Wiejski ogród początki , radości i problemy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród początki , radości i problemy

Post »

Witaj Jonatanko,nie ma cię z nami tak bardzo pracujesz,wszyscy harują w ciągu dnia a wieczór troszkę pogadamy,ja zaraz idę do łóżka bo chodzę jak pokraka siedmiu boleści,kończę wysyłki,to najważniejsze,potem wystawa,a potem w ogrodzie życzę miłej nocki ;:198
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

U Ciebie mokro, ja biegam z konewką.Twoje kury podchodzą do aparatu, a za moimi dzikami muszę biegać...
Praca wre, żywopłot niezidentyfikowany zniknął.
Jesteś pewna, że wolisz teraz przeorać trawnik, a nie na jesieni?
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witajcie :wit .Martusiu ja tez po wczorajszym i dzisiejszym chodzę jak pokraka.
Ale mój M zaparł się że, nie będzie się prosił i płacił.... i sam zabrał się za kopanie.Ok kopie za odrywam darń i tak powoli robimy rabatkę do końca tygodnia będzie koniec w posadzonymi roślinkami ;:138 Róże tez zostały posadzone ale tylko cztery po podcince dosadzę resztę.teraz boję się sadzić do końca gdyż 'fachowcy" mogą nie zwracać na nie uwagi.
Pacynko nie mogę czekać jeszcze jednego sezonu bo szkoda mi czasu.Myślę że, będzie dobrze.
Mandragora nie daje pieniędzy tym którzy żebrzą Jeżeli chce na jedzenie to kupuję mu bułkę i coś do bułki oraz napój.
Sylwuniu cieszę się z każdego kawałka przekopanego z każdego osuniętego chwasta.Mam jeszcze sporo pracy ale myślę że, w tym roku zrobię w części rabatki ale na drugi rok będzie już lżej.
To część skopana pozostała górna część do skopania i klomb do rozebrania po posadzeniu roślinek gdyż teraz mam wszystkie sadzonki na klombie.
Obrazek
Obrazek
Róże
Obrazek
Obrazek
Kaczuszki
Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Jonatanko
Ciężka praca z kopaniem ziemi czeka Twojego męża,a le później jakie będą efekty. Co zamierzasz posadzić na nowej rabatce?
Jak Ci pięknie kwitnie forsycja :)
pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Dzień dobry.
Też jestem ciekawa pod co ta przekopywana rabatka?
Dorodne i zaawansowane róże masz. Widac po liściach. U nas takie będą za jakiś czas dopiero:)
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Jonatanko dużo pracy jeszcze Was czeka.Dobrze,że mąż kopie a nie Ty. Znam ten ból , bo ja sama musiałam kopać.Wracałam do domu taka zmęczona,że ledwo na oczy widziałam. No,ale jak się chce żeby w miarę ładnie było, to trzeba pracować.Muszę sobie zrobić trochę odpoczynku od działki , bo jestem niemiłosiernie przepracowana.Buziaki ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę ci powiedzieć,że bardzo się , u ciebie zmieniło,oczom nie wierzę jakie piękne róże,tak wszystko pięknieje,super :heja :wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze sporo pracy czeka ale ja nie dałabym rady fizycznie tego skopać na wierzchu jest darń.Mój M gdyby miał wolny dzień byłoby szybciej a tak od 17-stej to zrobi się niewiele.Obiecał że, w sobotę będę sadzić.Potem rozbiórka klombu a w pierwszych dniach maja ścinamy czereśnię i wyrywamy korzenie drzew.Będzie wsparcie szwagra i jego syna to trzeba skorzystać z pomocy.
Julianno ja nie poradziłbym sobie z darnią.Na drugi rok już sama będę kopać.Odpocznij bo jak sie przeforsujesz to przez tydzień nic nie zrobisz. ;:168
Nemezjo różyczki troszkę ucierpiały po wsadzeniu na rabatkę ale mam nadzieję że, nic im nie będzie.
Martusiu jeszcze sporo pracy czeka ale powoli nabiera wyglądu.
Sylwuniu namęczy się biedaczysko ale obiecałam że, zrobimy małą majówkę zakończenie kopania.
Należy mu się. ;:63 Na rabatce pozostaje iglak będzie juka(czy Tobie obiecałam sadzonkę?) piwonie mieczyki ,iryski,hosty,żurawki,żeleźniak ,floksy i funki.Troszkę jednorocznych kwiatów.Będzie jeszcze druga rabatka i trzecia. :tan
Nie mam pomysłu na betonową wylewkę która jest koło klombu.Nie chcemy jej zrywać bo to masywny betonik na którym stał stelaż na butle z gazem.Może jakaś figurka albo lampa ,no sama nie wiem. :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Joasiu powoli zmienisz wygląd swojego otoczenia .Kurcze kiedyś też miałam w ogródku kurki to sama radość i swój nawóz i jajeczka .Fajnie wszystko rosło, a teraz muszę kupować obornik .Mnóstwo forumowych prezentów dostałaś to bardzo cieszy . ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Joasiu, może nasyp ziemi wokół tej betonowej wylewki, robiąc takie skarpy. Na wierzchu też możesz uformować górkę z ziemi. Uzupełnij kamieniami i gotowy skalniak ;:333 . Kamieni trzeba dać sporo, żeby w czasie deszczu ziemia nie zjeżdżała, szczególnie na początku. Potem korzenie zwiążą ziemię.
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Jonatanko
Zbieraj siły kochana bo widze że cieżkie dni przed Wami ale później jak to wszystko zakwitnie oj będzie na co patrzeć.
Tak coś wspominałaś o juce ale jak nie masz to nic sie nie stało.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Joasiu u Ciebie zmiana goni zmianę ,masz dziewczyno co robić .Fajnie jest oglądać ,jak powstaje coś nowego ,fajnego . ;:oj
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie .Ależ dałam sobie dziś popalić.Kolana mnie bolą strasznie ale nie potrafię inaczej jak na kolanach.Ale kopanie zostało zakończone ;:138 mój M dotrzymał słowa.Ja zaczęłam częściowo porządkować już do czysta czyli wybieranie kamieni i potłuczonych cegieł ileż tego jest ;:oj szok Jutro rabatka ( raczej rabata wyszła) powinna być zakończona no zakładam że, uda mi się wybrać wszystko. ;:14
Ewuniu każda zmiana w ogrodzie cieszy i to chyba każdego z nas.
Sylwuniu sadzonka juki będzie dla Ciebie.Ja nie pamiętałam komu obiecałam ;:oj
Jolu nie brałam skalniak pod uwagę bo jak wcześniej pisałam zraziłam się jak u znajomych w skalniaku szczurki zrobiły sobie domek ;:202 U mnie jest wylewka więc nie powinno nic takiego powstać ale....muszę przemyśleć.Dziękuję za podpowiedz.
Jakuch Obornik będzie na jesień gotowy i zostanie wykorzystany.Jajeczka od kurek zupełnie inaczej smakują jak kupione w sklepie.A jajecznica pycha.
;:14 Od poniedziałku zaczynam odchudzanie
Kochani pozdrawiam, jutro życzę miłego dnia a ja niestety do pracy ;:145
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

Fajnie jest oglądać jak powstają nowe rabatki i nowe nasadzenia ,by potem latem cieszyć nasze oczy :D ja chcąc zrobić jakąś nową rabatkę też muszę walczyć z darnią :( i jakoś przy pomocy M sie udaje
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jonatanko,miłej niedzieli życzę,trochę pada i bardzo się ochłodziło ale troszkę odpoczniemy ,a roślinki nowe przesadzone też pewnie się cieszą,pozdrawiam :wit ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”