Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basiac
100p
100p
Od: 20 lut 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6

Post »

I ja dołączam do grona oczekujących.Mam nadzieję. że nie będę żałować, że nie pojechałam. ;:71
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zgodnie z obietnicą wpadłam na chwilę by zaspokoić Waszą ciekawość.
Najpierw jednak odpowiem na wcześniejsze posty, bo mam spore zaległości :oops:

Jacku to różowe o które pytasz to chyba żagwin...Natomiast ta druga gęsiówka po lewej to jest lekko różowa, a nie biała jak to widać na zdjęciu. Naradka i owszem wydłuża z czasem pędy kwiatowe. Nie pamiętam czy to naradka murowa czy odroślowa. Tulipany botaniczne wszystkie są urocze.

Dziękuję Halinko! Szachownica kostkowana ponoć lubi wilgoć. U mnie rośnie w tak skrajnych warunkach ( nawet pod brzozą), że aż dziw. Niestety większych sukcesów w jej uprawie nie mam. Te co pokazywałam to nabytek jesienny. Zobaczymy czy teraz lepiej wybrałam im miejsce.

Ewuniu tyle już kupiłaś, że i targi Ci nie potrzebne...Ciekawa jestem co kupiła Ela.

Basiu szachownica to nieduży, ale efektowny kwiatek. Warto mieć. Poza tym to cebula i raczej nie wymagająca. Jeśli chodzi o naradkę to jest maleństwo i na rabacie nie widać jej. U mnie rośnie na skalniaku i też jest mało widoczna póki nie kwitnie.

Janku a ja zawsze myślałam, że to biała jest rarytasem a nie bordowa :roll: Z tymi zapewnieniami sprzedających to tak właśnie bywa - mówią to co my chcemy usłyszeć.

Krysiu czyli z pieleniem mamy podobnie :wink: Też potrafię wypielić to co sama posieję. A samosiejki wypielone to już u mnie standard. Mam kilka roślin których siewki rozpoznaję i te mają szanse na przeżycie.

Krysiu-Ignis - u mnie nie pokazały się sadzone jesienią szachownice uva-vulpis takie drobne bordowo-żółte :( I chyba już nie wyjdą...

Oliwko cieszę się, że już jest OK. No cóż...Nie zawsze kupujemy to co chcemy. Pomyłki zdarzają się wszędzie.

Asiu czyli Twoje Waciki nie tylko piękne, ale i pożyteczne. Istna broń biologiczna.

Witaj Ogla! Dziękuję za odwiedziny. Śpieszę donieść, że za murkiem jest moje wrzosowisko. Na ten cel przeznaczyłam róg działki. Może na innych zdjęciach będzie to lepiej widać. Murek jest dziełem M i umożliwił stworzenie małego zbocza.

Iza gołe ślimaki są nie dość, że paskudne to jeszcze nienażarte. W zeszłym roku prawie ich u mnie nie było i wolałabym żeby tak zostało. Upilnować nic się nie da :evil: O targach już Ci napisałam. Jeśli się wybierzesz to na pewno coś dla siebie znajdziesz.

Elu, Agness, Basiu - pogoda była cudna, sprzedających i towaru więcej niż przypuszczałam. Jak zwykle o tej porze było mnóstwo rabatowych i jednorocznych, które mnie absolutnie nie interesowały. Mimo wszystko kupiłam więcej niż rok temu. Udało mi się nawet spełnić swoje roślinne marzenia. W tym to o magnolii gwiaździstej :tan Było sporo bylin, które chciałabym mieć ale...nie można spełniać swoich marzeń hurtem :) Poza tym w połowie czerwca będą kolejne targi i też muszę mieć co kupić. Dzisiaj zwyciężyła dusza kolekcjonera - dokupiłam kolejne 3 odmiany zawilców gajowych. A do tego trafiłam zawilca letniego ;:oj Kolejne moje forumowe chciejstwo kupione dziś to miłek amurski i epimedium lilafee, a także orliki skalne.
Basiu aż się uśmiechnęłam sama do siebie gdy zobaczyłam na jednym stoisku dwie różne sasanki w jednej doniczce i oczywiście kupiłam je ;:108

A oto moje skarby:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakupy dopełniły cebulki - mieczyk botaniczny "Atom" i 2 lilie po 2 zł za szt.

Zdjęcia z działki może uda mi się pokazać jutro. Wszystko rozkwita w oczach. Robi się cudnie :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś zakupy wspaniałe, kupiłaś prawdziwe niespotykane perełki :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Gratuluję zakupów :D
Zamawiałam miłka amurskiego przez net i w zasadzie tylko z jego powodu kupiłam trochę innych roślin. W przesyłce zabrakło tylko miłka :( Wymarzły wszystkie w szkółce ;:145
M się zapiera, że na żadne targi w tym roku nie jeździmy ;:145
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Izuniu jedziemy ;:138 :heja ;:65 Mam nadzieję że jeszcze coś dla mnie zostawiłaś :wit
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Izuś udało Ci się kupić ciekawe roślinki , u siebie takich rarytasków nie widziałam jak pisałam ,targi były ubogie :roll:
piszesz że w czerwcu kolejne wow nic tylko pozazdrościć ;:oj
Temperatury letnie , o 7 rano 29 stopni szaleństwo :roll: w ciągu kilku dni ogród mam zielony i ukwiecony a byłam do tyłu ze wszystkim :;230
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Izuniu, świetne zakupy. Prawdziwe rarytaski.
Ho, ho... dwa kolory sasanki w jednej doniczce. To Ci się udało.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Te sasanki to taki Bonus :)
Cudne zakupy .. niektóre roślinki widzę po raz pierwszy ...
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Iza - wspaniałe zakupy ;:138 ;:138
Do Starego POla wybieram sie w czerwcu, jak sie nic nie pokręci, teraz nie mogłam bo dzisiaj byłam na komunii u chrześnicy w Toruniu, a to jednak kompletnie z drugiej strony ;:7
Awatar użytkownika
basiac
100p
100p
Od: 20 lut 2011, o 13:06

Post »

Zakupy super udane.Anemony wpisuję na listę chciejstw.W czerwcu to już na pewno wybiorę się do Starego Pola.Mój portfel odżyje po majowych zakupach na forum :tan .
Marzy mi się magnolia, ale muszę poczytać coś o niej,żeby kupić i nie stracić jej gdyby coś nie pasowało.
Wiesz może w jakich dniach czerwcowe targi?
Awatar użytkownika
elutek63
100p
100p
Od: 27 lis 2011, o 21:39

Post »

Witam Cię Izo :D Nareszcie postanowiłam się odezwać. Ewa mnie do tego zmusiła ;:124 Myślę o założeniu wątku jeszcze w tym sezonie :D
Pozdrawiam.Elżbieta.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Izo :wit Widzę zakupy udane i bardzo ciekawe roślinki ci przybyły .Ciekawych roślin teraz sporo było ,bo to czysto ogrodnicze targi były ...no ciuchy i inne duperele jak zawsze :;230
16?17.06 będą kolejne Targi w Starym Polu .Będzie więcej maszyn i innych rzeczy ,ale roślinki jak zawsze tez się pojawią
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję! Zapomniałam dodać, że kupiłam też serduszkę białą - moja wciąż nie wyszła po zimie :(
Targi targami, a na działce istna eksplozja barw. Dzięki letnim temperaturom wszystko ruszyło z kopyta.

Andrzejku dzięki za przypomnienie terminu. Muszę sprawdzić grafik kiedy będę mogła jechać. Mi maszyny i ciuchy wcale nie przeszkadzają, bo raczej łażę tylko po części gdzie wystawiają rośliny :;230
Witaj Elu! Nareszcie! Ciekawa jestem Twoich targowych łupów. Na wątek czekam z niecierpliwością.
Basiu - kombinuj wolną chwilę i wpadnij do mnie. Zawilców jest cała masa różnych - małych i dużych. Warto je mieć. Należą do roślin niewymagających. A może w czerwcu uda nam się razem pojechać...
Aguś - rozumiem - siła wyższa. W czerwcu daj znać czy będziesz.
Miiriam - ja zrobiłam :shock: na widok listy Twoich zakupów :D
Halinko - sama nie wiem jak je wypatrzyłam w tej masie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze rosło u mnie.
Elu - pogoda faktycznie zwariowana. Uwielbiam targi w Starym Polu. Podejrzewam jednak, że wszędzie Ci sami wystawcy jeżdżą. Czy mówi Ci coś nazwa Wipsowo? To gdzieś koło Ciebie?
Iza - mam nadzieję, że pojechałaś i nie żałujesz.
Ewa - miałam sporo obaw przy zakupie miłka, ale byłam tak zaskoczona i szczęśliwa, że pomyślałam sobie "raz kozie śmierć". Zobaczymy czy poradzi sobie u mnie. Powinien, bo tani nie był :roll:
Agness - zobaczymy jak te "perełki" będą u mnie rosły. Czy Ty nie masz czasem takich zawilców letnich?

Rzut oka co się dzieje na działce:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

tu.ja pisze: Rzut oka co się dzieje na działce:

Pięknie się dzieje ... oj , pięknie :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

A u mnie wychodzi :tan Żółte epimedium :tan Tylko dużo mniejsze od Twojego. To drugie, niestety, nie chce się pokazać, ale jestem bardzo zadowolona, że choć jedno chce rosnąć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”