekać, no trudno, mnie się na tamten świat nie śpieszy
Ewuniu7,--- fajnie że już wróciłaś i odwiedziłaś mnie, podziwiam Twój ogródek, a wycieczek to Ci zazdroszczę, mojego starego
weż gdzieś zaciągnij, to graniczy z cudem
Renatko,--- już myślałam że nie ma takiej możliwości żebyś do mnie zajrzała, a tu zonk, witam Cię ślicznie i zapraszam
oczywiście, obyś tylko nie była rozczarowana, no!!!... jakoś sobie poradzimy
Agucha432,--- witaj u mnie, zadlądam do Ciebie na sprzedażowy, więc troszkę Cię znam, zapraszam Cię oczywiście
u mnie jak widzisz cała śmietanka towarzyska forum się zbiera, więc jesteś w dobrym towarzystwie
Ewciu mewciu,--- daj spokój z żartami, to co kwitło z fuksji to pokazałam, na resztę czekam, a trzecia część wydaje mi się tak
banalna, że zastanawiam się po co ja to zamówiłam, no ale doniczki stoją, no i jak to mówi mój małż, dzięki temu się ruszam,
podlewam, żeby nie zgnić siedząc przed kompem
Renaciu1962,--- to jest begonia, oczywiście jeśli będzie to Ci wezmę, bo ta jest za mała żeby dzielić, a peperomki pokazałam po
to żebyś nie pomyślała że Cię okłamuję iż je kupiłam

także na razie mamy takie same biedronkowe piękności z
peperomek

dobrze że już te wesela Ci się skończyły, bo nudno było bez Ciebie.
Jadzieńko,--- zawsze dziękuję Ci za miłe słowo
Labeńko,--- dziękuję za pochwały, na razie dojrzewają doniczkowce, i dwa stupice

, co za rok!!!
Ewciu mewciu,--- czekam i tęsknię za fikusikiem, a z truskawkami się dogadamy, najwyżej na wiosnę mi te pięć krzaczorów
podeślesz, i nie denerwuj się, gorzej z midnight rose, oby zdążyła.
Monisiu,--- dzięki że do mnie wpadłaś, właściwie denerwuje mnie to że nie masz dla nikogo czasu, działka bardzo Cię wciągnęła
ale widoczki oczywiście są świetne, i widać ile pracy w nią wkładacie, oczywiście czekam cierpliwie na koniec sezonu
ogrodniczego, i będzie jak dawniej, będziemy odwiedzały się wszystkie u siebie w wątkach, i jakiś kontakt nareszcie będzie
bo teraz samowolka absolutna
Madziu41,---dzięki że miałaś czas do mnie wpaść, pomimo zajęcia tysiącem hoji, tym bardziej jestem Ci wdzięczna za wizytę.
W tym tygodniu byłam u Madzi, i jutro pokażę jakie super prezenty od niej dostałam, nie zrobiłam na razie zdjęć, ale jutro
tego dokonam, a cieszę się hojkami jak dziecko, także doszły mi nowe egzemplarze do przedszkola hojkowego, pewnie na
wiosnę będą już miały wygląd prawie dorosłych hojek, a na razie stoją i moczą nóżki

megagronek

Ola Polka

fasolka pojemnikowa Vilmorinu
i pelasie z nasionek

Dziękuję za uwagę