Wiejski ogród początki , radości i problemy
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski ogród początki , radości i problemy
Witaj Jonatanko,nie ma cię z nami tak bardzo pracujesz,wszyscy harują w ciągu dnia a wieczór troszkę pogadamy,ja zaraz idę do łóżka bo chodzę jak pokraka siedmiu boleści,kończę wysyłki,to najważniejsze,potem wystawa,a potem w ogrodzie życzę miłej nocki 

- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
U Ciebie mokro, ja biegam z konewką.Twoje kury podchodzą do aparatu, a za moimi dzikami muszę biegać...
Praca wre, żywopłot niezidentyfikowany zniknął.
Jesteś pewna, że wolisz teraz przeorać trawnik, a nie na jesieni?
Praca wre, żywopłot niezidentyfikowany zniknął.
Jesteś pewna, że wolisz teraz przeorać trawnik, a nie na jesieni?
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Witajcie
.Martusiu ja tez po wczorajszym i dzisiejszym chodzę jak pokraka.
Ale mój M zaparł się że, nie będzie się prosił i płacił.... i sam zabrał się za kopanie.Ok kopie za odrywam darń i tak powoli robimy rabatkę do końca tygodnia będzie koniec w posadzonymi roślinkami
Róże tez zostały posadzone ale tylko cztery po podcince dosadzę resztę.teraz boję się sadzić do końca gdyż 'fachowcy" mogą nie zwracać na nie uwagi.
Pacynko nie mogę czekać jeszcze jednego sezonu bo szkoda mi czasu.Myślę że, będzie dobrze.
Mandragora nie daje pieniędzy tym którzy żebrzą Jeżeli chce na jedzenie to kupuję mu bułkę i coś do bułki oraz napój.
Sylwuniu cieszę się z każdego kawałka przekopanego z każdego osuniętego chwasta.Mam jeszcze sporo pracy ale myślę że, w tym roku zrobię w części rabatki ale na drugi rok będzie już lżej.
To część skopana pozostała górna część do skopania i klomb do rozebrania po posadzeniu roślinek gdyż teraz mam wszystkie sadzonki na klombie.

Róże

Kaczuszki

Ale mój M zaparł się że, nie będzie się prosił i płacił.... i sam zabrał się za kopanie.Ok kopie za odrywam darń i tak powoli robimy rabatkę do końca tygodnia będzie koniec w posadzonymi roślinkami

Pacynko nie mogę czekać jeszcze jednego sezonu bo szkoda mi czasu.Myślę że, będzie dobrze.
Mandragora nie daje pieniędzy tym którzy żebrzą Jeżeli chce na jedzenie to kupuję mu bułkę i coś do bułki oraz napój.
Sylwuniu cieszę się z każdego kawałka przekopanego z każdego osuniętego chwasta.Mam jeszcze sporo pracy ale myślę że, w tym roku zrobię w części rabatki ale na drugi rok będzie już lżej.
To część skopana pozostała górna część do skopania i klomb do rozebrania po posadzeniu roślinek gdyż teraz mam wszystkie sadzonki na klombie.

Róże

Kaczuszki

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Ciężka praca z kopaniem ziemi czeka Twojego męża,a le później jakie będą efekty. Co zamierzasz posadzić na nowej rabatce?
Jak Ci pięknie kwitnie forsycja

pozdrawiam

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Dzień dobry.
Też jestem ciekawa pod co ta przekopywana rabatka?
Dorodne i zaawansowane róże masz. Widac po liściach. U nas takie będą za jakiś czas dopiero:)
Też jestem ciekawa pod co ta przekopywana rabatka?
Dorodne i zaawansowane róże masz. Widac po liściach. U nas takie będą za jakiś czas dopiero:)
Jonatanko dużo pracy jeszcze Was czeka.Dobrze,że mąż kopie a nie Ty. Znam ten ból , bo ja sama musiałam kopać.Wracałam do domu taka zmęczona,że ledwo na oczy widziałam. No,ale jak się chce żeby w miarę ładnie było, to trzeba pracować.Muszę sobie zrobić trochę odpoczynku od działki , bo jestem niemiłosiernie przepracowana.Buziaki 

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
-
Muszę ci powiedzieć,że bardzo się , u ciebie zmieniło,oczom nie wierzę jakie piękne róże,tak wszystko pięknieje,super

- jonatanka
Jeszcze sporo pracy czeka ale ja nie dałabym rady fizycznie tego skopać na wierzchu jest darń.Mój M gdyby miał wolny dzień byłoby szybciej a tak od 17-stej to zrobi się niewiele.Obiecał że, w sobotę będę sadzić.Potem rozbiórka klombu a w pierwszych dniach maja ścinamy czereśnię i wyrywamy korzenie drzew.Będzie wsparcie szwagra i jego syna to trzeba skorzystać z pomocy.
Julianno ja nie poradziłbym sobie z darnią.Na drugi rok już sama będę kopać.Odpocznij bo jak sie przeforsujesz to przez tydzień nic nie zrobisz.
Nemezjo różyczki troszkę ucierpiały po wsadzeniu na rabatkę ale mam nadzieję że, nic im nie będzie.
Martusiu jeszcze sporo pracy czeka ale powoli nabiera wyglądu.
Sylwuniu namęczy się biedaczysko ale obiecałam że, zrobimy małą majówkę zakończenie kopania.
Należy mu się.
Na rabatce pozostaje iglak będzie juka(czy Tobie obiecałam sadzonkę?) piwonie mieczyki ,iryski,hosty,żurawki,żeleźniak ,floksy i funki.Troszkę jednorocznych kwiatów.Będzie jeszcze druga rabatka i trzecia.
Nie mam pomysłu na betonową wylewkę która jest koło klombu.Nie chcemy jej zrywać bo to masywny betonik na którym stał stelaż na butle z gazem.Może jakaś figurka albo lampa ,no sama nie wiem.
Julianno ja nie poradziłbym sobie z darnią.Na drugi rok już sama będę kopać.Odpocznij bo jak sie przeforsujesz to przez tydzień nic nie zrobisz.

Nemezjo różyczki troszkę ucierpiały po wsadzeniu na rabatkę ale mam nadzieję że, nic im nie będzie.
Martusiu jeszcze sporo pracy czeka ale powoli nabiera wyglądu.
Sylwuniu namęczy się biedaczysko ale obiecałam że, zrobimy małą majówkę zakończenie kopania.
Należy mu się.

Nie mam pomysłu na betonową wylewkę która jest koło klombu.Nie chcemy jej zrywać bo to masywny betonik na którym stał stelaż na butle z gazem.Może jakaś figurka albo lampa ,no sama nie wiem.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Joasiu powoli zmienisz wygląd swojego otoczenia .Kurcze kiedyś też miałam w ogródku kurki to sama radość i swój nawóz i jajeczka .Fajnie wszystko rosło, a teraz muszę kupować obornik .Mnóstwo forumowych prezentów dostałaś to bardzo cieszy . 

- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Joasiu, może nasyp ziemi wokół tej betonowej wylewki, robiąc takie skarpy. Na wierzchu też możesz uformować górkę z ziemi. Uzupełnij kamieniami i gotowy skalniak
. Kamieni trzeba dać sporo, żeby w czasie deszczu ziemia nie zjeżdżała, szczególnie na początku. Potem korzenie zwiążą ziemię.

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57

Zbieraj siły kochana bo widze że cieżkie dni przed Wami ale później jak to wszystko zakwitnie oj będzie na co patrzeć.
Tak coś wspominałaś o juce ale jak nie masz to nic sie nie stało.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Joasiu u Ciebie zmiana goni zmianę ,masz dziewczyno co robić .Fajnie jest oglądać ,jak powstaje coś nowego ,fajnego . 

- jonatanka
Witajcie .Ależ dałam sobie dziś popalić.Kolana mnie bolą strasznie ale nie potrafię inaczej jak na kolanach.Ale kopanie zostało zakończone
mój M dotrzymał słowa.Ja zaczęłam częściowo porządkować już do czysta czyli wybieranie kamieni i potłuczonych cegieł ileż tego jest
szok Jutro rabatka ( raczej rabata wyszła) powinna być zakończona no zakładam że, uda mi się wybrać wszystko.
Ewuniu każda zmiana w ogrodzie cieszy i to chyba każdego z nas.
Sylwuniu sadzonka juki będzie dla Ciebie.Ja nie pamiętałam komu obiecałam
Jolu nie brałam skalniak pod uwagę bo jak wcześniej pisałam zraziłam się jak u znajomych w skalniaku szczurki zrobiły sobie domek
U mnie jest wylewka więc nie powinno nic takiego powstać ale....muszę przemyśleć.Dziękuję za podpowiedz.
Jakuch Obornik będzie na jesień gotowy i zostanie wykorzystany.Jajeczka od kurek zupełnie inaczej smakują jak kupione w sklepie.A jajecznica pycha.
Od poniedziałku zaczynam odchudzanie
Kochani pozdrawiam, jutro życzę miłego dnia a ja niestety do pracy

Ewuniu każda zmiana w ogrodzie cieszy i to chyba każdego z nas.
Sylwuniu sadzonka juki będzie dla Ciebie.Ja nie pamiętałam komu obiecałam

Jolu nie brałam skalniak pod uwagę bo jak wcześniej pisałam zraziłam się jak u znajomych w skalniaku szczurki zrobiły sobie domek

Jakuch Obornik będzie na jesień gotowy i zostanie wykorzystany.Jajeczka od kurek zupełnie inaczej smakują jak kupione w sklepie.A jajecznica pycha.

Kochani pozdrawiam, jutro życzę miłego dnia a ja niestety do pracy

Fajnie jest oglądać jak powstają nowe rabatki i nowe nasadzenia ,by potem latem cieszyć nasze oczy
ja chcąc zrobić jakąś nową rabatkę też muszę walczyć z darnią
i jakoś przy pomocy M sie udaje

-
Jonatanko,miłej niedzieli życzę,trochę pada i bardzo się ochłodziło ale troszkę odpoczniemy ,a roślinki nowe przesadzone też pewnie się cieszą,pozdrawiam