Miłeczko już niedługo i wszystkie żabiate i nie tylko pójdą spać, dziś już tak zimno

mąż rano skrobał szybę w aucie
Aniu niestety już długa nas to piękne słoneczko nie pocieszy, podobno od poniedziałku ma być ponuro i deszczowo
Aniu ja tak sobie myślę, że to piękno jesieni ma nas właśnie przygotować do smutnej, białej zimy, tyle tych cudownych barw wokoło, żebyśmy się nimi nasycili i żeby zima nam szybciej i lżej minęła
Krysieńko dziękuję

oby jeszcze to piękne słoneczko pozwoliło nam się cieszyć urokami jesieni- jak najdłużej.
Dorotko, mój osobisty księciunio nie byłby zbyt zadowolony, gdybym drugiego ukrywała pod postacią żabinka

Ale powiem szczerze, że ta żabka bardziej mi na księżniczkę wygląda
Zenku dziękuję

ze zdrówkiem już ok, ale nie bardzo mogę jeszcze popracować w ogródku, bo jest tak zimno, że ledwie zaleczone choróbsko zaraz wróci, obawiam się, że w tym roku uda mi sie zrobić tylko konieczne prace, a moje zamierzenia reorganizacji rabat będą musiały poczekać do wiosny
Bożenko, jak Ci się uda zdemaskować hortensję, to będę bardzo się cieszyła, ale jak nie to też nic się nie stenie, trudno... Ważne że jest naprawdę ciekawa i piękna i dobrze rośnie. A wiosną sadzonka pojedzie do Ciebie

w końcu będę miała czym się zrewanżować
Mój rozchodnik jest też bordowy, ale słoneczko pieknie go rozświetla i wydaje się taki aż czerwoniasty
Grażynko taka żabia ślicznotka po raz pierwszy zawitała do mojego ogródka i to od razu na stół na tarasie...imprezowa taka
Jacku dziękuję, u mnie już ok

Zabka jest prześliczna i zrobiła mi prawdziwą przyjemność swoją wizytą, ja bardzo lubię żaby, przeważnie odwiedzaja mnie takie zwykłe, ale jak dla mnie też piękne