Moje Kronenburgi wyglądają .. no tak właśnie.
Może mają więcej białego pod płatkami, ale w deszczową pogodę róża czasami zmienia kolor.
Albo nie mam Kronenburgów wcale

ambo - wkleiłam
Kupowałam ją w dziale bylin, delphinum pacific bride (nazwa była częściowo zasłonięta więc brakuje jakieś liter (2-3) pomiędzy "pacific", a "bride". Marysiu zerknij do mojego albumu, ostatnie aktualnie zdjęcie przedstawia właśnie tę ostróżkę. To chyba ta samakania pisze:Ja również mam tę ostróżkę - jest taka śliczna, że aż szkoda, że to jednoroczna roślina.
Olu,Kocina pisze:Krysiu, a Monaco nie jest bardziej czerwona?
Moje Kronenburgi wyglądają .. no tak właśnie.
Może mają więcej białego pod płatkami, ale w deszczową pogodę róża czasami zmienia kolor.
Albo nie mam Kronenburgów wcale ...
ambo - wkleiłam
Kaniu - ja ją kupiłam jako bylinękania pisze:Ja również mam tę ostróżkę - jest taka śliczna, że aż szkoda, że to jednoroczna roślina.
Krysiu - bEdą - tylko nie wiem kiedy. Strasznie cierpię na brak czasu. Ale nie narzekam - jutro piątek i wyjazd na działkęIgnis05 pisze:Marysiu,fajne zdjęcia z wizyty u Franka. Będzie więcej ?
![]()
Czy to na pewno Nostalgia ? Moja wygląda jakoś inaczej.
Marto - kupiłam ją jako Nostalgię, ale przecież nie jedną pomyłkę popełniono podając nieprawidłowe nazwy róż. Nie jestem na tyle biegła w znajomości odmian - aby z Wami dyskutowaćKocina pisze:Ja jeszcze za Krysią dopytam: to nie jest Kronenburg?
Śliczna jest - prawda? No oczywiście wolałabym, żeby była bylinąBufo-bufo pisze:też kupiłam tę ostróżkę..
Empuzo - byłyśmy z Grażynką-Księgową kilka tygodni temu. To cudowne miejsce, zwłaszcza- jeśli ktoś lubi drzewaempuza pisze:Marysiu fotki jak zwykle cudowne!![]()
Powiedz czy byłaś może w Arboretum Wirty?
Tyle słyszałam o tym miejscu.
Krysiu - chyba sobie ze mnie żartujesz, jak bym mogła!Ignis05 pisze:Mam nadzieją Marysiu, że mnie nie pogonisz za te dywagacje na temat róż.![]()
amba19 pisze:Empuzo - byłyśmy z Grażynką-Księgową kilka tygodni temu. To cudowne miejsce, zwłaszcza- jeśli ktoś lubi drzewaempuza pisze:Marysiu fotki jak zwykle cudowne!![]()
Powiedz czy byłaś może w Arboretum Wirty?
Tyle słyszałam o tym miejscu.
Krysiu - to ten pączek, który pojawił się już u mnie. Wygląda na to że może nie będzie jedynyIgnis05 pisze:Marysiu,piękne pokazujesz lilijki i liliowce.
Widzę, że zakwitła Ci znowu Versicolor.............A te śliczne, białe, kwiatowe motylki , czy to kosmos ?
![]()
Wybierz się koniecznie - a nie zapomnij aparatuempuza pisze:amba19 pisze:empuza pisze:No to super!
Będąc w Sworach to na pewno się tam wybiorę.
Dziękuję.