Storczykowa pasja Andzi !

ODPOWIEDZ
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczykowa pasja Andzi !

Post »

No Anucha piekna ta Twoja krzyzoweczka i dendrobium!Na oncidia sie przestawiasz?Dla mnie sa piekne ale jakos nie mozemy sie zaprzyjaznic.Bo ja to taka falkowa mama.I troche dendrobiowa tez.Super ze zrobisz pieniek!Nie moge sie juz doczekac :D
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Wiesz Kasiula, ja zawsze uwielbiałam Oncidia, tyle, że w powszechnej sprzedaży to tylko żółte popularne były a jak już zamawiałam coś przez internet to się zawsze na jakieś perełki nastawiałam, bo rzadki, bo piękne. Tak więc wynagradzam sobie to dostępnością Cambrii właśnie i wyszukuję takie w których widać geny Oncidium. Nie przestawiam się, raczej o te gatunki poszerzam kolekcję. Falki zawsze u mnie będą ale nigdy nie będą jedyne :D .
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Fannie.bedziemy cudenka ogladac. ;:138
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta cambria wygląda jak z ... bibuły :wink: A jaki storczykowy kącik! ;:oj Co to pośrodku stoi w tej dużej donicy? Wygląda jak wyrośnięty grudnik (?)
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

To grudnik Tomku a raczej kilka grudników w donicy - różnokolorowe :D .
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

O jak różne, to widok musi być konkretny jak kwitną na raz!
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Ale cudeńka upolowałaś ;:oj ;:oj ;:oj
I ta altana robiąca za wspaniały pokój dla storczy :shock:
Przecudne widoki ;:173
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Andziu wspaniały kącik storczykowy ;:138
Katlejka piękna rzeczywista i przerobiona z oczkami ;:215
życzę spełnienia planów odnosnie pnia epifitycznego ;:108
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Piekne to oncidium, wiem z wlasnego doswiadczenia ze za dobra opieke potrafia sie one odwdzieczyc pieknymi wlasnymi kwitnieniami :D Dendrobium tez jest bardzo sliczne, niestety one bardzo krotko kwitna :wit
No i storczykowy kacik tez robi wrazenie i jeszcze duzo miejsca do zapelnienia ;:138
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43

Post »

Aniu piękna jest ta Cambria.. ;:oj Jej kolor mnie zachwyca,taki niespotykany.. ;:215 ;:138
Domek dla storczyków pięknie się prezentuje.. ;:333 Można tam zgromadzić pokaźną kolekcję,czego Ci życzę.. ;:196
Pozdrawiam Mariusz3357
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Aniu piękna na Twoja katleja.. Coraz bardziej urzekają mnie te kwiaty i mam nadzieję dokupić jakieś ;:131 Doświadczenie z nimi żadne, no ale.. ;:306 wiem kogo pytać ;:224 ;:196 Twój kącik storczykowy też zrobił na mnie ogromne wrażenie, to super mieć taki kawałek przestrzeni dla siebie i kwiatów, gdzie kwiatów nigdy za wiele :D Może i ja kiedyś dostąpię podobnego zaszczytu ;:306
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Witajcie kochani w moim skromnym wąteczku ;:131 . Miło mi czytać tyle sympatycznych wpisów i pochwał :wit .
Tomku, grudniczek kwitł już wieloma kolorami obficie choć nie jestem pewna czy akurat kwitły wszystkie. Widok faktycznie ładny :D .

kamikami26, dziękuję ;:168 . Na giełdzie zależy jak się trafi, nieraz lipa i innym razem na prawdę perełki ale też myślę, zależy, co kogo interesuje.

Alice, miło mi czytać te słowa od Ciebie właśnie, gdyż Twój wątek przeglądałam już kilka razy. Lubię tam wracać i oglądać Twoje wiszące koszyki oraz pień - cudo ;:215 .

Mariusz, dziękuję. Faktycznie dość dużo roślin mogę tam zmieścić, chociaż już teraz mam co robić przy podlewaniu tych z mieszkania i z akwarium. Już ostatnio wspominałam, że chyba po woli będę stopować, tym bardziej, że od września dojdą mi też inne obowiązki. Obiecałam sobie jedną roślinę w miesiącu ale to na razie są plany ;:306 . Pokusa jest zbyt duża... :lol: .

Aniu, w imieniu katlejki dziękuję. Polecam te rośliny bo są na prawdę piękne. Dla mnie to niekwestionowane królowe orchidei. Jak będziesz miała jakieś pytania, chętnie odpowiem choć zaznaczam, że ekspertem nie jestem. Są tu na Forum koleżanki od których czerpałam wiedzę i to one za swoimi cudownymi kwitnieniami są ekspertem. jedna w czym mogę to pomogę :uszy .
Co do kącika storczykowego, hmmm nie powiem, teraz mnie cieszy ale odziedziczyłam go raczej w wyniku porażki. Nie był spełnieniem marzeń ;:174 . Pomieszczenie było małą, przydomową kwiaciarnią (sklepem), który nie przynosił mi spodziewanych zysków i "biznes" musiałam zamknąć. To było raczej przykre doświadczenie, choć dziś, kiedy realizuje się tam moja pasja już mnie to cieszy i pierwotna porażka nabrała zupełnie innego wymiaru ;:303 .

Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29

Post »

Aniu, to i ja się pozachwycam Twoim storczykowym kącikiem, o jakim niejeden może pomarzyć!! :D ;:oj Widać, że masz rękę do roślin, wszystkie są bardzo zadbane, a kolekcja jest bardzo różnorodna!! :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Martusia, dziękuję, staram się jak mogę w myśl zasady, że obficie i długo kwitną rośliny o dobrej kondycji i robię wszystko aby taką im zapewnić :wit .
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Andziu, nieraz już odwiedzałam Twój wątek, ale dopiero dzisiaj zostawiam ślad. Bardzo podoba mi się klimat ukwieconej altanki.
W ogóle widać, że kochasz rośliny i masz do nich dobrą rękę. Będę Ci sekundować w ciekawych planach na przyszłość ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”