Witajcie

.
Od rana pogoda jest brzydka, pada deszcz i jest tak ciemno. Odechciewa mi się wszystkiego w taką pogodę no ale jakoś trzeba żyć. Pociesza mnie tylko myśl, że jeszcze trochę i będzie wiosna

.
Gosiu przecież nie pokażę Wam chwastów

. Oj są i to w niektórych miejscach takie, że ho ho . A co do New Dawn to ja tylko głośno myślę póki co, bo plany z łukiem to raczej bliżej jesieni. Muszę zastanowić się nad inną różą, najlepiej taką , która długo kwitnie a jakby jeszcze chciała pachnieć ...

.
Paulinko ten storczyk został uratowany przed śmiercią w markecie budowlanym więc może tylko dlatego chce u mnie rosnąć. Moja babcia ma takie okazy , że jest na czym oko zawiesić

.
Justynko podobno storczyki nie należą do łatwych w opiece ale mój jakoś się trzyma. Może mnie po prostu polubił i już

. A forum jest bardzo pomocne w wielu momentach

. Co do kory z drzew liściastych słyszałam raczej nieprzychylne opinie , że zawiera substancje zwane garbnikami a one hamują wzrost roślin. Najlepiej gdyby była przekompostowana . Nie jestem jednak ekspertem więc poszukaj informacji na forum . Poczytaj ten wątek , powinno coś tam być :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ch#p280079 .
Pozdrawiam .