Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Ja się umówiłam z koleżankami na sobotę. Przeinstruują mnie i przegonią kawałek. One chodzą już kilka lat, więc nie wiem czy nadążę ;:224
Trochę się martwię, że nie mam tu z kim chodzić, bo pewnie często bym z nich korzystała. Jednak maszerowanie samotnie asfaltem trochę mnie zniechęca.
Tak samo było z rowerem, gdy mieszkałam z Bornem Sulinowie pomykałam kilka razy w tygodniu, bo tam są piękne drogi na rower i często miałam towarzystwo, co jest ważne w dzikich ostępach terenów popoligonowych. Tutaj mogę jedynie jechać asfaltem w lewo lub w prawo ... nuda...
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Aguniu ;:168 witaj wieczorną porą. Piękna, nowa odsłona - taka ciepła i letnia. Super
Wiesz, jakoś tak bywałam w Twoim wątku kominkowym i zupełnie nie zauważyłam, że otworzyłaś ogrodowy. Fajnie, bo Twój ogród zawsze nastraja mnie optymistycznie - uwielbiam oglądać jego odsłony. I nigdy ich za wiele...
Aguniu, życzę udanego weekendu, bo jutro już piąteczek :tan
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak miło zobaczyć uśmiechniętą Agunię! Nowy awatarek już taki wiosenno-letni, nieprawdaż? ;:333
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu tak szybko wątku nie będzie bo nie mam jeszcze żadnej dokumentacji zdjęciowej, ale planuję, planuję ;:108
Masz nowego avatarka - jest super :D
Podziwiam, że u Ciebie pod brzozami tyle roślin rośnie. Ja mam tylko jedną brzozę (dużą, 15-letnią) i w obrębie jej korzeni nawet trawa mi usycha :evil: Mocno kombinuję co z tym kawałkiem zrobić... W dodatku trochę się boję tam mocno ryć, żeby korzeni tej brzozy nie uszkodzić. Co byś radziła? Będę wdzięczna za poradę.
Pozdrawiam, Ejka
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Agnieszko, czytam, że rozmawiacie o kijkach.. Moja- już w krótce sąsiadka- cały ubiegłoroczny sezon wiosna-lato przechodziła z kijkami.. Chyba codziennie po niecałą godzine- opowiadała, że schudła przez ten czas 12kg, nie modyfikując zbytnio diety!
Ponieważ ja bardzo planowałam kupić orbitrek na początku lutego.. a teraz u weta zostawiamy już "3 orbitrek" :wink: to pewno i ja powinnam się przekonać do kijków- tym większy dla mnie wstyd, że Mąż ma takie kijki. Kupił je z myśla o chodzeniu po górach..
Kiedyś wybraliśmy się do Kampinosu, dał mi pochodzić z kijkami- niestety nie umiem tego robić, bo przzyznam, że kijki tylko mi przeszkadzały w chodzeniu ;:124
Jednak skoro orbitrek popłynął wraz z kamieniem Zaka w siną dal.. czas się chyba jednak przekonać..
Będę z zainteresowaniem czekać na Twoje relacje z kijkowania..

Tez uważam, że śnieg roztapia się stanowczo zbyt wolno.. Niby w ciągu dnia ciągle słysze kapanie- jednak śniegu było tyle, że jeszcze trawnik się nie odsłonił.. Z drugiej strony- cieszmy się tym, co mamy.. Zważywszy, że jest luty, to mogło jeszcze dziadostwa dopadać więcej- a tymczasem za oknem takie miłe okoliczności ;:oj
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguniu czekam na Twój pierwszy raz ;:306 Ciekawa jestem jak Ci się spodoba :lol:
Mamy piątek ;:138
Miłego!!

Moniu ja od maja do listopada zrzuciłam prawie 20 kg jedząc wszystko jak dawniej ;:333 To działa jestem tego żywym dowodem ;:108
Ale najważniejsza jest sprawność ruchowa,chłonność umysłu i optymizm ...to wszystko skutki uboczne chodzenia :wink:
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Dzień dobry Aguś, piękny wakacyjny avatarek, ślicznie wyglądasz. Jak zauważyłam jest ci bardzo ładnie i w krótkich włosach i w dłuższych, komfort masz szczęściaro. Czytałam o kijkach, ja myślałam o tym dość intensywnie, bo u mnie jest taka kobieta, która codziennie chodzi sama asfaltówką, chodziła nawet w te duże mrozy. Co mnie ewentualnie zachęca to fakt, że chodzisz na świeżym powietrzu, a dotleniony umysł na pewno służy kreatywnemu myśleniu, o zmianach w ogrodzie chociażby :wink:
Może trzeba obejrzeć tę koorynację wymaganą?
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kochani, witam w upragniony piąteczek! :wit

U mnie nieśmiało wychodzi słonko i już temperatura bliska zeru, co oznacza że dalej w ciągu dnia będzie cieplej i białe będzie się rozpuszczać - już sporo śniegu zeszło, a Sara wraca z dworu z mokrym brzuszkiem, znaczy odwilż jest :)

Udanego dnia! Będziecie oglądać olimpiadę w Soczi?

Bogna, wiesz, że ogromnie żałuję, że nie mieszkamy bliżej... razem chwyciłybyśmy za kije i poszły w siną dal. Samemu gorzej chodzić, ale mam cichą nadzieję, że zarażę tym M.
Co do koordynacji, to tak, obejrzyj sobie filmik na youtube. To jest proste, bo ruch imituje nasz ruch fizjologiczny ramion, więc pewnie szybko się załapuje technikę. Buty mam do joggingu, powinny być dobre.
Zaczynam od poniedziałku!
Danusiu, na pewno zadzwonię i osobiście zdam Ci relację, ale tu też napiszę - no, może w kominkowym. Chociaż, wątek ogrodowy to też kwestie zdrowia i ogrodniczej kondycji, więc kije się wpisują weń ;-))
Co do efektów u Ciebie, to jestem pod nieustającym wrażeniem - brawo!!!
Moniko, nie ma co tu dużo dywagować - od słów motywujących trzeba przejść od razu do działania. To właśnie teraz będzie nas roznosić największa energia, a jednak tylu kalorii w ogrodzie, co dynamicznie maszerując, się zwyczajnie nie spali.
Skoro mąż ma kije, dokup sobie. Orbitrek może jest i fajny, ale mnie osobiście wszystkie maszyny w domu śmiertelnie nudzą i odpuszczam po niedługim czasie. Stoi sobie później taki mega drogi wieszak na bieliznę i miejsce zajmuje.
Śniegu widocznie mniej, ale wciąż zdecydowanie zbyt dużo. Wolno to strasznie idzie, ale każdy dzień jest lepszy, więc niedługo i my będziemy się cieszyć przygaszoną zielenią trawników.
Dobrego dnia!
Ejko droga, czekam na Twój wątek zatem!
Dzięki za miłe słowa - letnim avatarem definitywnie pożegnałam zimę :)
Kochana, pod brzozami nie sprawdzą się rośliny, które nie mają zdolności magazynowania wody. U mnie w takiej symbiozie dobrze rosną hosty, rozchodniki, bergenie - to z bylin, a poza nimi bardzo dobrze sobie radzą krzewy ozdobne. Nie ma co się jednak oszukiwać, że okolice brzóz trzeba po prostu intensywniej podlewać, ale da się.
Powodzenia!
Linetko, bardzo mi miło, że nowy avatar przypadł Ci do gustu :) Tęsknię za wiosną!
Daffo, bardzo dziękuję za odwiedziny i komplementy!
Dziś już piąteczek, więc cieszmy się weekendem... mam nadzieję, że nie pracujesz?
Pozdrawiam!
Aguśka, to świetnie, że już zaczniesz chodzić! Proszę, zdaj relację i udziel porad po pierwszych wrażeniach.
Ja mam gdzie chodzić, ale raczej do lasu zapuszczać się nie będę.
Januszu, super, że małżonka również chodzi! Myślę, że taka forma ruchu jest idealna - niezbyt forsowna, a jednak bardzo efektywna.
Czy buty do joggingu są ok?
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Aguniu witam serdecznie. Wczoraj słonko bawiło się z nami w "pojawiam się i znikam". Dziś nieśmiało zaczyna mrugać. Śnieg powoli się roztapia, jest przyjemnie ciepło (w południe). Olimpiadę będę oglądać z tak zwanego "doskoku". Udanego weekendu :) .
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć gaduły :wit Trudno za wami nadążyć ;:224
Aga, po studniówce jest ok. Syn zadowolony ale jak to facet, zbytnich emocji nie okazuje. Odsypiał dwa dni. Czekam na zdjęcia. Z moich niewiele wyszło.
Kijki bardzo polecam. Chodzimy z M od dwóch lat. Świetny sport jak się ma gdzie. Beton nie jest przyjemny. U mnie wspaniałe tereny. Staramy się kilka razy w tygodniu po 1,5 godzinki w dość szybkim tempie. Najszczęśliwsze są psy.
My chodzimy w butach trekkingowych. Póki co aura nie pozwala na inne. Najważniejsze żeby miały miękką podeszwę i były niezbyt ciężkie.
Miłego spacerowania, namów M bo samemu ciężko.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Edytko, witam piątkowo!
U mnie co prawda pogodnie, ale silnego słońca też nie ma - raczej takie przez chmury. Mimo to, nastrój jest dobry, a śnieg dalej powolutku się rozpuszcza. Oby do wiosny!
Jolu, fajnie, że się odezwałaś.
Studniówkowe wspomnienia są świetne, a Nisia bawiła się przednio do 5ej rano. Również czekamy na profesjonalne zdjęcia!
Tak, pamiętam, że chodzicie z B. z kijami. Super sprawa i mam nadzieję namówić na to samo M. - zresztą, podczas kijkowych zakupów po prostu może uda się kupić je nam obojgu. Wtedy nie będzie przebacz. Takie marsze są i dla zdrowia i niewątpliwej przyjemności, więc warto się przekonać! Dzięki za porady butowe.
Miłego weekendu!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dziś słonecznie i dosyć ciepło, 0 stopni i słońce. Wieje wredny wiaterek, ale głowy nie urywa. Tak sobie myślę, że może choć bez kijków powinnam zacząć się ruszać :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Esmeralda
500p
500p
Od: 12 maja 2008, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry dzień Aguniu ;:3
Nie wiem, jak u Ciebie, ale u nas zapowiada się weekend co prawda pochmurny, ale równocześnie oznacza to, że temperatury wzrosną w dzień do kilku stopni, a w nocy już tylko około zera ;:138
Powodzenia i szybkich efektów w chodzeniu życzę ;:65
aguniada pisze:Esme, witaj, moja droga... Jak dziś Twój nastrój i pogoda w siedlisku?
Czy Twoje pytanie dotyczy szpaleru z poprzedniej strony? Jeśli tak, to jest tam posadzona mieszanka hortensji bukietowej Limelight (biel) wraz z budlejami Border Beauty (fiolet).
Masz mnie na sumieniu, zapadłam na wszystkie choroby ogrodowe ;:224

Bardzo dobrego dnia, Dziewczyno z Kijkami ;:196
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Aguniu :wit
bardzo ładny avatar :D
u mnie dziś szaro, buro i ponuro, wczoraj było o wiele ładniej, nawet zaliczyłam kawkę na dworze
miłego dnia
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

aguniada pisze:... Myślę, że taka forma ruchu jest idealna - niezbyt forsowna, a jednak bardzo efektywna.
Czy buty do joggingu są ok?
Naturalnie forsowność zależy od tempa, tak takie buty są ok.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”