Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Małgosiu bordowy ciemiernik przecudny. ;:oj Niestety ciepła i słońca mało, to i roślinom nieśpieszno do kwitnienia. ;:174 Kupuję Polifoskę 6, ósemki w pobliżu nie udało mi się nigdy kupić. Wiosną można dać więcej azotu, jesienią już nie. Ja nawożę rośliny najpóźniej w sierpniu, potem już tylko trawnik.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Rozkwitł ciemiernik, którego pędami i pąkami niedawno się zachwycałam. Ma piękne, ciemne kwiaty.
Powojników jeszcze nie przycinam, wszystkie pąki są czarne, wiec pewnie trzeba będzie ciąć równo z gruntem.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Moje ciemierniki też jeszcze tylko zapączkowane, a Twoje już kwitną. Wyrywne :heja Kwitną tylko przebiśniegi, a to tylko biały kolor. Ale biały to nie kolor, jak gdzieś przeczytałam ;:oj Twoje rabatki są bardziej radosne. Ale tak zupełnie poważnie, to cieszy ,mnie wszystko , co choć odrobinkę wychodzi z ziemi. To jest znak, że już wkrótce wszystko się zmieni :heja
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MAŁGOSIU ,nie mogę przejść obok tak pięknego ciemiernika ,muszę i ja go pochwalić .Ma bardzo ładny, ciemny kolorek .To realny kolorek ,czy fotka ciut zmienia . :?:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Jaki piękny ciemiernik :D
Albo u Ciebie dużo cieplej, albo ten ciemiernik taki wyrywny, bo u mnie jeszcze wszystko w pąkach :wink:
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Podziwiam kolor ciemniernika ;:63 też dzisiaj zaczęłam działkowanie, więc łączę się w bólu mięśni :wink: ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Dołączam do zachwytu nad kolorem ciemiernika.
Dziękuję Małgosiu za radę dotyczącą cięcia clematisów. Za Twoją radą przytnę je nisko, bo wydają mi się liche.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, może i kwiatów mało ale za to jakie ;:138
Twój ciemiernik jest po prostu śliczny ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Małgosiu piękny ciemiernik. Ja dziś z całych sił walczyłam ze sobą w Obi, by nie przygarnąć podobnego. No i jakoś mi się udało. :wink:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Witajcie kochani. Najpierw pozwólcie, że podziękuję wszystkim w imieniu ciemiernika. Pewnie gdyby już z natury nie był taki ciemny zaczerwieniłby się od tylu pochwał ;:306 W tym tygodniu niestety nie miałam czasu na ogród, nawet na porządny obchód... Jedyne co podglądnęłam to krokusy rosnący wzdłuż wjazdu, czyli te sadzone przez ema. Nie zaszkodziły im ani późne sadzenie, ani niewprawna jeszcze ręka ogrodnika na przyuczeniu, bo niektóre zaczynają już kwitnąć :heja Inna sprawa, że te które zdążyły już zakwitnąć coś podobne do tych, które już miałam... Jakby nie było wszystkie dedykuję wam ;:196
Cream Beauty
Obrazek

Fuscotinctus
Obrazek

I nn-ki
ObrazekObrazekObrazek

Pojawiły się też noski hiacyntów
Obrazek

Martuś ja białego mam od zeszłego roku, ale niestety jeszcze nie zakwitł ;:185 A szkoda, bo bardzo mi się podoba.
Tereniu u nas też słońce rzadko i krótko widujemy :( Ale jak tylko przyjdzie pokażę mu kierunek na Małogoszcz ;:306
Ewuś ewarm ze słońcem do towarzystwa o wiele przyjemniej się pracuje, więc gdy wreszcie zaświeci nadrobisz zaległości :D O tej porze roku potrafię się cieszyć choćby najmarniejszym kwiatuszkiem, a one korzystają z zainteresowania.
Marlenko no coś tam już kwitnie i cieszy mnie to oczywiście przeogromnie, ale gdy spojrzę na zeszłoroczne zamówienia cebulowych to nogami przebieram, żeby zobaczyć już wszystkie na żywo ;:65 A tymczasem one mi mocno dawkują emocje...
Aniu Ann róża o tej porze roku? Faktycznie wyrywna. Ja myślałam, że ty pierwsza na forum zaskoczysz nas kwitnącymi cebulowymi, bo pamiętam jak pokazywałaś ich noski wtedy, gdy moje smacznie spały pod 20 centymetrową białą pierzynką...
Iwonko masz rację, nie ma co narzekać. A o tej porze to choćby najmarniejszy kwiatuszek wydaje się cudem natury :D
Soniu bardzo dziękuję, teraz już z czystym sumieniem poczęstuję swoje Polifoską. Dzisiaj odwiedziłam Lidl, były tam dość tanie nawozy dedykowane, ale skład marniutki ;:222 Dobrze, że się was poradziłam, bo do tej pory w ogóle nie zwracałam na takie rzeczy uwagi...
Lidziu nawet włoskie powojniki nie mają jeszcze pąków? Z wielkokwiatowych u mnie dopiero Asao nadawał się do cięcia, inne śpią jeszcze w najlepsze, oby nie snem wiecznym... Niskie cięcie jest przykre, ale z drugiej strony roślinka nieraz się przez to ładnie zagęści.
Iwonko 1 jak to tylko przebiśniegi? Ja się wszędzie w waszych wątkach nimi zachwycam już drugą wiosnę. To takie urocze cudeńka ;:173 Ale to prawda, kwiatki się nie spieszą w tym roku, może wiosna nie chce, żebyśmy z zachwytu oniemieli i dlatego nam dawkuje swoje uroki :D
Jolu bardzo mi miło. Ciemiernik jest ciemny, chyba nawet jeszcze ciemniejszy niż na fotce. Muszę się pochwalić, że jeden z tych od ciebie ma pąka, więc już się nie mogę doczekać ;:65
Wiolu tulipanka witam serdecznie ;:7 Ciemiernik jeszcze bardziej lubię skoro przyciągnął nowego miłego gościa. Chyba nie jedyny tski wyrywny, bo dziewczyny też już swoje pokazują...
Natalko "ogrodnicy z bólem mięśni łączmy się" ;:306 To jest ból, który znoszę najlepiej :D
Ewuś na pewno to powojnikom nie zaszkodzi, brak cięcia to błąd, który popełniałam na początku przygody z nimi, rosły mi dwa trzy pędy i tyle, a tak wzmocnią się i rozrosną ;:333
Aguś masz rację, po takiej długiej zimie cieszyłabym sie nawet z polnej stokrotki :wink:
Aneczko ja dzisiaj "po drodze" specjalnie podjechałam do Obi, bo dziewczyny pisały, że są ciemierniki. Ale takie już marne zostały, że też im się oparłam. Choć ledwo, ledwo, bo od chwili kiedy po raz pierwszy zakwitł mi mój i przekonałam się jak długo utrzymuje kwiaty jestem wielką fanką tych "zimowych róż" ;:173
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgoś po ile te ciemierniki były w Obi?
Krokusików masz ładną kolekcję... ;:167
Widzisz jednak Em musi sadzić, dobrze mu to wychodzi.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu chyba niecałe 19 zł te ciemierniki. Nie podpuszczaj z tym sadzeniem, bo jesienią zamówię drugie tyle ;:306 Gorzej będzie jak się em zbuntuje i sama zostanę z cebulami ;:224
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Gosiu ,dużo masz krokusików i takie różne odmiany,ja w jesieni siedzę w lesie na grzybach i nigdy nie zdążę dokupić cebul na wiosenne kwitnienie,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale cudne ciemierniki , wow , krokusy te śliczne , miło popatrzeć ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś jak widać u nas jesienią grzybów za dużo nie było, więc trzy razy domawiałam cebulki ;:306 75 nowych odmian ma się pojawić ;:65
Karolinko przekazałam już ciemiernikowi jaką jest gwiazdą, może jeszcze bardziej się będzie starał ;:306 Krokusów to dopiero początek ;:108

Wczoraj jak pogoda była całkiem przyjemna to czasu starczyło tylko na zrobienie kilku zdjęć, i to na szybko wyskoczyłam z samochodu, bo tak kusiły, że nie mogłam się oprzeć ;:306 Dzisiaj miałam nadzieję na jakieś prace w ogrodzie, a tymczasem lało od samego rana ;:222 Wieczorem to nawet burza przeszła :shock: Trochę szkoda, że nie zdążyłam w tym tygodniu rozsypać resztę nawozu :( Za to dom na tym skorzystał, bo z braku możliwości wyjścia do ogrodu został porządnie wysprzątany ;:306
Na pocieszenie kilka wczorajszych nowostek:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

nn
Obrazek

Wawrzynek wciąż się jeszcze opiera...
Obrazek

Skoro dzielnie oparłam się ciemiernikom w Obi, to chociaż pierwiosnek w Lidlu ;:306
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”