Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój wiejski świat

Post »

Witam w ładne niedzielne popołudnie ;:138

Beatko a dla to mile rozpoczęty dzień czytając Twoje posty ;:168 Bo po cóż sadzimy dziesiątki roślin jeżeli nikt ich nie ogląda, jeżeli nic nie wnoszą w naszą wiedzę i życie ObrazekI ja Ci dziękuję za przemiłe słowa ;:180 Jeżeli kiedyś będziesz chciała założyć ogródek kwiatowy to z każdą roślinką chętnie się podzielę ;:196

Lidziu ciekawa jestem czy z tych kwiatków perukowca będą peruczki Obrazek
Lewizje mam na skalniaku i z różnym powodzeniem. Oczywiście wymaga pochyłego sadzenia, bo nie lubi stojącej wody, ale pierwsze lewizje na moim skalniaku w trzecie lato wykończyły mrówki ;:14 Następną miałam maleńką, zakwitła po dwóch latach i potem zniknęła bez słowa ;:224 Nie rosną w glinie, bo na skalniaku przygotowuję glebę w stosunku 1:1:1 ziemia z worka : kompost : piasek.
Dziękuję za pomysł zaklejenia otworu taśmą, bo po co mam się stresować skoro wisi dwa lata, a ptaszki wolą zwykłe budki ;:333

Kasiu przemalowałaś różę Obrazek jak na zamówienie żeby potwierdzić prawdziwość wpisów Obrazek

Krysiu ciekawa piwonia, taka chyba bardziej kremowa?

Justynko nie wiedziałam Obrazek nie podoba Ci się :wink:

Julciu powojnik rośnie przy siatce, ale jakoś ciągle ma góra trzy kwiatki. Może dlatego że ziemia tam kamienista :wink:
Julciu przekwitły piwonie a zaczynają róże i te będą dłużej ;:168 Dziękuję i życzę Ci miłego popołudnia na działce ;:196

Asiu z pewnością z czasem uda Ci się wyhodować kilka powojników, bo lekka ziemia chyba im sprzyja ;:333 Sypnij mu nawozu i koniecznie posadź coś w nogach bo nie lubi gołych stóp. Ja sadzę pierwiosnki, bo w lecie mają duże liście i to dekoracyjne.

Iwonko przesadź jeszcze raz swojego powojnika, może mu znajdziesz dobre miejsce i nie będziesz musiała wyrzucać :oops: no i spróbuj z nadmanganianem :lol: Na ostatnim zdjęciu to roślina doniczkowa i to są jej kwiatki takie papużki jak określiła ofiarodawczyniObrazek Niestety nie wiem jak się nazywa, może ktoś z odwiedzających wie :?:

Marysiu to roślina doniczkowa piszę wyżej Iwonce o niej ;:131 nie wiem co to ;:131
Te lewizje które są w sprzedaży są na pewno pędzone nawozami i można je traktować jako rośliny skądinąd śliczne ale jednoroczne ;:333
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ona jest żółta tylko zdjęcie nie oddaje koloru,jest trochę prześwietlone :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu jest bardzo oryginalna ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i jedna część ogrodu

Obrazek

i druga jego część

Obrazek

Obrazek

Miłego popołudnia!
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Marysiu kwitną już ci pięknie róże,kurczaczki jeszcze puchate i dziury takie same jak u nas u kur ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu! ;:196
U Ciebie tyle piwonii kwitnie, ;:333 a moje już tylko we wspomnieniach....
Twoje trafiły z kwiatami na lepszą, bo chłodniejszą pogodę. Moje miały upał, dlatego prędko zgubiły kwiaty.
Ostatnia , najpóźniejsza najdłużej cieszyła oczy i powonienie dzięki ochłodzeniu właśnie.
Różyce też pokazują Ci już swoje cudne buziaczki. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu te Twoje części ogrodu sa piękne i milusie :D
Piwonie śliczne ,a piękne Twoje róże cały czas mnie zachwycają ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Piwnonia i fioletowa róża mnie ujęły. Piękny ogród, dziki, lubię takie.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Cudowne piwonie i przepiękne róże masz ;:180 ;:180
Twoje części ogrodu obie są piękne i kochane , milusie ;:167
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jakie fajniusie te maluszki już ;:167 Marysiu tak pięknie teraz w tych naszych ogrodach, tylko niestety nadal troszkę deszczu chcę, no patio dalej się robi, jeszcze kilka tygodni i będzie koniec ;:306
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ja sama nie wiem, która część ogrodu ładniejsza :D Ta milusia, czy ta kolorowa?
Piękne piwonie ;:333
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, zastanawiam się jak Ty pamiętasz co na której rabacie rośnie :?: Pięknie jest już w Twoim ogrodzie ;:215
Rapsody już kwitnie?, moja dopiero ma grube pąki . ;:138
Te kurcacki przez takie małe oczka siatki przechodzą? to jak one to robią ;:306
Dobrej nocy. :wit powtórzę na Wyspie ;:108
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu kurczaczki powoli rosną i widać kurki nic im nie robią bo chyba każda czuje się ich mamą.Widzę ,ze nie tylko piwonie takze róże już rozkwitają .Cudna Rhapsody .Brawo dla pierwszej peruczki ;:215
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - domek i ozdoby wążkowo - żabczane - śliczne.
Róże, piwonie ;:215
I słodkie kwitnienia w drugiej części ogrodu :uszy ;:167
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Ufff
Nadrobiłam zaległości od 11 strony ;:oj
Marysieńko, bardzo mnie ucieszyły zdjęcia różyczek z Twojego ogrodu ale nawet nie przypuszczałam, że masz tyle rozmaitych piwonii ;:138
Kurczaki są śmieszne i masz z nimi trochę zabawy- zwłaszcza w pokrzywach Obrazek
Pomidorowo widzę, że pięknie szalejesz i nawet nie chcę wyobrażać sobie, co byłoby gdybyś nie miała wiosennej selekcji. Oby te, które dotrwały dały Ci zdwojone plony ;:196
Dziś był fantastyczny dzień do wypoczynku i lekkich prac ogrodowych. Po raz pierwszy korzystałam z jednego i drugiego ;:173
Już nie mogę się doczekać piąteczku i oglądania Twoich cudowności.
Czy możesz jeszcze raz pokazać jarzmianki? Jak teraz wyglądają?
A moja ulubienica Klasztorna? Szykuje burzę kwiatów?

Buziaki na cały tydzień ;:196
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w poniedziałek :wit
Za oknem słońce i 11 st Obrazek

Krysiu w czerwcu najpiękniej kwitną Obrazek
Dziury trochę kury, a trochę ja wykopując ziemię i przenoszę na inne grządki, bo tu sypiąc trawy poziom się ciągle podnosi ;:oj

Lucynko i po co wszystko tak się spieszy? dopiero tulipany, piwonie a już róże i widzę paki na liliowcach ;:202 ani się obejrzymy, a już będzie po lecie i kolejny rok nam stuknie ;:14 I ja Tobie przesyłam buziaczkiObrazek

Alu bardzo dziękuję, przez jakiś czas ta użytkowa część ogrodu zyskała na urodzie ;:306
Alu czy pamiętasz jaki kolor róży jest od Ciebie?

Moniko dziki ale jeszcze nad nim panuję, jednak nie daj Boże jakby mnie tu nie było tydzień czy dwa tygodnie o tej porze?...wszystko by chyba zarosło ;:oj

Tereniu Droga bardzo dziękuję za miłe słowa, ale widzę że i Ty poznałaś uroki ogrodu za progiem i dobrze Ci z tym ;:333
Ciesz się latem i możliwością bycia z roślinami od świtu do wieczora i ja Cie pozdrawiam cieplutko Obrazek

Iwonko o tak to jest najpiękniejszy czas, właściwie to żniwo naszej całorocznej pracyObrazek Tego siania, sadzenia i pielęgnacji ogrodu. Maluszki jak dzieci chuliganią ;:306 Deszcz powinien padać co parę dni całą noc, ale cóż natura swoje a my swoje. Jeszcze chwila i będziemy oblewać patio ;:304 może gdyby A, miał urlop, ale urlop to Wy będziesz wojażować :tan

Małgosiu Pepsi w wiejskim ogrodzie obydwie są niezbędne Obrazek U Ciebie podziwialiśmy maluszki Pepsi Obrazek

Elu oj nie wszystko pamiętam, gdyby było inaczej nie dublowałabym roślin ;:306 teraz jeszcze wsadziłam tyle sianych i sadzonkowanych roślin :shock: Sporo ma swoje znaczniki i mam ciągłą powtórkę Obrazek
Pytasz jak maluchy przechodzą przez kratki? ich ciałka są drobniutkie i to piórka robią niejako masę :;230 Dzisiaj podjadę do weta i zapytam, czy nie trzeba im czegoś dodać do paszy Obrazek

Jadziu o wcale nie jest tak ;:185 jest tak jak w ludzkim społeczeństwie, są zazdrosne, złośliwe i upierdliwe kury. Większość nie robi krzywdy czy nie podkrada maluchom jedzenia ale są takie co muszę kijkiem odganiać ;:14 a i kwoka walczy w niektórymi. Nie wiadomo czy będzie peruczka...zobaczymy :roll: I mnie wreszcie róże rozkwitają Obrazek

Bea bardzo dziękuję za milusie słowa ObrazekTo takie ważne u progu nowego tygodnia Obrazek

Małgosiu Margo piwonii zawsze miałam dużo, ale teraz dopiero dzięki FO różowa to nie taka sama, one też różnią się środkami, układem płatków i zapachem Obrazek Cieszę się że masz oprócz mrówczej pracy i wytchnienie w swoim ogródku, tak być powinno. Ja też je mam i wtedy chodzę, oglądam podglądam kwiatki czasem fotografuję, po cichu planuje co jeszcze Obrazek i często siadam i wdycham zapach ogrodu, zapach wsi!
I ja nie mogę się doczekać piątku, bo tylu gości jeszcze nie miałam na raz i tylu nowych przemiłych twarzy ;:4
To wczorajsze zdjęcie jarzmianki, ale tylko kwiatków bo cała roślina zrobiła się całkiem spora ;:202

Obrazek

A klasztorna jest moim problemem i muszę się zastanowić nad nią ;:131
I Tobie buziaki i ciepłe życzenia dobrze spędzonego tego tygodnia Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”