Moje pierwsze "kroki"na działce

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje pierwsze "kroki"na działce

Post »

Witaj Kasiu :wit
Kasiu podążam Twoim tropem , choć nie zawsze zostawiam ślad.Teraz jest taki gorący czas na działce,że nie zawsze chce się coś pisać, bardziej szukam inspiracji w innych ogrodach. Ciekawi mnie wiosenny widok Twojego ogrodu i czekam na fotki. Serdecznie pozdrawiam i życzę dużo ;:3 .
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit julianno Twoja cierpliwość zostanie wynagrodzona (fotkami) :wink:. Tylko musisz jeszcze troszke poczekac , wczoraj nie byłam na działce dziś tez się nie wybieram ale obiecuję w tym tygodniu coś wrzucić . Pozdrawiam i Tobie również dużo ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Kasiu mam nadzieję, że zostanie wynagrodzona, bo ja bardzo lubię oglądać przemiany zachodzące w ogrodzie. Dziś nadrabiam zaległości i jakoś spać nie mogę. Wiesz,ze ja ciągle zapominam robić u siebie zdjęcia roślinkom. Noszę ze sobą aparat w tą i z powrotem.Miłego dnia! ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit byłam dziś na działce o oto co Wam przyniosłam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mój kącik "kawowy" ;:219
Obrazek

warzywniak , foliak nie mój (granica z sąsiadem)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

siędzę w kąciku "kawowym" i pstrykam

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Śliczny kolor tego pierwszego hiacynta ;:215
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Warzywniak już przygotowany. ;:333 Siałaś już coś?
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Śliczne hiacynty, uwielbiam ich zapach! ;:167 I warzywniczek już gotowy ;:138 , będzie coś do schrupania :lol: . Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43

Post »

Witajcie Kochane!!!Ale się uśmiałam :;230 Czyzby ktos mnie szukał??? :;230 A prace na działeczce postepują... ;:108 i kącik kawowy milutki ;:138 ..juz widzę jak obrosnie z tylu tym pnączem co jest za nim....ładniutko!!!! ;:224 Chyba zaraz gonię poElę i na kawę do Ciebie Kasiu wpadamy!!!! ;:3 :wit
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy ktos z Was wie co się robi z takimi przyrostami na wierzbie hakuro? Te przyrosty chyba się powinno usuwać , wycinać ? I czym to ciąć nożem , sekatorem?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Kasiu, jak sielsko zrobiło się na Twojej działeczce a kącik kawowy ;:224, dużo już zrobiłaś ;:108, ja te przyrosty obciełabym sekatorem.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit

Kriss tak warzywniak częściowo obsiany pietruszką, marchewką, sałatą rzodkiewką wczoraj po południu przygotowałam reszte warzywnika pod siew i sadzenie

dorcia7 tak mi też ten kolor sie podoba a chciałabym miec jeszcze niebieski ale to juz nie w tym sezonie

jarzębinka82 cieszę się , że zaglądasz do mnie tak , tak będzie co chrupac sałata, rzodkiewka, marchewka a reszta nasion czeka na wysianie, pomidorki koktailowe czekają na wysadzenie. Pozdrawiam

agata9 oj tak prace postępuja wczoraj to nawet 2x byłam na działce , moją zmorą były truskawki zarosło to czym się dało nie odpuściłam i po południu dzieci pod pache :tan i poszłam walczyć z truskawkami i zrobiłam przejrzały truskawki "na oczy" ;:215 . To pnacze z tyłu to winogron , teraz jest tam łyso ;:202 ale jak sie zazieleni to jest fajnie daje cień po południu , na kawe wpadajcie zapraszam ;:108

maika tak na działka robi się coraz bardziej kolorowo , a jeszcze jak drzewa owocowe zaczną kwitnąć wtedy podoba mi się najbardziej , a kącik kakowy no cóż pozostawia wiele do życzenia ;:202 ;:161 ale na razie tak musi byc jest gdzie usiąść kawe wypić , dziękuję za informację dot. wierzby to ja ją jutro sekatorem poczęstuję :tan Pozdrawiami ;:3 słonecznego dnia życzę
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Niebieskiego to z kolei ja już mam :D
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Kasiu ja też miałam strasznie zarośniete truskawki i czyściłam po zimie.Warzywnik masz już częściowo obsiany, swoje warzywka mają inny smak. Cieplutko pozdrawiam. ;:196

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43

Post »

Witaj Kasiu!!!! :wit Ja wczoraj walczyłam w truskawkach...a dzisiaj trochę w kwiaty poszlam,a tak sucho..ze aż cięzko haczke wbic w ziemię..Polewalam sobie ziemie wodą,zeby jakos to ogarnąc ;:333 A jak u Ciebie?tez tak grzeje i bez deszczu?
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko :wit u mnie tez bardzo sucho bryła na bryle szpadla nie idzie wbić mam to samo temperatura znośna takie 20-23 stopnie dziś musiałam się wspomagać konewką i wężem. Posiałam buraczki , koper, posadziłam por i seler tak po pare szt , wsadziłam dalie które w domu miałam w doniczkach myślę , że nie zmarzną ????? A teraz za oknem słyszę deszcz i to porządny deszcz ;:138 ;:138 ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”