Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Paweł moje hibki, jako nieliczne roślinki zimowały już u mnie, zupełnie nie okrywane. Nieco przemarzły, ale jakoś dały radę biedaczki :uszy
Miłka wejdź na poddasze ;:180 piękny widoczek się szykuje.
Dorotko, wrzosy ustawiłam do skrzyń drewnianych przed domem, po usunięciu jednorocznych była pustka :roll: Dołożyłam iglaste, które muszą przezimować w donicach. Tak ma być, co sądzicie?
Obrazek

Sterasi nabywaj :uszy
Graziu, jeśli są krety, to i ziemia dobra. Właśnie z kretowisk do roślin domowych nalepiej się nadaje, słyszałam.
Gieniu, to jest belamkanda, o której pisałyśmy na pw.
Romku, to są zachody słońca :uszy wschody głównie przesypiam. O wykopywaniu cann i wielkości ich kłączy czytałam, zobaczymy ile lat wytrzymam :;230 ale muszę powiedzieć, ze moim zdaniem one są cudne i warte zachodu.
A tu mam ilustrację, którą cyknęłam przedwczoraj, malutkie całkiem kłaącze urosło w taką roślinę
Obrazek

będzie co dzielić, a to Stuttgart :uszy
Kasiu myślę, ze taka 70 cm warta swojej ceny, moja wycenione na 140 i .... jak wróciłam wczoraj z pracy, wkopana na wyznaczone miejsce :lol: teraz tylko do szkółki zapłacić trzeba pojechać :;230
Aniu, jestem ciekawa, jak u mnie będą rosły wrzosy, wokół margiel ;:223
Moniczko, witaj :wit dziękuję za miłe słowa. U mnie nie ma zapasu kamyczków, za wszystko trzeba płacić. WIęc jakby nie patrzył kora tańsza ;:136
Przygoda z trawami się zaczęła, a tę czerwona kupiłam w szkółce z komentarzem, nie przetrwa zimy. A co tam zabiorę do domu, bo przepiękna. Nazwę zna z pewnością Marta, bo ja nawet nie usłyszłam zmiarzając i przebierając wśród dostępnych okazów.
Co do różanej rabaty, zamierzam kończyć ją w przyszym roku, a zimą podejmę decyzję co tam w nóżki różyczkom :;230
Steasi będziemy więc w kontakcie, mamy całą jesień i zimę na pomysły.
Aguś
dziękuję, u Ciebie to dopiero wrzosy :
Zmierzyłam kwiat trytomy, 20 cm, obiecuję, że to już ostatni raz :;230
Obrazek

A teraz tradycyjnie ... widoczki
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie ostatni :( Są śliczne, pokazuj jak najczęściej, bo moje będą mnie cieszyć dopiero za rok.W takim razie czekam na Twoje inspiracje :wit
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na dłuższą metę kamyki tańsze, korę co roku musisz dosypywać

Trytoma zjawiskowa szkoda że nie ma ich w różowym kolorze.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Monisiu weź pod uwagę też to, że kora idzie w ziemię z biegiem lat gniję.Z kamieniami jest gorzej- idą w głąb a potem jest ciężko cokolwiek wsadzić.Wiem bo miałam to i to i zostałam ostatecznie przy korze.Kamyków też trzeba dosypywać :wink:
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Też sobie odpuściłam z cannami , jakieś trzy resztkowe mam , jakoś znacznie lepiej idzie mi zimowanie dalii.

Twoje widoczki pogodowe jak zawsze piękne
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu przepiękna trytoma. :roll:
Szkoda,że u mnie nie chcą zimować.
Śliczna kompozycja iglakowo- wrzosowa w skrzyni.
:)
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A dlaczego te iglaki mają zimować w doniczkach? Co jest? Brak koncepcji czy chęci do roboty? Ani o jedno, ani o drugie raczej nie podejrzewam :D
Żółta trytoma jest super i możesz ją pokazywać codziennie!
No wskakuj na ten sprzęt do ćwiczeń, krzepa Ci się przyda przy wykopywaniu tych kann :)
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Joluś ja już się boje przechowywania tz braku miejsca ale czego się nie robi dla ulubieńców a canny ładnie Ci się rozmnożą :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Jesień na tarasie... a trytoma sieje słońce. Pokazuj ją, pokazuj, po tyle w niej energii... No i tak sobie patrzę, i widzę, że trytoma ma bardzo ładny widok na świat :D
Przy paciorecznikach faktycznie będzie trochę roboty... Ale jak napisał Romek cierpliwość kończy się w granicy 20-30 kg :;230
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Jolu kompozycja w skrzynce wyszła super. W donicy i zimą będzie ciekawie.
A sosenkę skrzaty ogrodowe wkopały pod Twoją nieobecność. :;230
Pewnie tym skrzatom bardzo się spodobała :wink:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Cudowna trytoma :) a kompozycja w skrzyneczce bardzo ładna :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Paula, miałam już trytomy w tym roku, ale takiej wysokiej (kwiatostan z 150, a kwiat 20 cm) jeszcze nie miałam, jak to cieszy, kiedy inne roślinki szykują się już na jesień, a inne na kompostowniku :roll:
Szukamy inspiracji na różaną rabatę, jeden problem, kolory neutralne, czy intensywne?
Monika, Paula, co będziemy tu dyskutować o wyższości kory na d kamyczkami lub odwrotnie :lol: mam wyłożoną folię pod spodem, wiec ani jedno, ani drugie w ziemię nie pójdzie, a kora chociaż jest bardziej przyjazna dla iglaczków :tan
Mireczko, canny podobały mi sie od zawsze, więc chyba trochę z nimi wytrzymam, choć M ma już watpliwości co do wykopywania :? Wkrótce będą widoczki z pojezierza :uszy
Tajeczko, mam nadzieję, ze moje przezimuja, choćbym miała poświęcić starą kurtkę na okrycie. Cieszę się, ze kompozycja się podoba ;:136 Będą dwie podobne po obu stronach wejścia.
Martuś, puste skrzynie nie zdobią domu, a jak już są to trzeba wykorzystać, co?
Jak wiesz na sprzęt do ćwiczeń aktualnie wskoczyć nie mogę, kręgosłup, masaże itd ... ;:14 Ciekawe jak grzybki będę zbierała. M uczęszcza na siłownię, więc niech się wykazuje :;230
Gosiu, ja też myślę, ze powierzchnia ograniczona, więc jak patrzę na te karpy :roll: 30 kg ;:224
Izka, masz całkowitą rację trytoma ma mijscówkę z widokiem :;230 moze dlatego tak rośnie :lol: Co obok przechodzę cykam fotke, zboczenie jakieś ;:14 czy zauroczenie?
Kasiu, właśnie pomyślałam, że jak inni mogą to i ja przezimuję w donicach ;:224 Planowałm co prawda większe iglaki, ale z braku laku i .....td Rabata iglasta zakończona na ten rok, więc nie będę dosadzała, trzeba przemyśleć to i owo, tym bardziej, że jest pomysł na kolejną, tylko kulek zielonych trzyba znowu nabyć ;:136
Celinko ;:196 dzięki.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Powtórze za innymi, kompozycja w skrzyniach ;:138 ;:138 ;:138
Trytoma żółta super. Ciekawe czy to jej normalna pora kwitnienia czy jej się po.... tego ten.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Jolu, wykopać kanny to pikuś. Najbardziej kłopotliwe jest ich przechowywanie, zwłaszcza jak kłącza osiągną spore rozmiary.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Ja radzę sobie w ten sposób, że wybieram najdorodniejszą część, a resztę obłamuję i ląduje na kompoście :wink: Tym sposobem co roku targam na strych tyle samo.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”