Karol, tutaj masz rację ! U mnie dzisiaj ok -6 ma być w nocy, podobnie najbliższe kilka nocy. Zobaczymy za kilka dni jak to będzie wszystko wyglądało
Damian ta hortensja która wychodzi to ogrodowa. Bukietówki wszystkie jeszcze śpią. Ja skusiłem się na dwa daktylowce ale.... o tym zaraz napiszę więcej

To co wychodzi to narcyzy. Szklarnie z każdym dniem doceniam coraz bardziej, a pomyśleć że kupując działkę planowałem ją wywalić bo nie miałem w planach uprawy warzyw... Teraz planuję zmienić miejsce tarasu żeby zrobić grządki na warzywa, to się nazywa zrządzenie losu

Moje bananowce stoją u mnie w pokoju więc ciągle wypuszczają liście, niestety ale nie mam chłodnych pomieszczeń do zimowania. Jeśli pytasz o róże godne polecenia to nie wiem bo mam jedną różę pnącą póki co a jeśli pytasz o łuki godne polecenia to chyba najlepszy jest ten który kupiłem w pierwszym sezonie za 70zł w biedronce, jest najbardziej stabilny i mocniejszy od pozostałych zamawianych z allegro.
Wczoraj wieczorem wybrałem się do auchana i oczywiście nie obyło się bez roślin

Kupiłem dwie bardzo dorodne bulwy kolokazji po 15zł i piękną, różową kalię za 8zł.

W drodze na dział z roślinami mijałem piękne i ogromne daktylowce po 139zł. Kusiły mnie bardzo ale byłem silny i nie kupiłem !
Tylko dzisiaj zostałem złamany i po pracy pojechałem po jednego ! Według etykiety 150cm, według naklejki na doniczce 180cm a na oko stwierdziłem że jakieś 200cm. Oczywiście myliłem się, etykietki również. Po wstawieniu do pokoju okazało się że daktylowiec ma 230cm

Jest bardzo rozłożysty i ma bardzo ładny pokrój. Trochę za duży więc musiałem przyciąć dolne liście żeby dało się chodzić po pokoju, czekam z nim do kwietnia i poleci do gruntu a na początek czeka go wymiana doniczki na większą.
Tak wyglądał związany sznurkiem do transportu
A tak po rozwiązaniu, pozbyłem się tych dolnych małych liści
Od dzisiaj czuję że żyję w dżungli