Ogrodniczka Niesia

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodniczka Niesia

Post »

Hej! :wit Ładnie tu u Ciebie ...... taka ilośc kwiatów i warzyw w szklarni to chyba na sprzedaż?! Czy wszystko wysadziłaś u siebie ? :shock:
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobry wieczorek Wszystkim :wink: ....mój dzisiejszy niedzielny spacerek po działce przedstawia się następująco :D

Lobelia...... jeszcze pięknie kwitnie :wink:

Obrazek

Stokrotka afrykańska

Obrazek

Złocienie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...więcej kolorków złocieni mam na końcu działki ale nie chciało mi się iść na sam koniec działki :D ....leniuch mnie ogarnął...przepraszam :D

tutaj czubatka ubiorkolistna samosiejka z zeszłego roku

Obrazek

no i są nareszcie długo wyczekiwane zawilce z nasion :D

Obrazek

Wilec heavenly blue ładnie się rozrasta-w tym roku nie dam się przędziorkom :D

Obrazek

Obrazek

No i koniec wklejania!!!!.....imageshack i fotosik przestały u mnie działać :evil: a miałam jeszcze wkleić tykwy i ogórki ozdobne.... :evil:

.....no nic....spróbuję jutro....dobranoc wszystkim :wink:
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Przepiękne kwiaty. Takie zdjęcia możesz pokazywac zawsze :D
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Niesiu takie obrazki to ja lubię...lobelia śliczniutka, stokrotka i zawilce pierwsza klasa ;:333
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Niesia, czekam na Twoje ogórki ozdobne :) U mnie wszystkie padły, całe 20 krzaczków :( Mam nadzieję, że Ci się już dużo pozawiązywało :) U mnie już imageshack działa, wkleję później fotki co ze wczoraj zostały.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ależ kolorki...gdzie to słońce takie piękne? U mnie pada..pada...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

hej Aniu
te złocienie są cudowne ,czy one są wieloletnie czy jednoroczne i czy mogłabyś mi zebrać nasionka jeśli z nasion się wysiewa oczywiscie ;:196
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

3 razy super. Moja lobelia już w fazie termalnej, dlaczego?
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

Przedstawiam moje tykwy ze sporym opóźnieniem :roll: przepraszam ale nie mam czasu ostatnio :( ....wybaczcie :roll:

moja największa tykwa kobra rośnie jak szalona...ma już 38cm ;:138 jestem bardzo zadowolona, że mi cokolwiek urosło :D mam nadzieję, że przetrwa do przymrozków :D ...boję się tylko o ten pęd co ją podtrzymuje....oby się tylko nie złamał bo ta tykwa jest już ciężka a z dnia na dzień jest coraz większa...ale skoro Wam się nie łamią to i chyba mi się nie złamie :D

Obrazek

a to kolejna....jest mniejsza od poprzedniej....ma jakieś 20 cm :D

Obrazek

...i następna :D

Obrazek

a to odmiana birdhouse :D

....ta pierwsza jest dość spora...niestety nie zmierzyłam bo nie mogłam przedostać się przez moją konstrukcję :D

Obrazek

Obrazek

oczywiście to są te największe :D ....sporo jest takich maleńkich ale nie rosną.... stoją w miejscu jak zaczarowane....

a to moje ogórki ozdobne...niestety jak na razie widzę, że to chyba będzie jedna odmiana....a szkoda :roll: ....oczywiście wszystko leży na ziemi...nie mam czasu by zrobić jakieś podpórki....i pewnie już tak zostanie :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to kiwano....chociaż nie jestem pewna bo owoc nie ma kolców :roll: ....i to mnie martwi, że może to jakiś dzikus urósł....no chyba, że kolce tworzą się później? :roll:

Obrazek

no i na koniec coś z dyniek :D

odmiana stars and stripes....

Obrazek

Obrazek
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Super,że kiwano zaowocowało:)
A ogórki ozdobne pierwszy raz widzę, super wyglądają.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Niesiu tykwy piękne, a ogórka ozdobnego widzę pierwszy raz ;:oj
Padało u Ciebie? U mnie susza :(
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zagięłaś mnie :D Tak duże tykwy o tej porze ;:oj A dynie jak zwykle extra :) Pokazałaś te najdojrzalsze? U mnie już dwie dynie ozdobne są dojrzałe. Ogórków ozdobnych nie mam wcale, a u Ciebie sobie pięknie rosną, zazdroszczę :D Upały są to wszystko rośnie dwa razy szybciej :D
Nie wydaje mi się też, że to jest kiwano, powinno już mieć dawno kolce, może to krzyżówka albo osobny gatunek/odmiana.
Wpadnij do moich wątków :wit
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

Dziękuję patasko za miłe słowa :wink: ....szczerze mówiąc to chyba dobrze je dokarmiam bo rosną jak szalone :D ....podsypałam nawozem 2 razy a później jeszcze z 3 razy podlewałam rozcieńczonym nawozem....no i oczywiście obornika kurzego trochę rzuciłam :D .....już nic nie będę dokarmiać bo raczej chyba im to starczy :D

Co do dyniek to szczerze mówiąc nie wiem czy były dojrzałe, nie zwróciłam uwagi a ogórki ozdobne rozkrzewiły się strasznie ale to chyba jest jeden gatunek bo nic innego nie widzę....no chyba, że coś pokićkałam i te moje niby kiwano to może druga odmiana ogórka....kurczę no już sama nie wiem jak ja to siałam.....na jednym krzaku są właśnie te niewiadome owoce a drugi strasznie się rozrósł i w ogóle nie kwitł aż tu nagle dziś patrzę a tam małe kiwano jest i tworzą się zawiązki.....to na pewno jest kiwano bo ma kolce :D ......liście kiwano i tego mojego niby kiwano mają takie same liście stąd właśnie myślałam, że oba krzaczki to kiwano :D ........nie wiem czy składnie i zrozumiale napisałam-jeśli nie to wybacz mi....dziś u mnie straszny upał, nie do wytrzymania i już z tego wszystkiego może piszę bez sensu....już nie wiedziałam dziś gdzie mam siedzieć....na ogrodzie było za gorąco nawet w cieniu, w domu trochę lepiej ale też duchota straszna....jedynie w piwnicy chłodno ale ileż można w piwnicy siedzieć.....jednym słowem masakra....w lodowatej wodzie się już myje....ale to nic nie pomaga :roll: teraz siedzę przed laptopem i myślę, żeby wejść do lodówki :D

anym u mnie dziś nad ranem kilka kropelek tylko spadło...no i w piątek burza przeszła ale szybko odeszła zostawiając kilka kropelek :roll: ...jutro mają być u mnie burze....obawiam się bardzo gradu bo dziś Pani pogodynka postraszyła :?

edit: Patasko czy Ty jakoś formujesz swoje tykwy? Chciałabym taką z podkręconą szyjką, żeby wyglądała jak łabędź :D da się coś zrobić? :D
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niesia, o taki post mi właśnie chodziło, dziękuję za wyjaśnienia, kreują całokształt Twoich dyniowatych :D Co do formowania, da się zrobić ;:333 Chociaż sam tego nigdy nie robiłem, bo wolę proste owoce. Jeśli owoc rośnie przy ziemi to nie podpieraj go niczym, na 95% będzie rosną krzywo z powodu oporu podłoża. Taką młodą zawiązkę można lekko czymś usztywnić kiedy jest jeszcze na tyle miękka. Lecz nie wiem jak, sam tego nigdy nie robiłem, na pewno znajdziesz sposób :)
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Zauroczona Twoim złocieniem trójbarwnym informuję, że zakupy na przyszły sezon rozpoczęłam właśnie od niego.
Co tam u Ciebie? Susza doskwiera, czy raczej słuźy teraz Twoim uprawom, co tam teraz masz cennego?
Pozdrawiam gorąco.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”