Oto moje Storczyki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moj M nie ma nic przeciwko storczykom ale ja i tak czasem cos przemyce do domu "co oczy nie widza to sercu nie zal" :twisted:
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

:D dobrze że nie mamy innych pasji, bardziej kłopotliwych bo 20 kota trudniej by było przemycić :lol: a storczyka zawsze się gdzieś upcha :) Ja zawsze się chwalę rodzicom nowym nabytkiem i nie spotykam się ze sprzeciwem :) a poza tym to wydaje własne pieniądze które zarobiłem :) więc same plusy :)
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Haha...fajne macie sposoby na zatajanie nowych storczykowych zakupów ;) Ja na szczęście nie mam tego problemu ;) Mieszkam z rodzicami, mężatką nie jestem, więc nikt mi nie gdera nad uchem jak sobie jakiegoś kupię ;) Ale dobrze wiedzieć jakie argumenty mają inni 8) :lol: Mnie ogranicza tylko brak miejsca i ewentualnie fundusze ;)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Żonka w przyszłosci nie powinna narzekać na storczyki w prezencie :lol: więc myslę że nie będzie źle, choc mam znajomego, który kupił żonie już 40 storczyków, i narzeka że tyle ich kupuje "dla siebie" bo w sumie to on o nie dba i się nimi pasjonuje :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

moim jedynym ograniczeniem w zbieraniu storczyków jest brak miejsca. moim R. nie przeszkadza moja pasja, nigdy nie ma tak, bym sobie kupiła bez ich wiedzy, zawsze na wystawy itp. wybieram się z T.
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Storczykowa dobrze mieć takich rodziców pozytywnie nastawionych do naszej pasji, moi też ją podzielają, gorzej by było gdybym zbierał węże albo pająki :lol:
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Storczykowa pisze:moim jedynym ograniczeniem w zbieraniu storczyków jest brak miejsca. moim R. nie przeszkadza moja pasja, nigdy nie ma tak, bym sobie kupiła bez ich wiedzy, zawsze na wystawy itp. wybieram się z T.
Też bym się cieszyła jakby moje dziecko miało takie hobby :D ;:80 ;:138
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mój T. też lubi storczyki i chętnie je ogląda razem ze mną, cieszy się nowymi kwiatami/listkami/korzonkami , ale uważa, że mam za mało miejsca i nie mam gdzie stawiać storczyków ://///////
marta83
100p
100p
Od: 23 kwie 2008, o 10:41

Post »

Brak miejsca wszyscy z czasem borykamy się z tym problemem.... no właśnie Dawidzie kupiłam w sobotę takiego Phal. że nie mogłam się powstrzymać białe grube kwiaty i mocno różową warżka.pozdrawiam
martuś
marta83
100p
100p
Od: 23 kwie 2008, o 10:41

Post »

witaj, Asia-Orion dała cynk ,że od 25.09. w biedronce mają być storczyki po 19,99 a najlepiej tak po niedzieli zaglądać... jak tam twoje okazy....śnisz jeszcze o "wandzie"
martuś
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Jeszcze problemu z brakiem miejsca nie mam ;) Szkoda że tego twojego nowego okazu nie mozemy zobaczyć, ale wierzę na słowo, że jest piękny :)
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dawidzie, a widziałeś kiedyś brzydkiego storczyka ;:88 Bo ja nie ;:113 Ale zdjęcie nowego nabytku Marty i tak chciałabym zobaczyć.
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Mambo jeszcze brzydkiego storczyka nie spotkałem :) A co do marty storczyka to z tego co pamiętam to nie będzie nam dane go zobaczyć :) Ale jak już powiedziałaś nie ma brzydkich storczyków :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ja widziałam takiego, który mi się nie podobał ;) to była chyba Chilochista czy jakoś tak... same korzenie, 0 liści.

a wy fajnie macie, że w biedronce u was są storczyki, u mnie nie ma nawet zwykłych kwiatów nie mówiąc o storczykach...
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Ciekawe z ta biedronką czy u nas też będą :?: muszę sprawdzić
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”