Działka na Kaszubach 2011
Re: Działka na Kaszubach 2011
A ja o Franku słyszę po raz pierwszy.
Akurat mamy tydzień urlopu i to takiego "miejscowego",bez dalszych wyjazdów.
Już namówiłam męża ,żeby pozwiedzać sobie Kaszuby .
Co jeszcze warto odwiedzić w okolicy ,Marysiu?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piekny ten kosmos
Marysiu patrząc na fotki które już wstawiłaś będzie masa wspaniałości do podziwianiaamba19 pisze:Aniu - chyba założymy z Grażynką nowy temat odnośnie Franka. Zdjęć mamy setki...Miejsce jest naprawdę fajne. Ogrody tak wypielęgnowane, no po prostu wygłaskane..

Kosmos piękny.

- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co zaglądnę, to coś piękniejszego
Poproszę namiary na tajemniczego "Franka"

Ale cudo! Pokażesz go w całości?

Poproszę namiary na tajemniczego "Franka"

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Frank to nazwa miejscowości przy drodze 22 na południowy -zachód- zachód od Starogardu Gdańskiego, przy głównej trasie między Zblewem a Czarną Wodą (w połowie drogi). Nie wiem czy można wklejać linki ale..
http://www.frank-raj.pl/
http://www.frank-raj.pl/
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
No i znowu o Franku, żałuję, ze tam w końcu nie dojechałam, kiedy byłam umówiona z Alą! 
A teraz sezon na gości, czasu na wyprawy nie będzie, pewnie dopiero jesienią (ale to i tak dobrze, bo to też sezon)

A teraz sezon na gości, czasu na wyprawy nie będzie, pewnie dopiero jesienią (ale to i tak dobrze, bo to też sezon)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
- Od: 14 gru 2010, o 12:42
- Kontakt:
Marysiu,zwróciłaś może uwagę na trawy we Franku,poszukuję ciekawych odmian,szczególnie kolorystycznie,w szkółkach w mojej okolicy jest bardzo mizerny wybór, a z zakupów na allegro jestem chwilowo wyleczona...
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Maryniu-ten kosmos naprawdę ładny,u mnie zjedzony przez gołębie zaraz po wschodach.
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
ambo - tak dawno mnie nie było, że zapomniałam już jakie Ty robisz PRZEPIĘKNE zdjęcia!
Ależ napasłam oczy!
Podeptałam Ci trochę rabatki, zajrzałam w kąty.
Baaardzo mi się podoba
Na dodatek czytając o Hortulusie zdałam sobie sprawę, że za miesiąc będę 60 km od Dobrzycy!
Wycieczka już zaplanowana
Ależ napasłam oczy!
Podeptałam Ci trochę rabatki, zajrzałam w kąty.
Baaardzo mi się podoba

Na dodatek czytając o Hortulusie zdałam sobie sprawę, że za miesiąc będę 60 km od Dobrzycy!
Wycieczka już zaplanowana

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Justynko - ja cały czas myślę o powtórnym wyjeździe do Franka...klarysa pisze:Marysiu, dziękuje z a fotki od Franka. Wybieram się i wybrać nie mogęMoże w ten weekend
![]()
Zdążę jeszcze na liliowce, lilie i róże. Oby pogoda dopisała.
Kosmos
Pszczółko-Wiesiu ja od dziecka kocham kosmosy, chociaż jak byłam mała - to mówiliśmy na nie "motylki"Mam te zwykłe - różowe od kilku lat. Mam nadzieję że to białe cudo będzie się rozsiewać - tak jak te zwykłeabeille pisze:Marysiu, jeszcze nie widziałam takie podwójnego kosmosu i do tego białego.Śliczny po prostu.
Kosmos to ulubiony kwiat mojej córy ale w tej normalnej różowej formie.
Uściski
Ja nie miałam pojęcia - że tam są ogrody tematyczne. Do tej pory jestem pod wrażeniem. Przede wszystkim - tego jak starannie są utrzymane rabaty i jak zadbane są wszystkie rośliny.Bufo-bufo pisze:Jejciu, jejciu trzeba ruszyć w trasę do Franka ponownie, ostatnio nie było czasu na zwiedzanie, wyjątkowy jest ten biały kosmos.
Dawid - nie jest wysoki. Ale w tym roku wszystkie kosmosy mam jakieś takie niskie... to pewnie wina mojej glebydawidbanan pisze:Biały kosmos cudny! Wysoki jest?
Co jeszcze - oczywiście Wirty. To bardzo blisko od Franka. To też zaczarowane miejsce - zwłaszcza jeśli ktoś lubi drzewa...magdala pisze:A ja o Franku słyszę po raz pierwszy.
Andrzejku - nawet nie myślałam że będzie taki piękny. Tym bardziej że dwie pierwsze rośliny miały kwiaty pojedyncze. Ale i tak sie cieszyłam - że są białeandrzejek pisze:Piekny ten kosmos

Aniu - nie wiem kiedy ogarnę te moje wszystkie zdjęcia - totalny brak czasu....anka_ pisze:]Marysiu patrząc na fotki które już wstawiłaś będzie masa wspaniałości do podziwianiaAle narobiłaś 'smaka'
Kosmos piękny.
Osterku - dzięki za miłe słowa! Namiary na Franka podała już Bufo-Bufo, więc nie będę się powtarzać.oster pisze:Co zaglądnę, to coś piękniejszego.......Poproszę namiary na tajemniczego "Franka"
Jesienią też jest pięknie, ja również chętnie zobaczyłabym te ogrody w jesiennej szacie...Sure pisze:No i znowu o Franku, żałuję, ze tam w końcu nie dojechałam, kiedy byłam umówiona z Alą!
.
Sylwano - zwróciłam tylko uwagę na trawy, które rosną w poszczególnych ogrodach. W szkółce skoncentrowałam się tylko na bylinach. Tak więc nie pomogędalekiport pisze:Marysiu,zwróciłaś może uwagę na trawy we Franku,poszukuję ciekawych odmian,szczególnie kolorystycznie,w szkółkach w mojej okolicy jest bardzo mizerny wybór, a z zakupów na allegrooo jestem chwilowo wyleczona...

Może Grażynka zwróciła uwagę? Może ją zapytaj?
Ewo mam jeszcze dwie rośliny na balkonie. Zobaczymy jak one zakwitną....EwkaEs pisze:Maryniu-ten kosmos naprawdę ładny,u mnie zjedzony przez gołębie zaraz po wschodach.
Przykro mi że twoje kosmosy przepadły. Ja wysiałam w domu i wysadziłam już całkiem spore roślinki.
Kocino - miło ponownie gościć Cię na Kaszubach. Zyczę Ci udanego wyjazdu i jestem bardzo ciekawa Twoich wrażeń z Dobrzycy.
Moje zakupy z Franka. Różowa ostróżka i rumian

Nostalgia...
...oraz motylek na clematisie

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu,
fajne zdjęcia z wizyty u Franka. Będzie więcej ?
Czy to na pewno Nostalgia ? Moja wygląda jakoś inaczej.

Czy to na pewno Nostalgia ? Moja wygląda jakoś inaczej.

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
też kupiłam tę ostróżkę..
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Ja również mam tę ostróżkę - jest taka śliczna, że aż szkoda, że to jednoroczna roślina.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu,
rzeczywiście Nostalgie kupowałyśmy razem na Renku.
Jeszcze obfocę swoją , jak kwiat przekwita i zobaczysz, jak to wygląda.
Zrobię to po południu , o ile deszcz mi kwiatów w nocy nie zniszczył.
Kronenburg to na pewno nie jest. Prędzej Princes Monaco czy coś takiego.
A może po prostu tak zrobiłaś zdjęcie w takiej fazie kwitnienia, że trudno rozpoznać ?
Podobną wpadkę miałam z kupowaniem Peace i Charles Austin. Niby licencjonowane a okazało się, że to całkiem inne róże.
P.s.
Fotki mojej Nostalgii dla porównania już wkleiłam w moim wątku.

Jeszcze obfocę swoją , jak kwiat przekwita i zobaczysz, jak to wygląda.
Zrobię to po południu , o ile deszcz mi kwiatów w nocy nie zniszczył.
Kronenburg to na pewno nie jest. Prędzej Princes Monaco czy coś takiego.
A może po prostu tak zrobiłaś zdjęcie w takiej fazie kwitnienia, że trudno rozpoznać ?
Podobną wpadkę miałam z kupowaniem Peace i Charles Austin. Niby licencjonowane a okazało się, że to całkiem inne róże.
P.s.
Fotki mojej Nostalgii dla porównania już wkleiłam w moim wątku.