Dobry wieczór wszystkim

Mecz Hiszpania-Italia oczywiście oglądamy, zresztą jak wszystkie... Z ogromną przyjemnością obserwuję football na takim poziomie, jak podczas ostatnich spotkań.
Wróciliśmy właśnie od weterynarza, gdzie byliśmy ze starszym kotem... opatrunek mam też na ramieniu ja - Greebo wyjątkowo źle zareagował na dwa zastrzyki i skończyło się czterema zębami wbitymi we mnie i powierzchownymi zadrapaniami... nie mam do niego żalu - biedne zwierzę zestresowane i cierpiące - ale boli mnie to okropnie... oby nie zaczęło bardziej puchnąć.
Jolu, pogoda nam dopisała i nastroje też

Przydałaby się jakaś szybka powtórka tegoż spotkania...
Beatko, no weź przestań głupoty pisać ;)) Różyce dostałam dwie: jedna NN w pięknej purpurze, a druga cudowna historyczna
Jacques Cartier - zdjęcie poniżej

Dużo dobrego o niej przeczytałam i liczę, że będzie to jedna z terminatorek o wyjątkowej urodzie...
Bino, nawet nie wiesz jak się cieszę że miałyśmy okazję się z
Jule poznać... o różach napisałam powyżej...
Moniko, chciałabym ogromnie, ale w ciągu tygodnia pracy, w środku dnia, nie będę miała szansy się wyrwać... liczę, że drugi termin też jest aktualny.
Ewa, było dokładnie tak, jak zapowiadałaś

Teraz na Ciebie kolej!
Sabinko, krzew, o który pytasz, to krzewuszka cudowna. Przepis na gęste krzewy jest prosty - regularne przycinanie. Teraz - po kwitnieniu - możesz skrócić swój o połowę, a potem kolejne przyrosty o 1/3.
Małgosiu, cieszę się, że miałaś także ogrodowych gości... my z M. się raczej nie fotografujemy - mój zawsze przypomina, że nie jest osobą publiczną ;-))
Ewuś, niestety Brazylia nam dołożyła - byłoby chyba zbyt pięknie, gdyby po raz kolejny udało nam się z nimi wygrać...
Tadziu, za miłe słowa dziękujemy... o różycach napisałam powyżej.
Doris, zdjęcie z psem było po prostu oczywistością
Majutek, wspominałyśmy Cię... nie piekły Cię policzki? oczywiście w kontekście róż

Naprawdę sądzisz, że jesteśmy podobne do siebie?
Zostawiam kilka zdjęć... było dziś pięknie, słonecznie, wilgotno - sporo róż zaczyna się otwierać...
Papa M. - przecudowny kwiat i zapach...
Whiter Shade of Pale w różnych fazach rozwoju kwiatów...
Jacques Cartier - przecudownie zapowiadająca się róża od
Jule