Storczykowa pasja Andzi !
Re: Storczykowa pasja Andzi !
No Anucha piekna ta Twoja krzyzoweczka i dendrobium!Na oncidia sie przestawiasz?Dla mnie sa piekne ale jakos nie mozemy sie zaprzyjaznic.Bo ja to taka falkowa mama.I troche dendrobiowa tez.Super ze zrobisz pieniek!Nie moge sie juz doczekac 

Wiesz Kasiula, ja zawsze uwielbiałam Oncidia, tyle, że w powszechnej sprzedaży to tylko żółte popularne były a jak już zamawiałam coś przez internet to się zawsze na jakieś perełki nastawiałam, bo rzadki, bo piękne. Tak więc wynagradzam sobie to dostępnością Cambrii właśnie i wyszukuję takie w których widać geny Oncidium. Nie przestawiam się, raczej o te gatunki poszerzam kolekcję. Falki zawsze u mnie będą ale nigdy nie będą jedyne
.

Fannie.bedziemy cudenka ogladac. 

Ta cambria wygląda jak z ... bibuły
A jaki storczykowy kącik!
Co to pośrodku stoi w tej dużej donicy? Wygląda jak wyrośnięty grudnik (?)

To grudnik Tomku a raczej kilka grudników w donicy - różnokolorowe
.

O jak różne, to widok musi być konkretny jak kwitną na raz!
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale cudeńka upolowałaś
I ta altana robiąca za wspaniały pokój dla storczy
Przecudne widoki

I ta altana robiąca za wspaniały pokój dla storczy

Przecudne widoki

- wiolamanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Andziu wspaniały kącik storczykowy
Katlejka piękna rzeczywista i przerobiona z oczkami
życzę spełnienia planów odnosnie pnia epifitycznego

Katlejka piękna rzeczywista i przerobiona z oczkami

życzę spełnienia planów odnosnie pnia epifitycznego

- Alice 12
- 1000p
- Od: 7 lip 2013, o 19:44
Piekne to oncidium, wiem z wlasnego doswiadczenia ze za dobra opieke potrafia sie one odwdzieczyc pieknymi wlasnymi kwitnieniami
Dendrobium tez jest bardzo sliczne, niestety one bardzo krotko kwitna 
No i storczykowy kacik tez robi wrazenie i jeszcze duzo miejsca do zapelnienia

No i storczykowy kacik tez robi wrazenie i jeszcze duzo miejsca do zapelnienia

Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu piękna jest ta Cambria..
Jej kolor mnie zachwyca,taki niespotykany..
Domek dla storczyków pięknie się prezentuje..
Można tam zgromadzić pokaźną kolekcję,czego Ci życzę.. 

Domek dla storczyków pięknie się prezentuje..

Pozdrawiam Mariusz3357
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Aniu piękna na Twoja katleja.. Coraz bardziej urzekają mnie te kwiaty i mam nadzieję dokupić jakieś
Doświadczenie z nimi żadne, no ale..
wiem kogo pytać
Twój kącik storczykowy też zrobił na mnie ogromne wrażenie, to super mieć taki kawałek przestrzeni dla siebie i kwiatów, gdzie kwiatów nigdy za wiele
Może i ja kiedyś dostąpię podobnego zaszczytu 

Witajcie kochani w moim skromnym wąteczku
. Miło mi czytać tyle sympatycznych wpisów i pochwał
.
Tomku, grudniczek kwitł już wieloma kolorami obficie choć nie jestem pewna czy akurat kwitły wszystkie. Widok faktycznie ładny
.
kamikami26, dziękuję
. Na giełdzie zależy jak się trafi, nieraz lipa i innym razem na prawdę perełki ale też myślę, zależy, co kogo interesuje.
Alice, miło mi czytać te słowa od Ciebie właśnie, gdyż Twój wątek przeglądałam już kilka razy. Lubię tam wracać i oglądać Twoje wiszące koszyki oraz pień - cudo
.
Mariusz, dziękuję. Faktycznie dość dużo roślin mogę tam zmieścić, chociaż już teraz mam co robić przy podlewaniu tych z mieszkania i z akwarium. Już ostatnio wspominałam, że chyba po woli będę stopować, tym bardziej, że od września dojdą mi też inne obowiązki. Obiecałam sobie jedną roślinę w miesiącu ale to na razie są plany
. Pokusa jest zbyt duża...
.
Aniu, w imieniu katlejki dziękuję. Polecam te rośliny bo są na prawdę piękne. Dla mnie to niekwestionowane królowe orchidei. Jak będziesz miała jakieś pytania, chętnie odpowiem choć zaznaczam, że ekspertem nie jestem. Są tu na Forum koleżanki od których czerpałam wiedzę i to one za swoimi cudownymi kwitnieniami są ekspertem. jedna w czym mogę to pomogę
.
Co do kącika storczykowego, hmmm nie powiem, teraz mnie cieszy ale odziedziczyłam go raczej w wyniku porażki. Nie był spełnieniem marzeń
. Pomieszczenie było małą, przydomową kwiaciarnią (sklepem), który nie przynosił mi spodziewanych zysków i "biznes" musiałam zamknąć. To było raczej przykre doświadczenie, choć dziś, kiedy realizuje się tam moja pasja już mnie to cieszy i pierwotna porażka nabrała zupełnie innego wymiaru
.
Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia

Tomku, grudniczek kwitł już wieloma kolorami obficie choć nie jestem pewna czy akurat kwitły wszystkie. Widok faktycznie ładny

kamikami26, dziękuję

Alice, miło mi czytać te słowa od Ciebie właśnie, gdyż Twój wątek przeglądałam już kilka razy. Lubię tam wracać i oglądać Twoje wiszące koszyki oraz pień - cudo

Mariusz, dziękuję. Faktycznie dość dużo roślin mogę tam zmieścić, chociaż już teraz mam co robić przy podlewaniu tych z mieszkania i z akwarium. Już ostatnio wspominałam, że chyba po woli będę stopować, tym bardziej, że od września dojdą mi też inne obowiązki. Obiecałam sobie jedną roślinę w miesiącu ale to na razie są plany

Aniu, w imieniu katlejki dziękuję. Polecam te rośliny bo są na prawdę piękne. Dla mnie to niekwestionowane królowe orchidei. Jak będziesz miała jakieś pytania, chętnie odpowiem choć zaznaczam, że ekspertem nie jestem. Są tu na Forum koleżanki od których czerpałam wiedzę i to one za swoimi cudownymi kwitnieniami są ekspertem. jedna w czym mogę to pomogę

Co do kącika storczykowego, hmmm nie powiem, teraz mnie cieszy ale odziedziczyłam go raczej w wyniku porażki. Nie był spełnieniem marzeń

Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia

Aniu, to i ja się pozachwycam Twoim storczykowym kącikiem, o jakim niejeden może pomarzyć!!
Widać, że masz rękę do roślin, wszystkie są bardzo zadbane, a kolekcja jest bardzo różnorodna!! 

Pozdrawiam,
Marta
Marta
Martusia, dziękuję, staram się jak mogę w myśl zasady, że obficie i długo kwitną rośliny o dobrej kondycji i robię wszystko aby taką im zapewnić
.

Andziu, nieraz już odwiedzałam Twój wątek, ale dopiero dzisiaj zostawiam ślad. Bardzo podoba mi się klimat ukwieconej altanki.
W ogóle widać, że kochasz rośliny i masz do nich dobrą rękę. Będę Ci sekundować w ciekawych planach na przyszłość
W ogóle widać, że kochasz rośliny i masz do nich dobrą rękę. Będę Ci sekundować w ciekawych planach na przyszłość

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III