Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Jagódko, wreszcie do Ciebie dotarłam :wit piszesz, że do 50-tki nie chorowałaś, a teraz ... ja za to do 50-tki ciągle coś myślisz że po 50 będzie jakiś przełom i pójdzie na lepsze :;230 pomarzyć zawsze można, tyle nam zostało, no właśnie a może tak medycyna naturalna znaczy naleweczki no bo co nas nie zabije to nas wzmocni, a skoro już tyle wytrzymałyśmy to gorzej już chyba nie będzie ;:136 Kochana ja Tobie z całego mojego rozkołatanego ;:167 duuuuużo zdrówka życzę , trzymaj się nie daj się ;:cm
Pozdrawiam cieplutko serdecznie
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dwa chorowitki kochane... dziewczyny, nie dajcie się! Głowy do góry, pierś do przodu... Jesteście nam tu potrzebne, w dobrej formie i nastroju... Życzę Wam z całego serca, żeby się Wasze kłopoty zdrowotne szybko i pomyślnie rozwiązały ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No , placek siedzi w piecu , a ja przed komputerem ; zrelaksowana , chociaż z bólem głowy , po sulfonamidzie i p/ bólowych .
Dziewczyny moje Kochane ...syn wrócił i aparat też ...ale dzisiaj miałam urwanie krawatki ; stos prania , lekarz , zakupy , placek ...a fotek niet ;:185 ...nie było kiedy ;:145 .
Przyrzekam , że w najbliższym czasie ( może uda się jutro ) postaram się coś nieco cyknąć .

Lideczko ...w rzeczy samej ...musi być dobrze , a ja się łatwo nie poddaję ( na razie )...zwłaszcza po tym , jak mi dzisiaj powiedział rodzinny , że powinnam sie położyć w klinice . A ja pytam go - jak to ...sama mam się polożyć ? W szpitalu ze skierowaniem od kardio wysłali mnie po 7 godzinach do domu , twierdząc ,że wszystko wg nich w porządku . Ech ...życie w IV Rzeczpospolitej ...nie o taką Polskę walczyła Solidarność ...zwłaszcza dla naszych dzieci i przyszłych pokoleń .
Dziękuję za miłe słowa ;:196

Ewuniu...Trzymam , trzymam , a jakże :uszy

Aguniu / Aguniada...j.w. /odp.na post ad.1
Za serdecznopści dziękuję ;:196

Aguś- AgaNet ...już wkrótce ;:168

Elżuniu...jakże się cieszę , że jesteś ;:168 ...no , kto wie , a nóż- widelec po 50 - tce - u Ciebie nastąpi jakiś przełom
i ustabilizuje się to ;:97 , czego Ci z całego serca życzę ...też rozklekotanego .
A wiesz , że też tak już sobie kalkulowałam , że rzucić w cho**** wszelkie farmaceutyki i sięgnąć po Dary Natury...
Aby chorować w naszym kochanym kraju , to trzeba mieć końskie zdrowie i ...tak sobie poukładałam ; szpital nie przyjmuje , bo robią selekcję - to mówię ...a może takich , jak ja na ruszt , niech tylko uruchomią piece w Oświęcimiu ;:145 . Bo to jest wegetacja , a nie życie ...lęk ,że za chwilę znów zemdleję ...trzepotanie serca , rąk i ten paniczny strach , gdy serce podchodzi do gardła .

Wiesz ,że lepiej jest zająć się zawczasu problemem ze zdrowiem , niż potem wydawać krocie na przewlekłą chorobę , bo może być za późno ;:108 . Ale nie położą w szpitalu , by leczyć , bo nie ma kasy na utrzymanie , a ja się pytam ; ile kosztuje utrzymanie , 1 więźnia / przestępcy , za pieniądze podatników ?
Zdrowy naród - zdrowe , prężne państwo . Podobnie rzecz ma się ze szkolnictwem , ale to już temat na inne wywody .
Tobie również ...dużo zdrówka i dużo siły ... ;:196 ...musimy wytrwać , być silne , a nawet uśmiechnięte , by żyć ...innej opcji nie widzę ;:185 . Spróbuj ćwiczyć oddychanie ...to pomaga .

Aguniu- Aguniada ...odp. na post ad.2
Nie dajemy się - odpieramy ataki , jak możemy i Elżunia i ja - z różnym skutkiem .
Przecież się nie garbię ...cały czas trzymam fason i podniesioną głowę ( czasem mam w obłokach , jak to romantyczna dusza )...no i oczywiście pierś zawsze do przodu . No , pociesz się ,że nie tylko tu ...jesteśmy potrzebne ...ogród wzywa , chłop się dopomina , synowie nie wiedzą po co im ręce wyrosły z ramion ...bo uważają ,że kuchnia , jak i cały dom , to domena i królestwo mamy ;:108
Dziękuję za ciepłe słowa ;:196 ...z tą formą różnie bywa - raz lepiej , raz gorzej ...ale nastrój melancholijny miewam - zwłaszcza , gdy mnie najdzie ochota na tworzenie .
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przede wszystkim sama musisz sobie pomóc,ale jak przeczytałam Twój ostatni wpis to mam wrażenie że jest w bardziej optymistycznym tonie, może powrót syna to sprawił? trzymaj się ;:168
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Oj! Jagódko i szkolnictwo i słuzba zdrowia i więziennictwo i gdzie by tu jeszcze nie spojrzeć... wszystko na głowie stoi, a my za słabe coby to z głowy na nogi postawić. ;:223
synowie nie wiedzą po co im ręce wyrosły z ramion ...bo uważają ,że kuchnia , jak i cały dom , to domena i królestwo mamy
Noo. To Ciebie przynajmniej na Królwą koronowali. ;:224 A mnie wczoraj mój syn (10 lat) powiedział,
że taka jest moja rola w społeczeństwie. ;:145
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wypowiedziałam sobie samej wojnę - bo przecież tak się nie da żyć Dorotko ;:108 .
Są momenty trudne , to fakt , ale jestem optymistką i skłaniam się w stronę Boga .
Dziękuję ...tak , syn - chociaż dorosły - jest bliski ;:167 memu - to nie dziwi , bo to normalne . Lepiej się czuję , spokojniejsza , wyciszona , bo on się mną potrafi zaopiekować , gdy nie daj Bóg coś się dzieje - wręcz stawia mnie na nogi .
Trzymam się , trzymam ...trzeba nieś te swoje krzyżyki ...oj trzeba . Dziękuję ;:168 .

Ewuniu...ja to wiem , że my mali - za mali , by walczyć z wiatrakami , ale - żal mi dzieci , ludzi , którzy odbudowali Polskę , a teraz mają głodowe emerytury , przez co nie stać ich na godne życie .
Trzeba się wsłuchać w głos narodu ...niestety , politycy nie dostrzegają tych na dole , a syty nigdy nie zrozumie głodnego .
Polsko - aż chce się zawołać - OBUDŹ SIĘ !!! / póki nie jest za późno ;:108 .
No tak ....Matka Polka - mój najstarszy się tak o mnie wyraził ...jak za dawnych lat , w mniemaniu wielu panów , że rolą kobiety jest rodzić dzieci , dogadzać mężowi ( w szerokim pojęciu i znaczeniu tego słowa ) , być na każde zawołanie .
Chyba nikt , jak kobieta nie ma tylu zawodów - czyli tzw. 3 w 1 - chociaż nie ma wykształcenia w każdym z nich .
Kucharka , sprzątaczka , praczka , niania , nauczycielka , pielęgniarka ....że nie wspomnę o frywolnych "obowiązkach ".
Do tego dochodzi jeszcze utrzymanie ogrodu / działki i ...zawód wyuczony / wykonywany - czyli praca zawodowa .
Jezu , ale się rozpisałam ;:202 .
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ja moich skutecznie angażuje w prace domowe ..maja obowiązki i sie znich wywiązują żeby mi zrobić po prostu przyjemność ...mam nadzieję ,że z tego nie wyrosną :lol:
Zdrówka i usmiechnij się ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danuś ...i bardzo dobrze , bo się jeszcze nie buntują . Moje chłopaki są już za duzi , ba! , by nie powiedzieć , że za starzy ...by ich uczyć . Ale w dziecięcych latach dbali o swoje pokoje i tak jest teraz ...a nawet pomogą posprzątać dom - tyle , że do kuchni się nie garną . No , ten starszy , to jakoś sobie daje radę , bo gotował , gdy byłam na wyjeździe .
Oby Twoje chłopaki pomagały Ci we wszystkim ...bo moim się nie chciało , przecież była siostra i mama .
Ja się uśmiecham ... :) , ale Ty właź do łóżka i się kuruj ;:196 ;:167 , bo jesteś przeziębiona , przez to łażenie w deszczu ;:14
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Oj Jagódko niestety co my maluczkie możemy .Można wołać Obudż sie Narodzie ,ale to wszystko na krótko .Nasza kochana służba zdrowia dopiero zaczynam mieć z nią bliższy kontakt i zobaczymy jak to będzie .Nie trać chociaż dobre humoru ,bo wtedy będzie klapa i lepiej niech te piece będą zamurowane . Zdróweczka ;:196 ;:168
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jagódko współczuję ale mam nadzieję,że idzie ku lepszemu co widać po Twych postach...
Jest w Tobie wola walki i wielki optymizm a to połowa sukcesu.
Ja nie narzekam na służbę zdrowia a raczej na siebie gdy zaczynam chorować bo były czasy,ze zaniedbałam ważne symptomy a teraz jest jak jest.
Kiedyś ktoś mi powiedział - "umiesz liczyć to licz na siebie" i od tamtej pory podchodzę do tych spraw inaczej. Zaraz mi sie w głowie rozjaśniło i same poukładały się receptury mikstur z domu rodzinnego. A potem to już poszło ... sa dobre opracowania i do tego mnóstwo dobrej wiedzy w sieci a nauki nigdy dość.
Pozdrawiam i ;:196
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Witaj Igusiu ;:196

Mam nadzieję , ze już lepiej z ;:167 Dbaj o siebie i nie daj się naszej służbie zdrowia .
Ale , ale .... coś mi się wydaje , że ktoś ma dzisiaj urodzinki :wink: .
Więc przyjmij moje najszczersze i najgorętsze życzenia zdrówka , pogody ducha i duuuuuuuuuuuuuużo uśmiechu ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko...obyś trafiała zawsze na kompetentnych lekarzy ;:196

Krysieńko...w rzeczy samej - też liczę na siebie i mam waleczną naturę - tylko bywa ,że czasem jakby mi ktoś spuszczał powietrze i czuję sie jak flak ;:174 . Ale staram się podnieść i idę dalej , bo dobre Anioły mnie wspierają .
Dziękuję , ;:196 - ja bardzo dużo czytam - miałam poślizg o farmakologię i med. , więc sobie czasem lepiej dobieram leki .

Aguniu ...lepiej , lepiej , dostaję povera ...i nic to , że ;:167 nie daje spokoju .
Tak , tak , dzisiaj mam urodziny 16+ Vat i ślicznie dziękuję za pamięć ;:168 ;:196 - a przepraszam , skąd wiedziałaś - czyżby wróbelki ćwierkały w Twojej okolicy ;:224 ?
Oliwka właśnie dzwoniła śpiewając Sto lat i składała życzenia. Tak się ucieszyłam , że aż mi się oczy zaszkliły ;:167
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jagodko, wszystkiego co najlepsze dla Ciebie! Pieknego urodzinowego dnia :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Wszystkiego naj w tym szczególnym dla Ciebie dniu....zdrowia i spełnienia marzeń ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za życzenia ;:cm ;:79 ...z całego serca Aguni / Aguniada i Agusi / aage .

Trochę fotek z mojego jesiennego ogrodu , który coraz więcej pokrywa się liśćmi klonów , jesionów i dębów , z okolicznych drzew . Znowu będą ich tony , aż mi gęsia skórka wychodzi na samą myśl o ich grabieniu ;:145 . Drzewa nie moje , a liście muszę sprzątać ;:145 .

Zapraszam bardzo serdecznie na jesienny spacer ;:180 , a po nim na grzane ;:136 , z imbirem , cynamonem oraz goździkami i miodem . No , a tych , którzy nie mogą % , to serwuję herbatkę z sokiem malinowym i szarlotkę ;:167 .

Czekam ;:65 .....

Liście magnolii zaczynają się przebarwiać .

Obrazek

Obrazek

Rozplenica ' Hameln '.

Obrazek

Rozchodnik okazały .

Obrazek

Hortensja ogrodowa .

Obrazek

Hortensja Limelight.

Obrazek

Śnieguliczka .

Obrazek

Fiołek labradorski.

Obrazek

Hyzop lekarski & Szałwia omączona .

Obrazek Obrazek

Haber górski niebieski .

Obrazek

Haber górski biały .

Obrazek

Brunnera ' Hadspen Cream '.

Obrazek

Quamaclit Lobata - Mina

Obrazek

Obrazek

Ponownie piórkówka / Rozplenica ' Hameln ' nad oczkiem .

Obrazek

Floks szydlasty.

Obrazek

Złocień arktyczny .

Obrazek

Opieńki , których sporo u mnie rośnie ;:108 - zapraszam na grzybobranie , bo ja ich specjalnie nie lubię , a moi panowie lubią zaprawiane w zalewie octowej i zupę opieńkową ze śmietaną .

Obrazek

Winorośl latoś obrodziła ...będzie winko z burgundem .

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”