Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

:)

Post »

witam:) moj maz jak zobaczyl wasza trawe za westchnal....cod,miod,orzeszki:) a ogrodek mowi sam za siebie...kiedy ja takie fotki będę tu zamieszczac:( slicznie po prostu
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

rogalm1 pisze:Nie moge tu zaglądać przed śniadaniem bo mi się robi słabo! Takie pomidory!
Prawda Moniko?
A maliny jakie soczyste...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
wronek89
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 mar 2006, o 13:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale pomidory :shock:
Ja czekam na pierwszego gruntowego, na razie rośliny wyglądaja zdrowo, z jednej strony dobrze ze nie pada, a z drugiej źle :)
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

MONIKO- możesz i po śniadaniu oglądać zdjęcia z naszego ogrodu, ważne byś zaglądała,

JULKA- dziękuję za komplementy pod adresem trawnika,

IZO- dziękuję za wizytę, pomidorki rosną, jest ich dużo mam nadzieję że wpadniesz do nas z wizytą, do Podkarpacia mamy "rzut kamieniem" , bez wiadra pomidorów Cię nie wypuścimy,

WRONKU- dziękuję za wizytę, moje pomidory są już dojrzałe, gdyż są szczepione i wcześniej owocują, życzę Ci by na Twoimi pomidorkami(tylko nad nimi) nie padało co najmniej do końca lata.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj nasza "córcia" zawitała po 2 tygodniach na Ranczo, oczywiście nie odbyło się bez inspekcji działki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Tadeusz, Wy chyba macie jakiś "układ" z Naturą, bo wszystko takie duuuuże, dorodne i zdrowe :) Pogratulować.
Idę jeszcze raz "napaść oczy" :)
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

[quote="tadeusz48"]

Malino jeżyna w tym roku ładnie owocuje ; Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Witam :!: :!: :!: A, a -ja na **MaLiNkI JeŻyNkI wpadłam . Witaminek nigdy niezadużo....żYCzĄc sobie SmAcZcNeGoOoo i dobrej NoCkI.... ;:13 "aby brzuszek" po pestkowcach niezabolał ;:41 "kluchy do poduchy"........ a na pomidorki nie...po...i...patrzę. KIELICHOWIEC jest CUDOWNY , oj cudowny i ach .... Jak zwykle cieplutko i do MIŁEGO ;:114 Zyta
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Re

Post »

a inspekcja przeszla pomyslnie?;))
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

;:111 Sama chciałabym móc przeprowadzic taką inspekcję na Waszej działce.
Warzywa aż sie uśmiechają do mnie z tych zdjęć.
Świetnie prowadzisz te swoje uprawy Tadeusz. Rewelacja to dla mnie
Pozdrawiam Ciebie i rodzinkę ;:109
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Och Tadeuszu bardzo dziękuję za zaproszenie. Jesteś bardzo miły. Oj chciałabym chciałbym, na własne oczy zobaczyć ten piękny ogród, dotknąć ręką trawnika, spróbować malinek....i pogratulować Twojej Pani, która tu na forum się nie pojawia ale jestem przekonana, że przekazujesz jej nasze zachwyty.
To prawda, że do Biłgoraja nie jest daleko... ale jednak :) Jakby było bliżej to już bym tam była :)

A u mnie dużo pracy, bo ja dopiero ogród zakładam :)

Pozostaje mi tylko zwiedzać go dzięki Twoim zdjęciom wirtualnie:)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :)
Wpadlam na poranne bieganie boso po trawce :wink: Poogladalam dorodne i smaczne warzywa, pomarzylam i az sie rozmarzylam :roll: W takim warzywniaku jak Wasz to nawet plewienie staje sie przyjemnoscia, czyz nie? :) Wszystko takie rowniutkie, wypielegnowane na cacy :lol: Pieknie!
Tak wiec rozmarzona uciekam dalej :) Papa! I do zobaczenia! :)
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Witaj czy u was nie ma suszy :shock: :shock: wszystko takie zielone ,ja jak idę po trawniku to szeleści :twisted: :twisted: warzywa rewelacja możesz zdradzić jaki nawóz używasz :lol: :lol: wszystkie kwiaty takie dożywione po prostu piękne a perukowiec miodzio
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Jestem częstym gościem waszego ogrodu i brak mi tchu.U was wszystko takie duże,zielone,że podejrzewam was o jakieś kontakty z innymi siłami nadprzyrodzonymi. ;:15 Ja podziwiam wszą wspaniałą rodzinę, za taki wielki wysiłek wsadzony w to ranczo. U was można odpocząć i poleniuchować,zrelaksować się.Nie daje często komentarzy ale to nie znaczy,że was nie odwiedzam.Jestem tu bardzo często,tak lubię wasz ogród. ;:12 Pozdrawiam wszystkich serdecznie i na pewno was odwiedzę.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

;:113 Oj,oj..... listeczki są takie małe (mam na myśli słonecznik) że DzIeWcZyNy nie mmmMAJĄ gdzie się SKRYĆ przed *SŁONECZKIEM* ;:2 , "natręciuchem". A morze u WAS też padało :?: ;:47 Bo u nas to podlało,podlało na piąteczke.... a Brokuły i Kalafiory już zjedzone :?: Do pomocy ja pierwsza bo uwielbiam je tak bardzo,bardzo.... Pozdrawiam Ciebie i Twoje *Dziewczyny* iiiiiiiii ;:12 ;:226 D-o-z-o-b-a-c-z-e--n-i-a.... :!:
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWO- dziękuję za wizytę w ogrodzie, mamy układ z Naturą taki że my dostarczamy jej nawóz w postaci obornika popieczarkowego oraz kompostu z trawy, usuwamy chwasty, a natura robi resztę. Jeszcze w tym roku nie podlewaliśmy , ani trawnika, ani warzywnika, podlewamy tylko małe posadzone w tym roku krzewy, drzewka , iglaki oraz rośliny kwaśnolubne .

ZYTA- Ty znowu spać nie możesz, pewnie o tej porze zgłodniałaś i przypomniałaś sobie o naszych malino jeżynach

JULKO- inspekcja dokonana przez córkę wypadła dla nas pozytywnie, większych niedoróbek nie stwierdziła,

KARO- dziękuję za uznanie, otrzymać je od Ciebie to wielki zaszczyt, dziękuję za pozdrowienia,

IZO- życzę Ci wytrwałości w zakładaniu ogrodu, mam nadzieję że jak znajdziesz chwilę czasu i sposobności to zawitasz nie tylko wirtualnie do naszego ogrodu. Zaproszenie jest ważne bezterminowo,

WIOLU- Żeby Ci się dobrze boso biegało i delikatnie muskała trawa Twoje stopy ,dzisiaj za kosiarką trochę pospacerowałem. Plewienie jest okazją do pięknego opalenia ciała i przyjemność łączy się z pożytecznością.

KRYSTYNO, BOGUMIŁO- sekret pięknego trawnika i warzywnika tkwi w w przyrodzie która umiejscowiła nasz ogród w starorzeczu. Poza starorzeczem po jednej i drugiej stronie rzeki są przysłowiowe "biłgorajskie piaski", gdzie po pół "sztycha" łopatki jest już złociutki piaseczek. Nawozy sztuczne stosuję tylko na trawnik, na warzywnik( w tym i pomidory) ,daję co 3 lata kompost i nawóz po pieczarkach. Co do suszy to ostatnio większy deszczyk padał ponad dwa tygodnie, jak wygląda trawnik proszę zobaczyć dzisiaj.

Jeżeli się robi to co się lubi to nawet wielki wysiłek jest przyjemnością. Dziękuję Wszystkim za odwiedziny w naszym ogrodzie, zapraszam, mam nadzieję że jak do tej pory codziennie będą wstawiał nowe zdjęcia z naszego ogrodu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”