Leśny ogród Elli - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Leśny ogród Elli - 2011

Post »

Lila - róże moje ukochane ;:167

Inca Puzzle

Obrazek

All American Magic

Obrazek

NN od Ismeny

Obrazek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Elu-susza u Ciebie jak i u nas....dzis oplewiłam troszkę ale ciężko szło a teraz cały czas woda się leje....czas posadzic cebulki a tu tak sucho,może jutro jak nasiąknie....ale co za wodę zapłacę to tylko ja wiem ;:223
A na dżemik się wpraszam....mniammmm
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Jasminodies
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 maja 2011, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ellaa pisze: To ten:
Obrazek

Eluś- bardzo dziękuję Ci że w ogóle prowadzisz ten wątek - bardzo lubię tu zaglądać.
Witaminy na zimę w spiżarce wyglądają bardzo zachęcająco - aż ślinka cieknie ;:180
Do mojej kolekcji z pewnością trafi wspomniana przez Ciebie biała 'Gentle Shepherd'
Obrazek
'Inca Puzzle' też chyba u mnie zagości.

Co do swojego wątku - może za rok - dwa zdecyduję się swój wątek założyć - na razie jednak niewiele mam do pokazania wszystko jest maluśkie.
Ale - już czuj się ZAPROSZONA! ;:196

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Elu widzę, ze prace u Ciebie na całego :D i w ogródku i w kuchni :D Ja też uwielbiam zamykać smaki i zapachy lata w słoiczkach :D Teraz u mnie przyszedł czas na winogronka.....robię soczki :D
Cudne liliowce pokazujesz.....Inca Puzzle bajeczny.....chociaż i pozostałym nic nie brakuje :D
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wieczorową porą...hmm....raczej już nocną :wit

Dzisiejszy dzień upłynął mi pod znakiem przesadzanie roślin do większych doniczek.....sporo tego mam w mojej 'szkółce', jeszcze mi na jutro zostało.... :roll:

grazynarosa22 pisze:Witaj Elu-susza u Ciebie jak i u nas....dzis oplewiłam troszkę ale ciężko szło a teraz cały czas woda się leje....czas posadzic cebulki a tu tak sucho,może jutro jak nasiąknie....ale co za wodę zapłacę to tylko ja wiem ;:223
A na dżemik się wpraszam....mniammmm
Grażynko - czuj się zaproszona na słodkości z witaminkami :) :wink:
Pogoda nie rozpieszcza w tym roku naszych rośliny....jak nie pora deszczowa, to teraz pora sucha....tak czy tak, rośliny cierpią..... :evil:
Ja mam wodę własną, ze studni za darmo, ale pompa za darmo nie pracuje....rachuneczek za prąd będzie.... :?

Z cebulkami już się uporałam, teraz tylko czekać na wiosnę ;:108
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oczy mi się kleją po pracowitym dniu....idę powitać podusię ;:19 ....dobrej nocki....ale jeszcze na dobranoc kilka fotek, których nie pokazywałam.

Na pozostałe posty postaram się odpisać jutro ;:108

NN od Ismeny
Obrazek

All American Magic
Obrazek

NN
Obrazek

Catherine Woodbery
Obrazek

Outrageous
Obrazek

NN
Obrazek

Night Embers
Obrazek

Nob Hill
Obrazek

Cherry Cheeks
Obrazek

Gentle Shepherd
Obrazek

Purple Passage
Obrazek
Jasminodies
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 maja 2011, o 13:07

Post »

;:132
Do listy dopisuję All American Magic, Purple Passage, Catherine Woodbery.
Mój mąż już się nie denerwuje tylko ze mnie śmieje 'gdzie Ty to wszystko posadzisz?'
ech...
Powiedz mi proszę gdzie mogę kupić te wszystkie kłącza?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jasminodies pisze:Eluś- bardzo dziękuję Ci że w ogóle prowadzisz ten wątek - bardzo lubię tu zaglądać.
Co do swojego wątku - może za rok - dwa zdecyduję się swój wątek założyć - na razie jednak niewiele mam do pokazania wszystko jest maluśkie.
Ale - już czuj się ZAPROSZONA! ;:196 Pozdrawiam
Kasiu dziękuję za zaproszenie do Twojego ogrodu, zjawię się w nim jak tylko dasz mi znać, ale dlaczego chcesz tak długo czekać z założeniem wątku....niektórzy pokazują od początku jak powstaje ich ogród, od podstaw, i bardzo fajnie się ogląda taką metamorfozę.
Ja żałuję, że nie mogę pokazać jaki był początek mojego ogrodu....nie miałam wówczas aparatu....dość powiedzieć, że był tu zachwaszczony warzywnik z kilkoma krzaczorami porzeczek i agrestów :lol:

Kasiu nie masz za co dziękować, to ja Tobie dziękuję, że chcesz do mnie zaglądać ;:196 ;:167

Swojemu M powiedz, że wszyscy ogrodnicy mają 'gumowe ogrody', w których wszystko się zmieści :;230 :wink: :idea:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Elu widzę, ze prace u Ciebie na całego :D i w ogródku i w kuchni :D Ja też uwielbiam zamykać smaki i zapachy lata w słoiczkach :D Teraz u mnie przyszedł czas na winogronka.....robię soczki :D
Cudne liliowce pokazujesz.....Inca Puzzle bajeczny.....chociaż i pozostałym nic nie brakuje :D
Agnieszko zima już niedługo, a w zimowe wieczory takie smakołyki smakują wybornie.... :wink:
Soczki z winogron robisz....pewnie masz swoje....nie robiłam jeszcze takich, za to z malin mam sporo słoiczków i buteleczek....w sam raz na jesienne chłody do herbatki.
To prawda....Inca jest bajeczny ;:108
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak teraz wygląda lewa część nowej rabaty, nad którą ostatnio pracowałam.
W tym roku, to już koniec prac nad nią, ale to dopiero 1/3 całej jej długości :roll:
W przyszłym planuję posadzić tam, z prawej strony, sporo liliowców, które jeszcze mam w doniczkach, a w strefach cienia hosty....sporo pracy przede mną :roll:
Zielone obrzeże wyznacza granicę, za którą mój pies nie ma prawa wejść....to otwarty teren gdzie, do tej pory, mógł wszędzie chodzić....jak na razie działa :!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
klio
500p
500p
Od: 31 sie 2010, o 12:08

Post »

Rabatka pierwsza klasa, a ja nie mogę wyjść z podziwu nad ziemią z Twojego ogrodu. U mnie wyschnięta glina przypomina spękaną skałę i prosi o deszcz. Niewiele mogę zdziałać konewką.
Pozdrawiam. Krystyna.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Eluś powstała piękna nowa rabata ;:138 Piesek musi być bardzo ułożony, jeśli wie, że nie można wejść na rabatkę i respektuje ten zakaz :D
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

klio pisze:Rabatka pierwsza klasa, a ja nie mogę wyjść z podziwu nad ziemią z Twojego ogrodu. U mnie wyschnięta glina przypomina spękaną skałę i prosi o deszcz. Niewiele mogę zdziałać konewką.
klio - fajnie, że Ci się podoba moja rabatka ;:196
Ziemia u mnie słabiutka, piaseczki, to co na rabatkach, to ziemia gliniasta + torfowa z worka + kompościk + obornik suszony lub granulowany, to wszystko do kastry, szpadelek w łapkę i mieszanko....jak się ładnie wszystko wymiesza, do dołu, i tak aż się dół zapełni....jest z tym sporo pracy, dlatego powstawanie rabat u mnie długo trwa :lol:

Sucha ziemia gliniasta jest jak beton, ciężko ją ukopać, wiem bo mam taką na kupie..... przez tą suszę wyschła jak diabli, ledwo daję radę szpadlem po trochu odciachać :evil:
Nie zazdroszczę Ci latania z konewką, to syzyfowa praca....podobno w środę a padać, też na to czekam ;:108
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Eluś powstała piękna nowa rabata ;:138 Piesek musi być bardzo ułożony, jeśli wie, że nie można wejść na rabatkę i respektuje ten zakaz :D
Aguś - staram się, staram, żeby rośliny ciekawie się komponowały....a jak coś mi nie będzie pasowało, bo to różnie bywa, to przesadzę w inne miejsce :wink:
Briardy, to inteligentne psy, a mój, to przecież pies ogrodniczki, i od lat go uczę, że tam gdzie rosną rośliny na rabatkach, nie wolno mu wchodzić.
Sam się dziwię, że on tak dobrze wie o co mi chodzi ;:108
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ellaa pisze: Eluś piszesz tak zawile, że nie wiem o jakie to 'brzydale' Ci chodzi :( :?:
No cóż sorki że nieczytelnie było :roll: o liliowce mi chodziło ale nie ważne :wink:
Fajna rabatka , będzie pięknie ;:138 skoro to dopiero 1/3 dzieła to jeszcze troszkę przed Tobą ale na efekt warto poczekać ;:65
Moja psina nie ma ograniczników ale i tak spisuje się na medal poza jednym miejscem gdzie jej trasa przebiega akuratnie przez żurawkę , biedne toto rozkraczone rozłamane :;230 sposobu na zmianę trasy nie ma więc psina dalej będzie kroczyć tą drogą a ja będę reanimować żurawkę ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”