AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Post »

sweety pisze:Kwitnie na razie jednym pędem, ale drugi się szykuję :D A wygląda tak:

Obrazek
Piękna jest !!!! Pachnie ? No zazdraszczam normalnie ;:306
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pachnie przyjemnie, choć nie silnie :D Kupiłam wypasione cebule na forum. Wielkie i zdrowe, więc dziwne by było, by nie zakwitły.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja mam taka ogromna Ismene od 3 lat i jeszcze mi nie kwitla :roll: Gdyby nie to, ze liscie ma bardzo atrakcyjne i pieknie to w donicy wyglada, to juz na Kompost by poszla :twisted:
Moje Lidlowskie tegoroczne jeszcze nie kwitly i nie wiem co jest. Ale jedna biala to bedzie jakas okrywowa, bo ma malutkie listki.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem pod dużym wrażeniem zmian. Naprawde wygląda to dużo lepiej niż przedtem. Zrobiłąs bardzo elegancki ogródek.
Czy ten wykafelkowany kawałek tarasu Ci nie wystarczy?
Nie wiem, czy bym się zdecydowała na taki kawał trawnika :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agnieszko,
Zmiany w ogródku zdecydowanie na korzyść - miejsce z ławeczką pod różana pergolą zapowiada się wspaniale! Już teraz ma wiele uroku, a jak Lekkefund ją zarośnie z clemkami to będzie bajka. Chyba bym zrezygnowała z dosadzania kolejneo powojnika..Lykke jest bardzo duży i jeden clemek mu wystarczy do towarzystwa zanim pochłonie cała pergolę ;-))
Lawenda przy ścianie domu będzie super rosła, nagrzane kamienie to jej żywioł ;:172
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Agatko, dokonałaś wspaniałych zmian w ogrodzie ;:215 . Kącik z ławeczką wygląda bardzo romantycznie ;:167 Całość świetnie się prezentuje. Brawo ;:63
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Wspaniałe kwitnienie czosnkowe, wszystkie kwitnące kwiatki bardzo ładnie się prezetują,
ale czosnek najbardziej mi się podoba.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Lilia zapowiada się bardzo obiecująco, czekam z tobą na kwiaty.
Czosnki mam takie same, w tym roku miały mniejsze kwiatostany niż w zeszłym, a twoje? Dokarmiasz je jakoś?
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Agatko i dalej czosnki Ci zdobią ogród:)? Musza Cię lubić :wink: . Śliczne róże.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sweety - Aniu, no cóż - już jej nie powącham ;:224 nie zakwitła u mnie ani razu. Moze za zimno w szkocji ???

Jule - ja też od chyba 3 lat miała w donicy ta ismene. I nic. A że kompostownika nie mam to wywaliłam do kosza.
Z dwóch tegorocznych rózanych zakupów w lidu została mi tylko biała. Tez będzie z niej jakaś okrywówka chyba . A ta różowa po jakimś tygodniu czy dwóch padła...

Margo2 - dzięki Gosiu :) Ciesze się ze ci sie podoba :)
Te kafelki ciężko nazywac tarasem - ot takie przejscie wokół domu. Nic się tam nie mieści... dlatego wykombinowałam z tym miejscem pod stolik. Na razie zostaje tam trawa, moze uda mi się po urlopie kupic stolik. Zobaczymy. Będzie wtedy stał na trawie. A czy w koncu powastanie tam taras???? Czas pokaże :lol:

Robaczek - dziękuje Kasiu :) Dobrze ze napisałas o swoich spostrzeżeniach co do klemka. Bo myslałam zeby koniecznie jakiegoś dokupić z drugiej strony... ale teraz to faktycznie odpuszcze. ZObacze jak róża podrośnie, ale chyba tam nie będzie potrzeby niczego dokładać ;:108 Dzięki ;:196 Takie świeże spojrzenie zawsze się przydaje :)

Aancyk - dziękuję :) Mam nadzieję ze w przyszłym sezonie nie zmienię koncepcji ;:306 i dalej bedzie mi się podobało ;:173

Stefanek - czosnki mają w sobie dużo uroku to fakt ;:108 Też je bardzo lubię :)

Megi - Gosiu, a wiesz że miałam te same odczucia co do czosnków jak ty ? Mam je trzeci sezon, i na początku jak się zaczeły otwierac to pomyslałam że jakoś tak zmalały te czosnki... moze się wyrodziły ? Potem jak w pełni rozkwitły to jakos tak nadrobiły, ale moze faktycznie potrzebują jakiegoś extra nawozu ? Niczym specjalnym ich nie karmiłam, rozsypałam kurzaka wiosną i tyle.

Nemezjo - dzis czosnki juz powoli przekwitają :) Róze w większości ciągle jeszcze w pączkach ;:131
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka fotek:

klonik ;:167
Obrazek

Obrazek

mała hosta i stokrotki
Obrazek

Wiecie co, wracając do domu niepotrzebnie dzis zajechałam do ogrodniczego.... brakującej mojej róży dalej nie ma. Ale za to ile innych pięknych róż było !!!!!!! Boshhhhhhhh.... łaziłam i oglądałam i oglądałam.... zakochałam się w zapachu i wyglądzie ' Comte de chambord' ;:223 i teraz zerkam na mój ogród i się zastanawiam czy mam gdzies jeszcze troche miejsca zeby ją posadzić ;:224
Co możecie powiedziec o tej róży ? Polecacie ????

Wpadła mi w oko jeszcze jedna biała o pięknych pachnących kwiatach, jakas floribudna, nazwa mi wyleciala z głowy i też kombinuję....

No i jeszcze były cudne, przecudnej urody fuksje !!!!! Spodobała mi się: cape fuchsia 'funfare coral'
tu fotka z netu, bo foto z komórki kiepskie:
http://www.growsonyou.com/shop/product/36946
Wyszłam z cięzkim sercem, nic nie kupując, ale teraz siedzę i sie biję z myślami ;:224
Echhh... cięzkie te ogrodnicze wybory ;:145
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agatko takie odwiedziny sklepów ogrodniczych są nie bardzo wskazane gdy ogródki już pełne ;:224 :;230 ja unikam....ale tak trudno przejść obok.....
Klonik cudnej urody.... marzy mi się taka czerwonolistna pięknotka.... tylko... no właśnie.... miejsce :roll:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ogrodnicze wybory towarzyszą Nam zawsze...właścicielą niewielkich ogorodów. Klonik cudowny ;:167
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Agatko takie odwiedziny sklepów ogrodniczych są nie bardzo wskazane gdy ogródki już pełne ;:224 :;230 ja unikam....ale tak trudno przejść obok.....
Klonik cudnej urody.... marzy mi się taka czerwonolistna pięknotka.... tylko... no właśnie.... miejsce :roll:
Wiem Aga... unikać najlepiej, ale... Przejśc obok bardzo ciężko ;:131 A klonik rośnie w donicy, no bo miejsca właśnie brak ;:173
Obrazek

tylko ten większy 'tamukeyama' posadziłam w gruncie ;:108
Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Agatko polecam Comte de Chambord ;:215 Mam ją u siebie,zdowa,powtarza kilkakrotnie,kwiaty duże i nie zwieszają główek :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”