Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Post »

:wit Jadziu
Mam nadzieję, że śniegu już mniej u Ciebie? U mnie pomalutku się topi alej jeszcze biało.
Życzę dużo słoneczka ;:3 i radości z nadchodzącej wiosny. Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

SYLWUŚ masz rację trochę ubyło go dzisiejszego dnia .Nawet zobaczyłam kwiaty iryska i krokusika .Wystawiłam takze moje doniczkowe róże na słoneczko .Niestety dalej wieje zimnem .Dzisiaj w nocy mieliśmy -8 i jak oglądałam rano w TV najzimniej było właśnie w Katowicach .
EWCIU no co zrobić jak nas tak zasypało ,ale faktem niezaprzeczalnym jest to ,że już fajnie się rozpuszcza .Dzisiaj nawet zobaczyłam krokusy i iryska .Hiacynty także nie pozostają w tyle to samo tulipany Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
MAŁGOSIU jak śnieg zejdzie możesz je śmiało posadzić a przedtem dobrze by było gdybyś im nóżki wymoczyła .Musisz im niestety zrobić kopczyk, a w razie mocnego słonka osłonić krzaczki
Tragicznie na razie wyglądają floksiki ;:174 jeszcze ich w takim stanie nie widziałam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Jadziu,sporo jeszcze tego białego u Ciebie! U mnie tam,gdzie słonko operuje dłużej nawet ziemia rozmarznięta :heja dlatego dzisiaj już działałam,co prawda nie kopałam jeszcze ale jabłonie i żywopłoty są już po cięciu!
Krokusek daje nadzieję na rychłą wiosnę ;:138 ;:138 Moje wyszły spod śniegu ale okazało sie ,że pieski zrobiły sobie ścieżkę właśnie tam ,gdzie były posadzone krokusy i wychodzą połamane-pewnie kwiatów nie zobaczę.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nie martw się Jadziu.
Floks szydlasty zawsze odrasta, nawet jak nie zakwitnie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Jadziu jak wiosennie sie zrobiło jak to napisałas. Pewnie w serduszku wielka radość. Rzeczywiście jeszcze przymrozki są ale już niedługo o nich zapomnimy. ;:196
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Jadzik ,czy dostałaś już swojego Princa ?,bo mój jutro przyjedzie i wskoczy prosto do donicy gdzie spędzi cały sezon.Pozdrawiam Cię . :D :D :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jadzieńko ...ja Cię proszę - nie pokazuj tego białego tałatajstwa ;:196 ...róże , czerwienie , błękity ...byle nie to uprzykrzone , które i u mnie miejscami zalega .
Nie martw się floksami , bo i u mnie podobnie wyglądają ...jakby były wysuszoną połacią kłaków / wiórów ...one się odrodzą ..a co suche , to trzeba je potem przerzedzić - odmłodzić ....
Moje róże zamówione po 15 przyjdą ...gdzie ja teraz będę z nimi latała ;:oj ...skoro jest zmarznięta ziemia na kość ?
Natomiast sztamowe , w donicach - w kwaterze zimowej - chłodnej ...wypuściły nie tylko liście rachityczne , ale i pąki ;:oj ...żal je obcinać , ale są cienkie , wiotkie ...potem się zagęszczą , prawda ? Jak sądzisz , obciąć je i wystawić w ciepłe miejsce i zacząć nawozić ?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu floksami się nie przejmuj, zazielenią się jak zrobi się cieplej. :uszy
Też unikam nawet zwykłych sklepów, po ziemię muszę wysłać syna żeby mnie nie ciągnęło ;:306
Dzisiejsze słonko zlizało sporo śniegu , to może jutro jakieś kwiatuszki zobaczę w ogródku. ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

JAGÓDKO nie wiem jakie masz te sztamowe .Ja mam Exscelsę i gdybym ją obcięła to pożegnałabym sie z kwiatami ,bo ona tylko raz kwitnie .Po kwitnieniu trochę ją skrócę ,bo ma pędy do samej ziemi . Zostawilam ja na rabatce i tylko porządnie okryłam miejsce szczepienia . Przed śniegami nawiozłam wszystkie moje róże granulowanym obornikiem .Po zejściu śniegu dosypię im wiórów rogowych ,żeby miały pożywienie na dłużej.Jeśli Twoje róże powtarzają kwitnienie to jak najbardziej możesz te rachityczne pędy podciąć . Trzeba je dokarmić różanym nawozem, albo obornikiem . Może jeszcze się opamiętają te moje floksiki .Ciągle je odmładzam i przesadzam w różne miejsca .Lubię te kolorowe poduchy .Moje róże też dopiero po 15 się zjawią
EWCIU ciekawe jaką sadzonkę dostaniesz .Tylko przed posadzeniem w donicę musisz im zrobić kąpiel na 24 h
SYLWUŚ obyśmy szybko zapomniały o tych przymrozkach najlepiej do grudnia :wink:
GRAŻYNKO wolałabym ,żeby zakwitł niż tylko patrzyć sie na zieleninę ;:174
DANUSIU dużo krokusów wychodzi spod śniegu zgniłych kwiaty mają przemoczone .To samo irysek też ma całkiem przemoczony kwiat Obrazek
MAJKA przed mrozami i śniegiem miały już śliczne zielone liście i nawet zauważyłam u tych ,które mają więcej słonka pączki kwiatowe .Obadamy co to będzie . Brat mi dzwonił ,że jego róże mają czarne łodyżki .Czy u Ciebie też coś takiego zauważyłaś przecież on niedaleko Ciebie ma ogródek ,ale bardziej w dole
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Niektóre róże mają czarne ale to już od dawna tzn od normalnej zimy, to co wystawało nad kopce niektórym wrażliwym pomarzły końcówki ale i tak idą do cięcia. Sporo róż jest bardzo ładnych i to mnie trzyma przy życiu ;:215
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

:wit Jadziu
Zgadzam się do grudnia. Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia życzę.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ciekawe jak moje sobie poradziły? Kompletnie nie mam pojęcia,a pojadę dopiero w sobotę ;:131
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Jadziu u mnie tez tyle śniegu zalega, a ja już dostaję nerwicy , bo nie mogę popracować. Nawet nie mogę zobaczyć swoich roślinek , bo zasypane. Będę chyba śnieg przerzucać z rabatek na ścieżkę. Syzyfowa praca. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu śniegu u Ciebie widzę pod dostatkiem tak jak i u mnie, ale co nieco wygląda bokami u mnie zero, jedynie jakieś czubki znad śniegu i to wszystko a dzisiaj rano śnieg teraz deszcz i co tu robić ;:202
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Dziękuję Jadziu za obszerną lekcję w stosunku do róż . Ja mam trzy sztamowe - jedna , to Rumba , druga , to Rosarium , a trzecia czerwona , o drobnych kwiatuszkach ...ale kwitnie cały sezon . Pąki są na Rumbie ...a moje róże też przyjdą po 15 kwietnia ...bo przesunęłam termin wysyłki .
U mnie dzisiaj bez mrozu , ale i bez ;:3 - za to prószy drobinkami białymi ...jest posępnie ... ;:222
Przesyłam pomimo tego cieplutkie ;:196 ;:167 serdeczności .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”