Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
A co mi zaproponujecie na okno północne, w dodatku znajduje się pod daszkiem.
w ogóle tu nie dociera, mam pomysł tylko na szczawik (filetowa roślinka, nie znam prawdziwej nazw), tą jedyną sprawdziłam, takie warunki jej sprzyjają. Nie wiem czy begonia da radę?A koleus?

- georginja
- 500p
- Od: 4 paź 2012, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Begonia na pewno da radę. Dobrze będą się czuły też niecierpki, fuksia, różne rośliny balkonowe ozdobne z liści.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
.....więc koleus jak najbardziej.
-
- 100p
- Od: 25 cze 2012, o 21:38
Ja mam balkon zachodnio-południowy i pełne słońce od 11 do 19. Wybieram te kwiaty, które lubią słońce, i w zeszłym roku miałam pelargonie, petunie, million bells, lobelię, gazanie. W tym roku mam zamiar dosadzić groszek pachnący i uczep. Na nic więcej nie będę mieć miejsca:(
Piszecie, że podlewanie na takich balkonach to udręka... dla mnie żadna, choć czasami muszę podlewać i rano i wieczorem. Przecież dla osoby, która lubi kwiaty, lubi o nie dbać, nimi się zajmować, to żaden problem, bo to tylko sama radość:)
Gdzieś w którymś wątku jedna z forumowiczek napisała, że ma mały balkonik, ale dbanie o niego codziennie zajmuje jej godzinę... to mówi samo za siebie...
Czekamy na slońce i wiosnę:)
Piszecie, że podlewanie na takich balkonach to udręka... dla mnie żadna, choć czasami muszę podlewać i rano i wieczorem. Przecież dla osoby, która lubi kwiaty, lubi o nie dbać, nimi się zajmować, to żaden problem, bo to tylko sama radość:)
Gdzieś w którymś wątku jedna z forumowiczek napisała, że ma mały balkonik, ale dbanie o niego codziennie zajmuje jej godzinę... to mówi samo za siebie...
Czekamy na slońce i wiosnę:)
Pozdrawiam, Anna
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Georginja
dziękuję , zapominałam o fuksjach 

- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dokładnie..Roślinki na swoim balkonie muszę podlewać dwa, trzy razy dziennie. Do tego dochodzi oglądanie, przycinanie i opryski-dwie, trzy godziny dziennie na to schodziatkaxxx pisze: Gdzieś w którymś wątku jedna z forumowiczek napisała, że ma mały balkonik, ale dbanie o niego codziennie zajmuje jej godzinę... to mówi samo za siebie...

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Moje wątki
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Też mnie cieszy praca przy tarasowych roślinach... Będę mieć zatrzęsienie Fuksji z dodatkiem Begonii i Niecierpków... Sporo tego będzie... I jeszcze formowanie niektórych Fuksji i Pelargonii, już się nie mogę doczekać... To sama przyjemność, mimo tego, że trzeba co dzień... Ale jaka frajda, jak to rośnie, kwitnie i pięknieje... 

- Alenka
Dokładniedorkow0 pisze: To sama przyjemność, mimo tego, że trzeba co dzień... Ale jaka frajda, jak to rośnie, kwitnie i pięknieje...

U mnie też będzie fuksjowo i begoniowo..I oczywiście kochane pelargonie

Moje wątki

Moje wątki
Jeszcze na
to irezynęmożna dać.Ciekawa roślina ze względu na liście.

Chciałam sie dowiedziec co mozna posadzic razem z komarzyca w skrzynce?
Z komarzycą to można chyba wszystko, albo prawie wszystko
Na pewno pięknie wygląda z petuniami i z pelargonią, ale ja ją tak lubię że ze wszystkim bym sadziła
Mnie dzisiaj zainspirowało zdjęcie w necie lobelii fioletowej posadzonej razem ze starcami. Po prostu cudo
Zasiałam sobie w tm roku właśnie fioletową i starce dziwnym zbiegiem okoliczności też, więc już wiem, że je połączę 

Mnie dzisiaj zainspirowało zdjęcie w necie lobelii fioletowej posadzonej razem ze starcami. Po prostu cudo

Pozdrawiam, Bogusia
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Witajcie
prawdopodobnie macie tak jak ja - co roku coraz więcej roślin. Zatem nie będę wymieniała, co się u mnie znajdzie w skrzynkach w tym roku (lista byłaby bardzo długa). Ograniczę się do nowości - koleus, uczep, tujałka, starzec, chaber cesarski, żagwin - wszystkie z nasion, siane po raz pierwszy.
Na słoneczne stanowiska polecam, poza tymi, które już były wymienione, dimorfotekę, nemezję, wilec, może słoneczniki?. A na ciemne - bluszcz.

prawdopodobnie macie tak jak ja - co roku coraz więcej roślin. Zatem nie będę wymieniała, co się u mnie znajdzie w skrzynkach w tym roku (lista byłaby bardzo długa). Ograniczę się do nowości - koleus, uczep, tujałka, starzec, chaber cesarski, żagwin - wszystkie z nasion, siane po raz pierwszy.
Na słoneczne stanowiska polecam, poza tymi, które już były wymienione, dimorfotekę, nemezję, wilec, może słoneczniki?. A na ciemne - bluszcz.
- ewa2019
- 1000p
- Od: 6 sty 2012, o 21:42
Co proponujecie-od 12południe do wieczora słońce i wiatr-taki balkon mam?
Pozdrawiam Ewa
- Alenka
Ewciu może pelargonie? Słońce lubią, ale czy wiatr..Może ktoś się wypowie, kto hodował roślinki na takim balkonie
Taką wystawę ze słoneczkiem od 12 lubi większość kwiatów-pelargonie, petunie, sanwitalie, starce..Można kombinować 
U mnie dziś pelargonie dostały świeżą ziemię i sanwitalię do sąsiedztwa. Zastanawiam się czy małego starca nie dorzucić już do skrzynki, ale nie wiem

U mnie dziś pelargonie dostały świeżą ziemię i sanwitalię do sąsiedztwa. Zastanawiam się czy małego starca nie dorzucić już do skrzynki, ale nie wiem

Moje wątki

Moje wątki
- ewa2019
- 1000p
- Od: 6 sty 2012, o 21:42
Zawsze sadziłam pelargonie-ale chciałam też inne kwiatulki posadzić, dzięki Tobie mam wybór-dzięki 

Pozdrawiam Ewa