Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

:wit Dziewczyny wyglądacie kwitnąco :lol: Pozytywnie zazdroszczę takich spotkań w realu ;:63 Na pewno extra jest spotkać osobę o tych samych zamiłowaniach i móc pogadać o ogrodowych pieszczochach :tan Też zapytam o Róże jakie dostałaś ;:88
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś i Jula? ;:oj No, no, że tak sobie napiszę fajne laski jesteście. :D Ja taka stara d.... przy was. :roll:
Proszę się tu chwalić różycami. 8-)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Fajne dziewczynki w ogrodzie. Zazdroszczę razem spędzonego czasu, pogoda też Wam dopisała. ;:136
Teraz trzeba obejrzec meczyk :tan
pozdrawiam
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobry wieczór wszystkim :) Mecz Hiszpania-Italia oczywiście oglądamy, zresztą jak wszystkie... Z ogromną przyjemnością obserwuję football na takim poziomie, jak podczas ostatnich spotkań.
Wróciliśmy właśnie od weterynarza, gdzie byliśmy ze starszym kotem... opatrunek mam też na ramieniu ja - Greebo wyjątkowo źle zareagował na dwa zastrzyki i skończyło się czterema zębami wbitymi we mnie i powierzchownymi zadrapaniami... nie mam do niego żalu - biedne zwierzę zestresowane i cierpiące - ale boli mnie to okropnie... oby nie zaczęło bardziej puchnąć.

Jolu, pogoda nam dopisała i nastroje też :) Przydałaby się jakaś szybka powtórka tegoż spotkania...
Beatko, no weź przestań głupoty pisać ;)) Różyce dostałam dwie: jedna NN w pięknej purpurze, a druga cudowna historyczna Jacques Cartier - zdjęcie poniżej ;:167 Dużo dobrego o niej przeczytałam i liczę, że będzie to jedna z terminatorek o wyjątkowej urodzie...
Bino, nawet nie wiesz jak się cieszę że miałyśmy okazję się z Jule poznać... o różach napisałam powyżej...
Moniko, chciałabym ogromnie, ale w ciągu tygodnia pracy, w środku dnia, nie będę miała szansy się wyrwać... liczę, że drugi termin też jest aktualny.
Ewa, było dokładnie tak, jak zapowiadałaś :) Teraz na Ciebie kolej!
Sabinko, krzew, o który pytasz, to krzewuszka cudowna. Przepis na gęste krzewy jest prosty - regularne przycinanie. Teraz - po kwitnieniu - możesz skrócić swój o połowę, a potem kolejne przyrosty o 1/3.
Małgosiu, cieszę się, że miałaś także ogrodowych gości... my z M. się raczej nie fotografujemy - mój zawsze przypomina, że nie jest osobą publiczną ;-))
Ewuś, niestety Brazylia nam dołożyła - byłoby chyba zbyt pięknie, gdyby po raz kolejny udało nam się z nimi wygrać...
Tadziu, za miłe słowa dziękujemy... o różycach napisałam powyżej.
Doris, zdjęcie z psem było po prostu oczywistością :)
Majutek, wspominałyśmy Cię... nie piekły Cię policzki? oczywiście w kontekście róż :) Naprawdę sądzisz, że jesteśmy podobne do siebie?

Zostawiam kilka zdjęć... było dziś pięknie, słonecznie, wilgotno - sporo róż zaczyna się otwierać...

Obrazek
Papa M. - przecudowny kwiat i zapach...

Obrazek
Whiter Shade of Pale w różnych fazach rozwoju kwiatów...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jacques Cartier - przecudownie zapowiadająca się róża od Jule ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p

Post »

Aguś to nie głupoty, ja na poważnie, naprawdę tak myślę. :D
Tak trochę nie ogrodowo,możesz napisać o swoich kotach, bo wiesz ja jestem nie tylko psiara, ale i kociara. :;230 Mam cztery urwisy.
Papa cudowny, przypomina mi trochę mojego : King Arthur", choć jak szukam w necie to zupełnie inaczej wygląda, a mój jest właśnie taki mniej więcej, jak Papa i ma takie aksamitne płatki.
x-ag-a
---

Post »

Beatko, fajnie, że i tę pasję dzielimy... u mnie zwierzęta w domu były od zawsze... miałam kilkuletnią przerwę i M. sprezentował mi na urodziny pierwszego niebieskiego rosyjskiego - ma na imię Greebo... kilka lat później dołączył do nas jego siostrzeniec - DJ :) Uwielbiam te cudaki... są piękne i takie mądre... rozumieją dosłownie wszystko, co do nich mówię, a młodszy uważa mnie za mamusię :)

Obrazek
Greebo ;:167 dziś się wycierpiał, biedaczek... a ja razem z nim... siedzę z obandażowanym pulsującym ramieniem...

Obrazek
DJ ;:167
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p

Post »

O matko, ale pięknoty. ;:167 Ruski są cudowne, takie zgrabne i gadające ( nie mylę się?) :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Agulka jaki wspaniały coctail dla oczu.Po prostu spijam Twoje ujęcia różnych kwiatow,krzewów i drzew.
Muszę poczytać o White Shade of Pale-bardzo piękna róża.Po stracie Jacqueline du Pre rozglądam się za czymś białym.
Kot -przytulanka-czy lubi pieszczoty?Pokiziaj go i mam nadzieję,że jest zdrowy.Ciebie jeszcze trochę to poboli-niestety.

Julcia i Ty -widać pokrewne dusze.Fajne jesteście ;:167
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Aguś roślinki jak zawsze cudowne i ślicznie zaprezentowane,ale koty to jest dopiero popis...śliczne,piękne ;:167 Ja mam w domu brytyjczyka,kocham go strasznie, zresztą jak wszystkie zwierzaczki ;:108 ;:108 ;:108 ;:108
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Pięknie zaprojektowany i utrzymany ogród, i uzdolniona
fotografka, z przyjemnością ogląda się takie fotki ;:63 ;:63 ;:63
x-ag-a
---

Post »

Danusiu, witam i dziekuje za odwiedziny oraz slowa uznania... bardzo mi milo, ze Ci sie u mnie podoba... z Twoim miastem mam wiele wspolnego,sluzbowo :) pozdrawiam!
Olu, brytyjczyki to takze cudowne koty... uwielbiam te pluszaki, podobnie jak Ty!
Aniu, rozanie to ja przepadam u Ciebie... zdjecia moge ogladac bez konca... Whiter Shade of Pale to przepiekna rozyca o zniewalajacym zapachu - polecam! Koty uwielbiaja mizianie...
Beatko, niebiesciuchy gadaja na calego i w ogole sa bardzo interaktywne.. uwielbiam je!
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aga, po tych kotach od razu widać, że mają DUSZĘ i wiedzą o wiele więcej, niż nam się zdaje :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus ;:196 Dzięki-Dzięki-Dzięki za goscine i milo spedzony czas. Jestem pod wrazeniem Twojego "zielonego" i tak jak mowilam, zdjecia to pikus. żadne zdjecie nie odda atmosfery jaka w Waszym zakatku panuje.
Bosh jestem jeszcze wczorajsza i ledwo dochodze do siebie, teraz to prawdziwy urlop by sie przydal :wink: Oczywiscie urlop odchudzajacy, bo w takim tempie to jeszcze nigdy nie przemieszczalam sie od stolu do stolu - od stolu do stolu :;230
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Agnieszko - jestem u Ciebie chyba po raz pierwszy i...aż "mię zatchło" z wrażenia :roll:

...cudowny ogród... ;:180
I koty - uwielbiam.
U mnie maja stołówkę ze cztery sztuki :lol:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Dobrze macie , że dane Wam było i spotkać się i buszować po bliskich centrach ogrodniczych , a najważniejsze , że macie wspólne wizje ...świetnie wyglądacie dziewczyny ...nic dodać ( Jule wspominała o obżarciu - od stołu do stołu - ale spoko ( nie mylić spoko koko :;230 )- nie wygląda na te typ .... :;230 ) ...nic ująć .
Różyce Twoje Aguś , jak i prezentowa od Jule świetnie się zapowiadają ...Whiter Shade of Pare - to mój typ - subtelna , elegancka ...na salony ...uwielbiam pudrowe z poświatą .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”