Pozdrawiam serdecznie, pa

Dlatego postanowiłem wstawiać tylko na noc .. żeby tego zapachu nie było za dużoKaRo pisze:....
Zawsze wydawało mi się ,że w zamkniętym pomieszczeniu musi być zbyt intensywny,duszący.
Ale nie narzekacie na jego nadmiar?
Pięknie wyglądają ...
Są jeszcze żółte ale coś się spóźniają - mam nadzieję, że zdążą zakwitnąć zanim inne kolory całkiem przekwitną - chciałbym mieć cała paletę barw jednocześniestasia109 pisze:Drogi Sylwku! Przepiękne kosze z hiacyntami. Barwy wyśmienite. .....
No nie wszystko na raz ale w efekcie końcowym wszystko trafi do naszego ogrodu w takiej czy innej postaciKaRo pisze:Rozumiem,że to wszystko jest do przetransportowania do kraju ....
Nie pytam co tam rośnie choć aż mnie skręca z ciekawości ale o jeden krzew muszę![]()
ten liściasty na pierwszym planie z lewej strony to co ?![]()
Sylwku "Golden Gem" zimuje u mnie kilka dobrych lat nie przemarza mimo nieokrywania ale nie rośnie dobrze![]()
....
KaRo pisze:A ja określam jako "wypukłe"![]()
Pytam o ten krzaczek![]()
Czy jest w nim coś szczególnego?Tak,dla mnie tak...ma liście przypominające winobluszcz i ma te liście w chwili gdy dopiero wychodzą tulipany jest więc zimozielony? Trochę przypomina mi pierisa a może kalmię?
Pytam bo podoba mi się jego pokrój .
No "specyfik" to już na zdjęciach widać ...Pola42 pisze:Faktycznie , strasznie poszatkowały te tulipany. Czy to wina oczka wodnego ? Czy ja wiem ? Ja nie mam, póki co, oczka a ślimaków przy suchym skalniaku - zatrzęsienie!
Myślę,że powinieneś nie tylko zbierać i kusić piwem, ale też wspomóc się jakimś specyfikiem.
Nie będę rozsadzał wszystkiego, wiele z nich w maju trafi do naszego polskiego ogrodu. Inne zajmą miejsce, które w tej chwili jest okupowane przez doniczki, które też pojadą do PolskiEwelina pisze:Ładny "magazynowy kącik "Tyle w nim różności ... Czy będziesz to wiosną rozsadzał te rośliny po całym ogródku , bo jeśli tak zostanie , to może być nieco ciasno niektórym , no i nie są wyeksponowane jak trzeba.
...