Moja mała "dżungla" - part IV

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part IV

Post »

pozwolę się wtrącić - sylvi, hibiskusy są sprinterami prawdziwymi, szczepki potrafią jeszcze w tym samym roku zakwitnąć, tyle tylko, że są to rośliny żarłoczne i pijaki prawdziwe i potrzebują odpowiedniej temperatury, niektóre bardzo lubią się foszyć i wtedy zrzucają pąki

mniodkowa - ten pojedynczy jest całkiem podobny do mojego, tylko mój na brzydsze listki zdecydowanie
fajnie, że łysy odbił, widać, że masz zielone rączki :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ależ Masz piękne epiphylla, Mniodkowa
To pierwsze nie wiem, co to...ale liściory to ono ma, że "hej" ;:167

Trzecie - to chyba anguligar( mam to podejrzewam, że to "to"). ;:224
A hibiskus - śliczny ;:167
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

`dziewczyny za hibkami tutaj zajrzyjcie-pozniej usune linka
http://www.kwekerijgommer.com/webshop/index.html
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Zajrzałam...hibiscusy w ilości powalającej, fuksje i datury również...śliczności, ale ceny zdecydowanie brzydkie ;:oj
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31

Post »

echh zachwyt nad tymi odmianami trwa już dość długo, szkoda tylko, że ceny są wysokie
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Znowu hibek ;:oj ...zazdrość mnie zaczyna w bok kłuć ...ja nie mogę ich spotkać jeszcze w takich cenach ;:223 ....w bracie byyła moja nadzieja....to pojedzie może za tydzień, był niedawno :evil:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Dziękuję dziewczynki za wizyty ;:196
oxalis pisze:a mój hibek to sknerusek...po jednym kwiatku otwiera, nigdy więcej, a pączków co nie miara...

u mnie też tak zawsze jest ;:108 max to chyba 2 na raz rozwinął, ten ostatni to tylko taki dziwny, ale pewnie jego kolejne kwitnienie będzie znów umiarkowane, choć też uważam, że po jednym lepiej, bo dlużej :tan
sylvi pisze:rośnie, ale na kwitnienie to chyba z dwa lata poczekam

ja też mam szczepkę hibiskusa od... 2,5 roku i ani razu nie kwitła ;:222 ciągle jej coś nie pasowało, teraz stoi na północnym parapecie, w końcu coś rośnie, ale to jeszcze nie pąki, ech
oxalis pisze:ale ceny zdecydowanie brzydkie

właśnie :twisted: temu ja pozostanę przy Kauflandzie ;:306 co 6zł to nie min. 15E
katharos pisze:ja nie mogę ich spotkać jeszcze w takich cenach

myślę, że nic straconego, w Kaufie będą teraz hibki aż do lata ;:108 a starczy, że rozwinięte kwiaty opadną,zostaną pąki i oni od razu roślinkę ciach o połowę ;:130
justus27 pisze:Trzecie - to chyba anguligar( mam to podejrzewam, że to "to")

dziękuję Justynko za identyfikację ;:196 że też ja o ich nazwach nie pomyślałam ani razu... pewnie temu, że żadne mi jeszcze kwiatami nie sypnęło...
labka1 pisze:w kilku miejscach czytałam ,że grudniki i Epiphyllum należy podlewać jak kwiatki zielone, nie jak sukulenty..

oooo :shock: to ja nie trafiłam na takie informacje... choć tak zupełnie nie dawać im wody nie mam sumienia, to podlewanie skąpe i rzadkie ale stosuję, jedynie tylko jednego dużego kaktusa cierpliwie ani razu nie podlałam od października, a ciężko mi z tym było jak nie wiem ;:29
a co do grudnika to pewnie zaserwowałaś mu dobre warunki latem, przechłodzony został i teraz ma nie za ciepło to i kwitnie na okrągło, bo ja swoje w tym roku skrzywdziłam, tylko połowa pokazała kwiatki po wczasach na balkonie, teraz stoją w ciepłym salonie i jest im... pewnie tropikalnie ;:223 w tamtym roku na chłodnych parapetach i ten babciny i pomarańczowy sklepowy kwitły 3 razy na całego :shock:

A z nowości - zamiokulkas tak reanimowany, specjalnie dla niego doniczkę kupiłam (20zł :twisted: ) i tylko po posadzeniu wyglądał dobrze ;:145 nie podlałam jak radziłyście i znów kolejne 2 gałęzie żółkną a jeden z nowych przyrostów już mi zgnił ;:188 W sklepach natomiast widuję co krok zamiokulkasy po 8-9zł a ostatnio kohleria kupiła za 5 super roślinę, że nie wspomnę, że sama sobie za 4zł kupiłam w tamtym roku drugiego, więc teraz pytam się ja - gdzie jest sens reanimowania takiego delikwenta? szczególnie, że raczej bez powodzenia, a kasa poszła: na doniczkę, na ziemię, na paliwo...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszka ten Twój gnijący na 100% ma jakąś chorobę!! Wywal go w jaśnistą. Na moją odpowiedzialność to zrób.
Albo postaw na klatce schodowej, może ktoś weźmie. ;:306 ;:306
Pozdrawiam cieplutko.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Na temat beniaminków nie wypowiem się, bo by wywalili mnie z forum za niecenzurowane słownictwo ;:172 ale Twój z 2010 jest the best ;:306
Natomiast hibiskusy...prima sort ;:333
Od razu wróciły wspomnienia...szum morza...piaszczyste plaże...drink z parasolką...aż boję się wyjrzeć przez okno ;:304
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Iwonka - ;:196 piaszczyste plaże? ;:oj ja urlop mam w czerwcu.. jakoś dożyję, choć ostatnio nastrój ;:222 a kaszel wcale tego nie poprawia ;:223
kohleria pisze:ten Twój gnijący na 100% ma jakąś chorobę!! Wywal go w jaśnistą.

powiadasz? takie ma liście na dwóch badylkach:

Obrazek

żal mi go, ale wściekłość moja jednak chyba większa ;:188

Obrazek

i dla jasności - to nie jest ten, co pokazywałam na 6 czy 15 stronie ;:222 tamten usechł między liśćmi, ten kupiony niestety w tym samym ogrodniczym i miał mieć kolor POMARAŃCZOWY, to ja daltonistka czy coś przespałam i teraz pomarańcze są różowe? ;:154
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
agnieszka_
1000p
1000p
Od: 21 gru 2012, o 18:54

Post »

Hej :wit
Ja jak widzę że bulwy zamii gniją to wyrzucam , bo wiem że i tak go nie uratuje :evil:
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Zamka tez bym fikła do kosza....ja z przeceny kupuję storysie, te jakieś bardziej wdzięczne są ;:108
A hiacyncik chociaż pachnie :?:
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie Aguś..ja nigdy o niego nie dbałam wg powszechnych zasad....dopiero na forum poczytałam o wystawianiu na dwór itd, nawet pytałam Nolinki pod koniec września czy może go wystawić jeszcze na trochę, skoro takie efekty to daje..ale mówiła,że juz nie..stoi w tym samym miejscy cały swój żywot, okno wschodnie, ale to akurat jest przy drzwiach wejściowych we wnęce i wcale tam za widno nie jest..raniutko tylko słonko wpada jeśli świeci do 9.00, potem już cień. chodziło mi najpierw o to,że Wasze kwitły całe , mocno ukwiecona, ja zaś pamiętałam,że mój nie jest aż tak bardzo oblepiony kwiatami, teraz dotarło do mnie dlaczego?, bo kwitnie cyklicznie..po kilka kwiatów..jedne przekwitają a nowe pączki się rozwijają.. jedno czego żałuję to fakt,że chyba nie ma innych kolorów z tych starych odmian..tylko rózne odcienie różu...a o tym podlewaniu to na prawde tak czytałam..i ja tak go podlewam..ale te marketowe może trzeba inaczej podlewać, jak sukulenty.... zobaczę , bo mam juz i inne szczepki..choć wszystkie dotąd zakwitają na różowo... ;:306 i czekam niecierpliwie czy znajdę wśród nic inne kolory... bo przecież zamawiałam inne szczepki.. :;230 , zobaczymy na jesieni..jak zakwitną te co nie zdążyły teraz.. ;:333
x-h-n

Post »

Przepiękne masz roślinki sansewieria, zz i sukulenty to moje klimaty ;:oj pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Aguś pięknie u Ciebie jak zwykle. Szczerze przyznaję, że nie byłam w stanie przeczytać wszystkiego, a jedynie "po łebkach", ale przyznaję- fotki zlustrowałam dokładnie. Masz sporo moich ulubieńców, w dodatku takich zadbanych i dlatego było mi u Ciebie tak milusio :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”