Mój wiejski bałagan.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wiejski bałagan.

Post »

Aż trudno uwierzyć w kwitnienie lwich paszczy,kiedy Ty je wysiałaś? ;:131 No i jak im musiałaś dogadzać ;:224 Chyba w sprzedaży jeszcze nie ma ;:185
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No własnie mam to samo zdziwienie co Mirka- lwie paszczki już? ;:oj
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Anetko.Dotarłam do Twojego wątku :) Jak ja uwielbiam te wiejsko-sielskie klimaty .Sama mieszkam na wsi,mam wkoło mnóstwo wolnej przestrzeni ,sąsiedzi nie zaglądają do okien :) Po prostu raj i moje miejsce na ziemi.Pewnie Ty też tak masz :)
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Anetko, zwierzaki boskie, ogród cudo, zazdroszczę Ci taaaakiej jabłoni, kiedyś to były drzewa, teraz kupienie wysokopiennych drzew, graniczy niemal z cudem, a nam tak by się chciało. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Witajcie :wit
Po przyjeździe w piątek na Zagórek ogarnęło mnie przerażenie ;:oj Noc z czwartku na piątek dała popalić roślinkom. Zmarzły mi wszystkie azalie( już całe w kwiatach zwiesiły smutno gałązki :( ), dalie wszystkie pomrożone, krzewy ( perukowiec, krzewuszka, paulownia, hortensje, nawet dzikie wino, które pięknie oplatało konary starej, uschniętej już jabłoni, wisiało smętnie. Orzech włoski już drugi rok nie będzie owocował( w tamtym roku było to samo :( )

W ten weekend wysadziłam koktajlówki i ogórki. Na reszcie parapety w domu zostały uwolnione ;:138 Mam nadzieję,że już przymrozków nie będzie.

Obrazek

Obrazek

Jak na razie w warzywniaku najlepiej się mają czosnek, sadzony jesienią i dymka

Obrazek

Marchew i pietruszkę dopiero teraz odważyłam się oplewić( wcześniej z lupą bym musiała). Może teraz ruszą. Ładnie z to rosną buraki i o dziwo przymrozek ich nie potarmosił :D

Dotarły wreszcie róże od p. Choduna Bonica, Friendship, Olympisches Feuer, Alexander MacKenzie i już siedzą dumnie na rabacie, a wraz z nimi szałwia błyszcząca, aksamitki i lobelia na obwódce

Obrazek

Obrazek [URL=http://www.fotosik.pl

Pnące Sympathie zgodnie dzielą rabatę z kannami. których pierwsza partia trafiła już na na miejsce docelowe. Resztę dosadzę w przyszłym tygodniu, bo już auto pękało w szwach :roll:

/pokaz_obrazek/5a81d02caebff1e9.html]Obrazek[/URL]

Obrazek

Całe szczęście. że mróz dla mieczyków okazał się łaskawy i mają się bardzo dobrze ;:138

Obrazek

Już za moment irysy pokażą swoją krasę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pięknie już kwitnie kocimiętka Obrazek

i dąbrówka Obrazek

Na rabatę z hostami i żurawkami podosadzałam begonię

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I widoczek skalniaczka. Nawłoć się strasznie panoszy. W przyszły weekend muszę ją trochę wziąć w karby :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po pracy M pędzi, co tchu na werandę. Mnie nie widać, bo robię zdjęcia, ale też popędziłam za nim :;230 :;230 :;230

Obrazek
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Atenko, gdzieś wyczytałam, że dalie zmrożone wiosną odbiją ze zdwojoną siłą. Szkoda, że tak nie dzieje się jesienią :)
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Z moją działką przymrozek obszedł się bardziej łaskawie. Oberwały aksamitki, fasolka szparagowa, dwa pomidory i dwie papryki. Całej reszcie się "upiekło".
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Irminko, dalie faktycznie już zaczęły wypuszczać młode, zieloniutkie pędy. Całe szczęście, , bo tyle karp, które wysadziłam, gdybym chciała zakupić i odtworzyć stan posiadania, to budżet rodzinny rozleciałby się jak grecka gospodarka :D

Halinko w mieście zawsze łagodniej mróz obchodzi się z roślinkami. Muszę się z tym pogodzić i wierzyć,że to już ostatni atak zimy w maju :;230 :;230
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

U mnie mróz też dokuczył daliom i to tak dziwnie, że jedna dostała od mrozu a druga rosnąca obok (20-30cm) juz nie. Lilie na szczęście ocalały, bo bym się zapłakała.
Pomidory wciąż w domu czekają na swoją kolej do gruntu, ale może jutro uda mi się coś posadzić? W sobotę robiłam ogrodzenie dla warzywniaczka-ochronne przed psami.
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Sosenki4 u mnie też ogrodzenie na warzywniak założone. Psica cały czas inspekcje w warzywniaku przeprowadzała :evil: Na razie prowizorycznie siatka plastikowa, ale w wolnej chwili M obiecał płotek z gałązek :D A mnie wystarczy raz obiecać i będę pilnować, coby się z obietnicy wywiązał :heja
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Barabella dziękuję za odwiedziny ;:196 Miło,że jesteś z łódzkiego, bo jakoś mało nas z tego rejonu. Hmmmm.....ciekawe dlaczego?
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Wiesz mnie tez padło duzo roslinek
U Ciebie jednak wesoło, kolorowo robi się w ogrodzie. Może znowu spróbuję wysadzić kolejna partię pomidorów i dyń?
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Ewuniu, cały czas śledzę wątek meteorologiczny carlosa i zapewnia, że do końca sierpnia nie będzie już przymrozków ...uff.... więc śmiało wysadzaj :D
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
__asiulka__
200p
200p
Od: 3 maja 2012, o 21:45

Post »

Ale cudnie u Ciebie :) Tak sielsko - anielsko. Uwielbiam takie rustykalne klimaty :) I marzę o domku na wsi.
Na razie wymieniliśmy Wrocław na małe miasteczko, następny krok to będzie zamiana miasteczka na wieś :) Wieś jakąś odległą od cywilizacji, cichą, z=e śpiewem ptaków i rechotaniem żabek :)
Jeszcze raz napiszę, przepięknie masz ;:138
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Asiu,dziękuję za odwiedziny. Od razu cała rosnę jak ktoś dostrzega urok Zagórka ;:138
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”