Moja domowa zielenina

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja domowa zielenina

Post »

Dominiko,bardzo ciekawa jest ta haworthia, nie widziałam takiej roślinki. A ten pięknie kwitnący kwiat to rzeczywiście podobny do azalii jak pisze Tesia.
Tylko te listki cos mi nie pasująObrazek
Co by to nie było o i tak jest to piękna roślinka
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Gratuluję pędziku na haworthii ;:63

Też myślę, że to azalia...jakaś "variegata"...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

też obstawiałabym azalie :D
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit mi na gardenije wyglóda,może się myle.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

Dziękuje wszystkim za pomoc w rozpoznaniu kwiatka, z tych dwóch możliwości które podałyście bardziej pasuje do azalii, bo jednak gardenia to troszkę inne liście ma. Jednak mimo poszukiwań nie znalazłam w internecie zdjęcia takiej, które miałaby liście takie jak moja. No nic to, przynajmniej dopóki nie dowiem się dokładnie co to za rodzaj to będę myślała, że jest niezwykła i jedyna w swoim rodzaju :wink:
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

spróbuj wpisać ...wariegata, może się się pojawi, a jeśli to azalia, to musisz pamiętać, że ona jest kwasolubna ;:108
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Tak trzymaj ;:333
Domimika
500p
500p

Post »

No pokazują się, ale liście mają jednak inne. A co do zajmowania się azalią- to kwiatek mamy, więc jej podpowiem, ale nie wiem czy się zastosuje, ona zawsze musi mieć wszystko po swojemu :wink: A jeśli chodzi o opiekę nad kwiatkiem- inne sugestie mile widziane, choć znając życie jak przekwitnie to mama wyrzuci albo wywiezie babci żeby wsadziła sobie do ogródka, zawsze tak robi :roll:
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

jakbym o mojej mamie czytała - "...Iza przyjedź, kwiatka mi trzeba przesadzić..." :;230
Domimika
500p
500p

Post »

To nie jet tak, że moja mama nic przy nich nie robi, ona po prostu uważa, że jak już coś ma stać na parapecie- to coś okazałego i nie za dużo, więc na parapecie ma u siebie tylko dwa storczyki i dzbanecznika- którego nie chciała, ale jak już tata wydał na niego tyle kasy (bo to on kupił pierwsze owadożerne), to co miała zrobić, polubiła go dopiero jak pokazały się dzbanki. (O właśnie, nie pokazywałam jeszcze i się nie chwaliłam, że moje dwa inne dzbaneczniki też zaczęły dzbankować.) No i tymi swoimi kwiatkami się zajmuje, choć zawsze to robi na wyczucie- nie bierze pod uwagę jakiś informacji które usłyszy w tv albo wyczyta w gazetach. I o dziwo zawsze jej wszystko ładnie rośnie.
Na moją zieleninę mówi "zdechlaki" albo "lichoctwo", połowę to by na moim miejscu wyrzuciła. A jak przyniosę coś nowego to ona zawsze mówi: "To jakiego wyrzucasz, żeby postawić tego nowego?" I powtarza tylko, że za mały metraż, żeby pomieścić moje wszystkie hobby :?
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

no to trochę dziwna ta twoja mam, ale widać że skoro jej rosną to ma intuicję, albo tylko tak mówi żeby się nie przyznać, że skorzystała z jakiejś rady - a w ogóle to te mamy nas nie rozumieją, moja na szczęście już się pogodziła z moim fiołem i nie słyszę już "...a po co ci tyle kwiatków..."
Domimika
500p
500p

Post »

Może i trochę dziwna, ale i tak najkochańsza na świecie ;:167 Bo co by było, gdyby też była maniaczką wszystkiego, co zielone? Ilość roślinności w naszym domu przekroczyłaby granice zdrowego rozsądku i część kwiatów musiałabym sobie do łóżka wsadzić :wink: We wszystkich innych sprawach mogę na nią zawsze liczyć, ona zawsze dla każdego ma dobre słowo, a jak jedziemy gdzieś w odwiedziny do rodziny, to to jest "najulubieńsza" ciocia wszystkich kuzynów i dzieciaków, nawet niekoniecznie tych z rodziny. Podziwiam ją za to, że ma zawsze dobry humor, nawet jak jest zmęczona albo źle się czuje to uśmiechnie się i spyta, czy nie zrobić mi nic do jedzenia. Dobra, to tyle o mojej mamie, jakaś sentymentalna się zrobiłam.
Dobranoc Izko, ja lecę spać, bo jutro egzamin końcowy z francuskiego, więc trzymaj za mnie kciuki :wit
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

najważniejsze że się z mamą rozumiecie, bo ja na moją nie zawsze mogłam liczyć a teraz wolę o istotnych sprawach z nią nie gadać - wolę tu posiedzieć

trzymam kciuki mocno a ty wypocznij :wit
Awatar użytkownika
dagg
500p
500p
Od: 9 mar 2012, o 09:20

Post »

http://img825.imageshack.us/img825/2613/d0011558.jpg czy twój pluszak to nie mięta cytrynowa? kupiłam dziś coś takiego, do złudzenia przypomina Twoją roślinkę i jest mięciutka jak kaczuszka ;:167
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

jak egzamin poszedł - bo mnie palce już bolą - mogę puścić?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”