Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Łał ale torcik ;:oj. nie myślałaś czasami o przeprowadzce na Kaszuby, ja byłabym Twoim stałym klientem ;:63. Sasanka dla mnie kwiatek numer jeden ;:167 w Twoim zestawieniu i za jakiś tydzień albo i dwa będę u swoich bzów wyglądać takich zawiniątek,moje też jeszcze nie kwitły :?
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Sabinko torcik wymiata ;:oj aż mi szczęka na klawiaturę opadła :shock: Naprawdę do tego nie wystarczy przepis i trochę wprawy tu widać po prostu talent ;:180 ;:180 ;:180
Właśnie miałam pytać dlaczego pod ścianą ,która aż się prosi o róże pnące :D zamierzasz siać tylko jednoroczne...no ale w takim układzie to rzeczywiście szkoda twojej pracy i pieniędzy...a może zmiany zmobilizują teścia do ogarnięcia prac wykopaliskowych :D
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam ogród tu wiosnę już widać w moim regionie ciągle zimno i nie ma się czym cieszyć :evil:
zatrzymałam się u Ciebie bo ten tort mnie zaciekawił a zwłaszcza masa z jakiej jest pokryty czy możesz na emial zdradzić przepis na nią ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To wszystko jest jadalne? :shock: Ale fajna dekoracja, jestem pod wrażeniem :D
Mam nadzieję, że konieczne prace zostaną w zrealizowane i posadzisz pnącza z różami :D
Dziś od rana pada i zrobiło się nieco chłodno. A ja zamiast palić w piecu, grasuję po forum :oops:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Wow, nie spodziewałam się, że będę was wabiła zdjęciami torcika :;230 gdybym wiedziała, to wstawiłabym jakieś cudo dawno temu ;:224 dziękuję wam za miłe słowa ;:4 ze mnie to taki cukiernik amator, ogrodnik amator..nie wiem czego się jeszcze czepię..mam jazdy żeby nauczyć się robić na drutach.. Obiecuję sobie już kolejny sezon, że tej zimy, na długie wieczory siądę i nauczę się robić cudeńka, niestety jakoś nic nie wychodzi z tych postanowień. Ktoś z was potrafi robić na drutach, łatwo się nauczyć??
A teraz informacja dnia PRZYSZŁY LILIE o tak już nie będziecie musiały wysłuchiwać biadoleń :;230 wszystkie piekne, duże cebule i dwie cebulki gratis z ogromnymi kłączami :shock: żeby było śmieszniej zdążyłam je wsadzić i zaczął padać deszcz :lol: miejsca pod canny już nie przygotowałam ;:131
Ewo, marzy mi się tam pnącze i koniecznie czerwona pnąca róża..będzie pięknie wyglądała z ceglaną ścianą ;:108 ozdoby są jak najbardziej jadalne, bo wykonane głównie z cukru pudru, mało jest jednak odważnych, których nie zmuli taki słodycz ;:173
Slimak, nie wiem czy radośnie witać ślimaki w ogrodzie ;:306 mam nadzieję, że to taki nieszkodliwy. przepis wysłany na prw
Beatko, lubię dekorować torciki. Moja druga połówka się śmieję, że to taka zabawa z plasteliną dla dorosłych :roll: oczami wyobraźni mam pomysł na każdy nieużytek wokół domu..na tej ścianie róże to marzenie..może kiedyś
Karinko, bezczelnie pozaglądałam do tych bzów, bo w tamtym roku słabo kwitły. W tym roku zapowiada się burza kwiatów ;:138 Stałą klientką mówisz.. zaczynam rozważać przeprowadzkę :lol:
Ann_30, u mnie też pada, a ostatnio jak przeliczyłam wydatki ogrodowe to złapałam się za głowę..tyle fajności można było kupić, a ja wpakowałam kasę w ziemię ;:306 na torcika nie miałam siły, ciasto upiekłam rano, potem miałam iść chwilę pogrzebać w ziemi, a po południu skończyć dekoracje..w ogrodzie się zasiedziałam, a wieczorkiem dawaj..uwierz mi, że nie mam pojęcia jak tego dokonałam..może wizja tego że miała przyjść koleżanka po odbiór a tu jeszcze nie gotowe :;230
Annes77, nie wiem jak kiedyś mogłam nie kochać sasanek, przecież one aż się proszą o przytulasa..takie puszyste ;:167
Małgoś, robię santosowi konkurencję ;:306 rodzina i znajomi żyją, więc raczej zjadliwe ;:224
Stasiu, bardzo bardzo dziękuję. Pochwały z twoich ust to jak balsam na duszę ;:196 Jestem niecierpek, najlepszy tego dowód to moje rozkopywanie piwoni "bo już nie mogę się doczekać, i muszę sprawdzić czy przezimowały" ;:306
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Będę pamiętać ;:196 Przypomnę sie w stosownym czasie :uszy
Małgoś
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna wiosna Nifredilku!
Rozumiem całkowicie pasję do sadzenia cebul. Jesienią i wczesną zimą (w grudniu) posadziłam przeszło tysiąc. Ja też nie znam umiaru ;:306 Ale wiosenne widoki są tego warte ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Szykuje się liliowe szaleństwo ;:oj
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Moje canny też jeszcze czekają w piwnicy.Deszcz jest potrzebny ale niestety skutecznie przystopował moje ogrodowe prace.Po tym jak przez nornice straciłam połowę cebul obiecałam sobie,że w tym roku lilii nie dokupię ale bardzo mnie kusi by wsadzić chociaż kilka.Jak tu się nimi nie zachwycać kiedy jest tyle odmian i kolorów i wszystkie chciało by się mieć ;:108
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

Sabinko ja mam plan Ty się przeprowadzasz i pieczesz mi torty a ja nauczę Cię robić na drutach i na szydełku a jak będziesz chciała to nawet haftować obrusy :tan
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Wsadziłam kolejną piwonię :heja okaz od mojej mamy, prawdopodobnie jasno różowa i albo taka jak już mam albo coś podobnego..oczywiście nazwy nikt nie zna ;:306
ważne żeby kwitła. Od rana padało jak z cebra, więc pewnie kwiatuchy się poprzyjmują skoro tak konkretnie podlało. Teraz się przejaśnia więc może wygonię moje rozbrykane towarzystwo na świeże powietrze i złapie trochę wiosny w obiektyw.
Karina- kusicielka. Szydełko/ druty, dopiero wchodzą w grę na jesień, więc wiesz..jest czas na przekonanie rodziny :;230 :;230
Aniu, jak to jest z tymi nornicami?? one chyba wiekszość przez zimę zjadają, tak?? a jakbys się tak zawzięła posadziła na próbę kilka lili w pojemnikach wkopanych w ziemię i na zimę ewentualnie wykopać..Mój tato też walczy z nornicami..póki co nornice górą ;:222
Agnieszko, od momentu pierwszej pachnącej lili, nie potrafię już kupować tych azjatyckich. Mam nadzieję na festiwal zapachu i kolorów. ;:191
Kasiek, jesteś moim guru ;:180 na roże choruję "przez" ciebie, a teraz jeszcze te cebule.. twoje łany kwiatowe zachwycają a w tym roku szykuje się po prostu mini holandia :lol:
Małgoś, przypomnij się ;:168 , a jak masz jakąś rozbudowaną fantazję to tak conajmniej z tydzień wcześniej ;:224

Biegnę przed dom..kwiaty same się nie oglądną :lol:
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Nornice prawdopodobnie pojawiły się u mnie późną jesienią bo myślę,że wcześniej bym je zauważyła.Przez zimę plądrowały mi po rabatkach a ich obecność odkryłam gdy stopniał śnieg i zobaczyłam dziury w ziemi.Prawdziwy rozmiar szkód jakie wyrządziły widać dopiero teraz kiedy widzę puste place w miejscach gdzie wcześniej były posadzone kwiaty cebulowe.Niestety najbardziej upodobały sobie lilie ;:145 Postanowiłam,że na próbę posadzę nowe razem z doniczkami lub w specjalnych koszyczkach a jeśli zda to egzamin to będę już zawsze tak robić.Nie chciałabym całkiem rezygnować z lilii bo to jedne z moich ulubionych kwiatów.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Piwonie już powinny się wychylać,chyba że zbyt głęboko posadziłaś, wtedy nie zakwitną. ;:185
Ja też nie lubię zbyt długo na coś czekać, wolę jak się dzieje szybko.Niestety, natura ma swój rytm biologiczny. ;:108
Będę kibicować liliom. ;:138
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sabinko te hiacynty to tego roczne :?: ,cudowne maja kolorki ;:138 jestem ciekawa Twoich lilii jak zakwitną , ja ma azjatki i orienty ,na razie jeszcze nie widzę żeby wychodziły ale chyba jeszcze mają czas,nie wiem czy wiesz że lilie jak powojniki lubią mieć nogi w cieniu,moje mają nasturcje w koło siebie, raz posiałam ,co roku teraz już same się wysiewają :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Latem będziemy biegać wśród lilii i zachwycać się zapachem :D Deszcz ujawnił, że podczas sadzenia moich zrobiły się zagłębienia i teraz stoi w nich woda. Już widzę, jak to dobrze liliom zrobi :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”