Z dyni robiłam placuszki - tak jak ziemniaczane. Tylko dynie ścierałam na dużych oczkach na tarce +jajko+sól+imbir+mąka. Ale tylko odrobine tłuszczu do smażenia, bo inaczej wpijają jak gąbka i są bleeee
Piernik....ja nie mogę...ja od tygodnia mówię o pierniczkach, chciałam upiec, ale za miesiąc święta i bedę piec pewnie znowu z 7-10 kg, więc odpusciłam sobie...ale mi się chce piernika....
Ja dziś upiekłam sernik krówkowy - bardzo pyszny i baaardzo tuczący to jedno z ciast, które znika w ciągu 1 godziny
Dynia pewnie też palce lizać - co roku obiecuje sobie , że ugotuje zupe dyniową ... i na tym się kończy
Dynia pożarta wyszła całkiem ,całkiem,ale to jednak nie moja bajka
Piernik na zamówienie na jutro do Kościoła Mamy comiesięczne wspólne jedzonko,wspólny czas
Agnieszko-poproszę przepis na mniam,mniam
Fajne te różyczki z listków-znajomy M robi takie i sprzedaje-idą jak ciepłe bułeczki:)
Aniu -czas jest faktycznie cenny:)Zacieśniają się więzi i można porozmawiać:)Jedzonko pozwala posiedzieć dłużej a i przepisy można wymienić;)Wczoraj wróciliśmy o 16ej,ale miałam dyżur w kuchni więc biesiadowanie mnie ominęło.W kuchni były najśmieszniejsze dziewczyny więc żalu wielkiego nie ma;))